Skocz do zawartości
IGNORED

statystyka po 20000 :)

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie osobiście ciekawi opcja "Zaufanie". Powstała jakiś czas temu ale żadnej statystyki w związku z tym nie było,a może warto coś takiego "opublikować":)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

A ja od dawna proponuje najciekawsze mozliwe zestawienie: liste uzytkownikow poslugujacych sie roznymi nickami a laczacych sie spod tego samego adresu. Co dziwne, bez odzewu.

Wartoby takze wykluczyc mozliwosc takiego procederu na przyszlosc.

Bardzo ciekawi mnie statystyka takich osób, które otrzymały największą liczbę głosów "zaufany", od tych których mianem tym najczęściej określali wszyscy użytkownicy forum. Takie powiedzmy towarzystwo adoracji, choć nie do końca wzajemnej.

Myślę, że to dało by pewien pogląd na sprawę wiarygodności forumowiczów, przynajmniej według demokratycnej formuły.

Da się coś takiego zaprezentować, Panie Administratorze?

• 3 miesiące później...

Konkurencja ? -Jaka konkurencja ?

Gdyby była, powiedziałbym, - na jej miejscu - że liczy się jakość.. ;))

* * *

Widać z powyższego, że w audio-necie monopol dzierżą lukarowcy :)

• 1 miesiąc później...

> Do Lukara

Ciekawe mogłyby być też statystyki typu:

1. Ranking użytkowników wg liczby ZAŁOŻONYCH wątków (od początku i później corocznie).

2. Rozkład liczby użytkowników wg liczby wpisów (np. w roku).

- rankingi 'żywotności' wątków, np.

3. Wątki o największej liczbie wpisów.

4. Wątki o najdłuższym czasie trwania.

oraz nieco bardziej skomplikowane

5. Wątki o największej liczbie wpisów w ciągu doby.

6. Wątki o największej regularności wpisów (np. najwięcej kolejnych miesięcy z niezerową liczbą wpisów)

7. Rozkład rozmiaru wątków (mierzonego liczbą wpisów) - z podziałem na miesiące, ew. lata.

- statystyki inspirowane tematem 'Zaginiony na forum' :), np.

8. Odejścia użytkowników z forum - np. wg kryterium - 0 wpisów w 2005/06, więcej niż x w latach wcześniejszych.

trudniejsze

9. Rozkład okresu aktywności na forum (czynnej, tj. mierzonej wpisami) - aby móc ocenić, jaka część użytkowników zostaje na stałe w stosunku do tych, którzy 'przelatują' przez forum.

To jakbyś się kiedyś nudził... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.