Skocz do zawartości
IGNORED

MS Internet Explorer 7 Beta

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Avatar - nic się nie martw. Jak tylko ogłoszą Final ver. to zacznie się sypać ;-)

ps. masz niezła odwagę pisać że pracujesz dla MS - to prawie tak jakbyś powiedział, że robisz w "skarbówce", albo "egzekucjach komorniczych" ;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

"Tabulacje ala Firefox... + wszystkie plusy starej aplikacji oraz jeszcze zwiekszone zabezpieczenia."

Czy mozesz zdradzic mi, jakie byly 'plusy starej aplikacji' w odniesieniu np do Opery? Niestety do tej pory zauwazalem tylko minusy.

Pracuj sobie dla M$, ale prosze zachowaj obiektywizm.

pozdr.

Oooo...

szykuje się kolejny hit "giganta z Redmond"; tym razem profesjonaliści z MS wpadli nawet na to, że można zastosować tabulację (a'la Firefox ;-) a nie upierdliwe do twardego rzygu otwieranie wszystkiego w nowych oknach. I do tego nowy IE jest stabilny... no po prostu nie mogę uwierzyć 8-)))

Bogu dzięki, używam Firefoxa, wcześniej używałem Netscape i nic na świecie nie zmusi mnie do używania żadnego IE, bez względu na jego wersję oraz cyt. "wszystkie plusy starej aplikacji oraz jeszcze zwiekszone zabezpieczenia" ;-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> dicomaniak71

Jednym słowem: Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek :-D

Ja nie mam nic do Avatara, czy też jego obiektywizmu, po prostu nie lubię "cudownych wypusków" korporacji, dla której on pracuje... I tyle.

-> kazik

Absolutnie to nie jest wstyd pracować da MS, w końcu coś trzeba robić dla chleba... Poza tym powtórzę - ja nie krytykowałem Avatara, tylko Microsoft jako firmę oraz jej produkt - IE !!

Wstyd, to wciskać ludziom takiego np. Explorer, do którego używania próbował zmuszac wszystkich Microsoft. IE to badziew, o wiele gorszy od Firefoxa, czy Opery...

p.s i nie wychowałem się na żadnych kolorowych pismach komputerowych - po prostu używałem różnych przeglądarek internetowych i wybrałem Foxa, jako najlepszą dla mnie ;-)

zdaje sobie sprawe, ze w przyszlosci bede uzywal Longhorn/Vista, wiec tutaj jak najbardziej cieszy mnie Twoje dobre zdanie o tym produkcie. Mimo wszystkich pomyj, ktore wylewa sie na M$ nie ma realnej alternatywy w postaci Apple, czy Linux.

Chyba ta Beta ma wciaz malo funkcji przyszlego systemu? Najbardziej interesuje mnie nowy bazodanowy system plikow, ktory jak na zlosc bedzie wydany 'w terminie pozniejszym'.

pozdr

P.S. Czy mamy juz szykowac superkomputery pod Longhorn? Jak z wydajnoscia vs XP?

Mi się najbardziej podoba i śmieszy wolny wybór przeglądarki przez użytkownika. W Service Pack'ach (nie mam pojęcia których dokładnie, ale u mnie na Windows 2000 SP4 i u znajomego na XP SP1 jest już ta "możliwość":) można bowiem odinstalować (a jakże!) przez Panel Sterowania -> Dodaj-usuń programy -> Dodaj-usuń elementy Windows (nie wiem, czy tak się to po polsku nazywa) Internet Explorer'a, a także Outlook Express i inne śmieci. Spróbowałem. I co? Wszystko zostało jak było, tylko instalator zmienił atrybuty exe'ców na Ukryty :))) LOL Ładne mi odinstalowanie.

Pozdrawiam.

P.S. W załączonym screen'ie z Total Commander'a wykrzyknik oznacza jakiś atrybut, w tym przypadku ukryty :)

Ukryta Zawartość

post-2580-100004743 1170272629_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Fr@ntz>>>

Nie potrzebuje odwagi, i nie musze sie chowac po kątach. Pracodawca jak kazdy inny. A to jak ta firma zarabia, i ze jest monopolistą... hmmm popatrz na TPSA lub innych operatorów.... Robia to samo tylko w innych dziedzinach naszego zycia. Każda duża firma tak robi, albo wyleci z rynku.... takie sa niepisane prawa rynku... :(

KotFilemon>>

plusy starego IE6.0 - poprawne wyswietlanie stron. to jest podstawa....niestety mozilla nie zawsze to portafi, mimo iz obecnie jest to chyba najlepsze przegladarka na rynku...

Ponadto w odniesieniu do Opery - za opere musisz zaplacic, gdzie wszystkie inne przegladarki sa juz darmowe, albo musisz bujac sie z reklamami....ponadto Opery interface mi nie odpowida, i w porownaniu z firefoxem jest po prostu gorszy(moja opinia)

krzych>>>

to, ze uzywasz firefoxa to dobrze , i widze ze masz po prostu syndrom nienawisci do produktow MS, nie chcę prowadzic dyskusji na temat co jest lepsze, tylko zainteresowanych informuje o nowych warsjach produktu

kotfilemon>>>

Alternatywa zawsze jest... Apple robi znakomite systemy operacyjne, i jest duzo dostepnych aplikacji na niego.... Uwazam, ze MiniMac jest naprawde fajny, tylko troche za drogi, jak chcesz wszystkie elementy miec oryginalne.

Wydaje mi sie ze beta ma wiekszosc funkcji przyszlego systemu, wiekszosc jest oczywiscie ukierunkowana do pracy w domenie, i lepszemu zarzadzaniu stacja dla admina...

Bazodanowy system plikow WinFS nie bedzie dostepny w finalnej wersji Vista. Jak na razie słuchy chodzą, ze bedzie to funkcjonalnosc dodana z czasem do systemu, i mysle, ze na poczatek bedzie to system serwerow, a pozniej stacja robocza...

jezeli chodzi o wydajnosc, to na pewno Vista szybciej startuje, ale juz sama praca z nim jest troche wolniejsza od XP... Musimy pamietac ze Vista zawiera jeszcze niezoptymizowany kod, i jest to jeszcze Beta, ale na pewno bedzie mial wieksze wymagania sprzetowe od XP....

Ja pracuje na P4 3Gz + 2GB RAM - dlatego nie moge stwierdzic, jak system bedzie sie zachowywal na powiedzmy 512Mb, ale mysle ze optymizacja serwisow ( tak jak w przypadku XP) tez bedzie wymagana..

Pozdrawiam

nedj>>

Tych elementow nie da sie odinstalowac, gdyz wiekszosc z nich jest za bardzo zintegrowana z systemem operacyjnym. Explorer i Internet Explorer uzywaja wspolnych bibliotek, i nie da sie usunac jednego tak, aby zachowac funkcjonalnosc drugiego....

Zawsze jest jeszcze Win 95, ktory nie mial takiej funkcjonalnosci, i nie było tam konieczne odinstalowywanie IE..:)

poprawne i niepoprawne wyswietlanie stron HTML jest spowodowane w wiekszosci niezgodnosciami w implementacji obslugi HTML pomiedzy przegladarkami, ale....

niestety jeszcze gorszym powodem jest 'optymalizowanie' danego portalu dla IE i uzywanie kodu zgodnego tylko z IE. O ile taka strona wogole sie wyswietli na innej przegladarce, to juz np menu nie dziala.

Dziekuje za pozostale informacje.

pozdr.

-> Avatar

Troche wiedzy o komputerach i o Windows mam (ale jako amator oczywiście), dlatego wiem, że nie można IE usunąć. Ale się w takim razie pytam, po co jest taka funkcja wprowadzona?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> Avatar

Ja nie mam żadnych sydromów nienawiści, a już na pewno w stosunku do Microsoftu, a tym bardziej do Ciebie. Mi ta korporacja zwyczajnie zwisa, niczym nietoperz zimą. Ja tylko - w miarę możliwości staram się nie zgadzać na bezczelne działania monopolistów i omijać ich oferty, jeśli tylko się da, m.in. przez używanie darmowego i lepszego od IE, Firefoxa. Podobnie, jak postępowania MS, nie lubię działań innych monopolistów, m.in. TP SA, czy polskich operatorów sieci komórkowych itp. firm, które starają się w wyrafinowany sposób zmuszać klienta do - często b. drogiego - korzystania z dostarczanych przez nich "dobrodziejstw".

A tak na marginesie powiedz mi, dlaczego np. taby mają pojawić się w IE dopiero teraz, skoro to rozwiązanie jest stosowane od dość dawna przez producentów darmowych przeglądarek internetowych? Nie wpadliście na taki pomysł, czy jak ?? Pytam poważnie, bo nie wiem, dlaczego tak się stało - nie jestem informatykiem, tylko uzytkownikiem komutera ;-D

nedj>>

Po to, aby ktos z mniejsza wiedza o kompach mial wszystko w pudelku... instaluje system, i moze podlacza do sieci i moze pracowac na nim.... ma maila i przegladarke....Wyobraz sobie, ze dostajesz system bez IE.... Jak sciagniesz Firefoxa ? Bedziesz szukal FTP Servera ? no tak, ale potrzebujesz zciagnac klienta, bo nie kazdy wie jak obsluzysz ftp z command line i funkcje binary, get, itd....

Jest to system dla wszystkich, i jak ktos sie zna lepiej, to sam go sobie ustawi do wlasnych potrzeb, a jak nie ma tej wiedzy, to tez bedzie zadowolony...

krzych>>>

Jest to stosowane teraz,najprawdopodobniej z powodu, ze zasoby programistow MS byly w caloscy skoncentrowane na poprawie dzialalnosci systemow operacyjnych (XP, 2003) jezeli chodzi o stabilnosc i bezpieczenstwo. To jest wynikiem duzych opoznien w innych aplikacjach. Ale teraz zaczynaja nadrabiac braki.

-> Avatar

Sorki, źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli następującą rzecz: skoro nie można faktycznie z systemu wywalić IE i innych komponentów, to po co jest funkcja deinstalacji tychże dodatków w panelu sterowania?

Pozdrawiam.

P.S. A ja do Windows-a nic nie mam. Pracuję na 2000 i jestem zadowolony. I tu moja prośba: mógłbyś może wkleić jakieś screen-y? Sporo zdjęć widziałem już w magazynach komputerowych, ale się bardzo między sobą różnią. A Twoje byłyby na pewno prawdziwe :)...

>Jest to stosowane teraz,najprawdopodobniej z powodu, ze zasoby programistow MS byly w caloscy skoncentrowane >na poprawie dzialalnosci systemow operacyjnych (XP, 2003) jezeli chodzi o stabilnosc i bezpieczenstwo. To jest >wynikiem duzych opoznien w innych aplikacjach. Ale teraz zaczynaja nadrabiac braki.

He he wiedzą co robią ,najpierw na wariata robią system , potem przez kolejne lata produkują łaty i jest robota dla całej armii programistów , takie neverending story ,ech ludzie w dużych koncernach potrafią sobie rozłożyć pracę żeby starczyło dla nich ,ich kolegów itd. itp. i zawsze jest coś do zrobienia :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.