Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wyważeniem ramienia

porlick

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Forum

Może ktoś mi poradzi w sprawie wyważenia ramienia. Mam nową wkładkę- niestety, jest ona na tyle lekka, że jej odpowiednie wyważenie wyszło poza zakres regulacji ramienia. Próbowałem nawet odwrócić ciężarek przeciwwagi o 180^o, ale nadal nacisk jest za mały o ok. 0,5 g. Wkładka jest lepsza od dotychczasowej (foniki), więc chciałbym ją zastosować (a i wydatek 75 zł nie poszedłby na marne).

https://www.audiostereo.pl/topic/19785-problem-z-wywa%C5%BCeniem-ramienia/

Dzięki za radę, niestety nie skorzystam. zeszlifowanie nie wchodzi w grę, a podkładek nie chcę stosować, bo wysokość wkładki odpowiada oryginalnej. Poradziłem sobie podklejając obciążenie pod headshell za pomocą kleju termoplastycznego (późniejszy demontaż). Po tym zabiegu jest OK.

Chwilowo GS 464 Foniki, ale pracuję nad Akai, którego dostałem uszkodzonego. Ma usterkę w regulatorze obrotów- niezależnie od wybranej prędkości rozkręca się na max. Silnig krokowy, napęd w osi talerza.

porlick>

>Chwilowo GS 464 Foniki

No to można przymocować dodatkowe obciążenie na headshell'u.

>Ma usterkę w regulatorze obrotów- niezależnie od wybranej prędkości rozkręca się na max. Silnig krokowy, napęd w

>osi talerza.

Ach te obroty, mój Daniel z tego powodu przechodzi pewien "przeszczep".

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.