Skocz do zawartości
IGNORED

MS Internet Explorer 7 Beta

Rekomendowane odpowiedzi

IE nigdy nie da sie dobrzepoprawić i nigdy nie będzie bezpieczny. Wynika to z samej filozofii korzystania z tego samego jądra systemu. Nie ma takiej 'amerykańskiej' mozliwości, aby to okno na swiat zabezpieczyc tak, aby nie mieć dostepu do jądra systemu. Moim zdaniem to tylko próby typu "zombie". Po prostu windows dla PC -tak, a dla netu nie. Chyba sobie nie wyobrażacie, żeby systemy bankowe w bankach chodziły na windzie.

nie mam nic przeciwko MS (koledzy tam pracują), ale IE 7 to żadna rewelacja. Jest to jak najbardziej odpowiedź na Firefox'a i sypiący się grunt pod nogami.

Niestety oprócz zakładek i poprawek mających na celu zwiększenie kompatybilności to jeszcze dużo MS ma do zrobienia. Można o tym przeczytać na blogu developerów IE 7.

Dodatki typu sprawdzanie czy strona nie została uznana za phishing to już paranoja...

Wprowadzenie okna przeszukiwania obok paska adresu, to już żywcem wzięte z FF lub nakładki na IE typu Avant Browser.

Nadal nie ma wprowadzonej pełnej kompatybilności z CSS i nadal IE 7 próbuje być jedynym słusznym produktem do przeglądania HTML. Bleeee....

Ja to mogę jedynie opowiedzieć się za bojkotem IE do czasu, aż pojawi się wersja IE, która w pełni spełni standardy Web Developers i przejdzie Acid2 test (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Na razie jest to tylko ciągle namiastka przeglądarki, która powoduje, że większość stron musi być sztucznie ograniczana, bo monopolistyczna przeglądarka może ich nie odczytać....

PS. Korzystam ze środowiska MS, co więcej wdrażam je w dużych organizacjach i co więcej jestem skazany na IE (przynajmniej w pracy), ale już za moment może się okazać, że nowym standardem będzie FF ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Były prośby o zrzuty ekranów. Nie mogę wystawić swoich, więc odsyłam do linku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Avatar - chłopcy TheBilla G. mają niestety jeden problem -jeśli zrobią coś równie dobrego jak konkurencja (albo przynajmniej podobnego) to :"cięzar:" tego produktu jest co najmniej dziesięciokrotnie większy od "protoplasty" - Firefox "waży" 5,24MB. Ile waży nowe dziecko TheBilla?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

nedj>>

Dlatego, ze funkcja odinstalowania byla narzucona przez władze, przy walce z monopolem :)

bitrate>>

Masz racje, ale nie ma chyba korporacji na świecie piszącej duże aplikacjie ( miliony lini kodu) i nie zawierajacej błedów :)

jar1 >>

Co ma wspolnego IE z niemoznoscia poprawy, dlatego ze korzysta z jadra systemu.... wszystkie aplikacje korzystaja z jadra systemu tak samo - firefox takze :)

I tak na marginesie, wiele banków korzysta z Windy.... :) miedzy innymi:)

Robert>>

Masz racje, IE7 nie wprowadzi nic nowego, ale nie bedzie tez odstawał od innych nowszych aplikacji. Załorze sie, jak Vista bedzie dostepna, to mniej ludzi bedzie sięgac po alternatywy.

FF nie bedzie nigdy nowym standardem, dopuki nie zrobia jednego... W pełni support'owalny produkt, tzn, firmy korzystajace z tej aplikacji beda mialy pelny support w razie bledów. Cieżko bedzie im to zrobic, na darmowym produkcie, albo jest cos o czym nie wiem......

-> Avatar

cyt. "FF nie bedzie nigdy nowym standardem, dopuki nie zrobia jednego... W pełni support'owalny produkt, tzn, firmy korzystajace z tej aplikacji beda mialy pelny support w razie bledów. Cieżko bedzie im to zrobic, na darmowym produkcie, albo jest cos o czym nie wiem....."

Zawsze można sprzedawać produkt w wersji dla firm (z pełnym supportem), natomiast udostępniać go prywatnym użytkownikom za darmo; tak robią np. niektórzy producenci programów antywirusowych ;-)

Znam co najmniej równie skomplikowane produkty (nie można tego nazwać aplikacjami) które są opisywane za pomocą specyficznych języków nazywanych językami opisu sprzętu HDL - są to procesory chyba nie wyobrażacie sobie że grupa projektantów siedzi nad stosem schematów opisujących wewnętrzną strukturę Pentium 4 ,są one kodowane za pomocą języków HDL najczęściej veriloga ,i podejrzewam że struktura takiego projektu dorównuje a nawet przewyższa strukturę systemu operacyjnego .Jednak liczba błędów jest minimalna ,dlaczego ?Bo uruchomienie produkcji wymaga takich nakładów finansowych że nikt sobie na błędy pozwolić nie może ,układ jest symulowany do bólu ,testuje się brzegowo nawet najbardziej nieprawdopodobne kombinacje sygnałów i sprawdza czy maszyna stanów nie znalazła się w stanie niedozwolonym -inaczej nie nastąpiło zawieszenie systemu.Dlatego argument podany przez ciebie zupełnie mnie nie przekonuje .Wraz z układami procesorowymi elektronika miała być coraz szybsza i coraz tańsza i tak się dzieje jednak zawodność oprogramowania MS i jego wysoki koszt jest po prostu żenujący w stosunku do ponoszonych nakładów produkcyjnych.

• Redaktorzy

Avatar - pisanie stron optymalizowanych pod IE jest dla mnie szczytem lamerstwa. Jeśli taka witryna jest niepoprawnie wyświettlana np. przez Firefoxa albo Operę to na nią nie wchodzę. Szkoda mojego czasu i nerwów.

ps. a tak na marginesie hasło z mojego dzisiejszego T-shirta jest całkiem na miejscu:

"Kill the corporate puppet now!"

I jeszcze jedno: zwykłemu userowi, który komputera używa do surfowania po necie, wysyłania/odbierania e-maili, oraz od czasu do czasu obsługi pakietu biurowego a nawet oglądania filmów DVD/DivX Winzgroza z MS Officem nie jest do szczęścia potrzebna. Z reguły starczy standardowa dystrybucja linuxa z wbudowanym przykładowo K-Officem (Open Office to już full wypas).

Zauważ różnicę w cenie komputera który pociągnie produkty TheBilla i takiego na którym linux będzie śmigał równie szybko (jeśli nie szybciej).

;-)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>avatar

Oprogramowanie, które pozwala poprzez internet wymieniać swoje biblioteki w jądrze systemu nie ma przyszłości. Nie ma i nie bedzie takich zabezpieczeń, aby takiego systemu z zewnatrz nie rozpieprzyć. Windows jest dobry na pojedyńczym kompie, ale nie w sieci. Tu potrzebna jest inna architektura i koncepcja budowy systemu. Jak widać inne systemy i platformy dalej się mają dobrze i w zastosowaniach profesjonalnych są zawsze przy wyborze preferowane.

Mimo, ze Win NT i pochodne mialy miec strukture modulowa, to nie widze tego w praktyce. Byc moze implementacja jest niepelna lub bledna?

Juz tlumacze: w Unixie wiekszosc uslug jest uruchamiana jako czesc niezalezna od jadra, ktora moze byc wstrzymana i uruchomiona ponownie bez koniecznosci restartu systemu (cos jak services w Windows).

Dlaczego w takim razie instalacja najglupszej aplikacji Windows wymaga restartu systemu? W Unix wystarczy z reguly przerestartowac tylko pewne moduly i nie trzeba restartowac. Wszystko jest tam inteligentnie rozdzielone.

Avatar, nie odbieraj tego jako atak personalny, jestem po prostu zainteresowany Twoja wiedza i zdaniem na ten temat.

pozdr.

krzych>>

Masz racje... no ale wtedy nie bedzie darmowy, i wymagania uzytkowników tez sie zwieksza.....

bitrate>>

Procesory tez maja fabryczne bledy, ktore zazwyczaj usuwane sa poprawkami w microcode....robi sie ta wraz z uaktualnieniem BIOSa

Dobry przyklad Intel Xenon 2 gdzie microcode jest w wersji mniejszej niz 18.....

Fr@ntz>>

Dlatego sa Uzytkownicy Linuxa :), i dzieki nim ten system bedzie sie rozwijal....

jar1>>

Jakie oprogramowanie pracuje w jadrze systemu ?

Ktore czesci explorera pracuja w Kernel Mode ?

O jakich systemach mowisz? mam nadzieje ze nie o Unixach, bo jak tak, to poczytaj o architekturze NT i skad sie wywodzi....polecam Windows Internals Davida Solomon'a

KotFilemon>>

Dlaczego w takim razie instalacja najglupszej aplikacji Windows wymaga restartu systemu? W Unix wystarczy z reguly przerestartowac tylko pewne moduly i nie trzeba restartowac. Wszystko jest tam inteligentnie rozdzielone

nie zgodze sie z tobą w pełni....jest tak jak mowisz, ale zazwyczaj przy odinstalowywaniu aplikacji, i to tych ktore pracuja w pamieci.... MS stara sie to usunac, i kolejne wersje Windy nie beda wymagaly czestych restartow....To tylko kwestia implementacji, nie architektury systemu

Pozdrawiam

lol zostawcie tego avatara przeciez on nie pracuje w microsofcie w redmond i nie wie wszystkiego (prawdopodobnie ms tez nic mu nie placi).

przeciez kazdy kto ma ochote i jest aktywny moze testowac produkty microsoftu (kumpel jest modem na jednym z forów nt win 2003 i dostaje do testow rozne windowsy) a wy myslicie ze ten avatar siedzi po prawicy billa buehehe

To co ?? Mam rozumieć, że to już koniec wątku ?? Nieee... no ludzie, ja tak chciałem jeszcze poczytać o "plusach dodatnich" najnowszego Interner Explorera mk7 i co ?? No przecież sam Avatar mówił, że chce poinformować chętnych o nowym produkcie Microsoftu... I to takim, co to nawet przeglądanie w tabach proponuje... I to do tego już w XXIwieku !!! Na rany koguta... :-D

Zapomniałem o jednej drobnostce ;) ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

-> Dreamer_1

Ja ?? Zaczepny ?? Nieee... ;-D Po prostu chciałbym więcej wiedzieć, nic innego ;-D

p.s. jutro zadzwonię do Ciebie, a w piątek pewnie się zobaczymy :-)

A teraz idę spać i już nie będę broił w tym wątku ;-)

Wygląd tej przeglądarki jest ściągnięty z Opery v.7 lub 8. Chłopcy Billa uczą się od najlepszych.

Nic lepszego niż Windows 2000 Bill nie wymyślił. WinXP i to co po nim ma być to jakiś kolorowy multimedialny bełkot dla anafabetów. Co chwila jakieś zmiany, nowy filesyetem itp. Po co? Plik wymiany powoduje że system się feezuje na kilkadziesiat sekund gdy Bill postanawia coś w nim zapisać to podłe :/

Nie chcę urzywać innej wersji czy Bill mnie do tego w przyszłości zmusi (albo Steven Balmer)?

_____________________________________________________________________________________

Takie wisty nie są śmieszne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co? Że niby ten IE 7 jest tylko dla Windows XP? Lipa! A co z innymi użytkownikami?

Ale spoko. Nie wiem, po co się wtrącam. Ja i tak u siebie nie zamierzam tej przeglądarki sprawdzać. Tymbardziej, że mam Windows 2000...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Redaktorzy

Skoro już wałkujemy temat przeglądarek to do Firefoxa jest całkiem przyjemny dodatek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.