Skocz do zawartości
IGNORED

Oświadczenie Power Audio Laboratories

Power Audio Laboratories

Rekomendowane odpowiedzi

dzarro, 12 Sie 2005, 09:11

A co ja napisałem??? No co??? Przeczyczaj uważnie i ze zrozumieniem!

Drogie zegarki to JEST BIŻUTERIA, bo jako czasomierze są najprzeciętniejsze z przeciętnych. Poza tym lokatą kapiału są owszem ale tylko te limitowane - najdroższe i nie za 10 lat, lecz bardziej za 100 lat - jak dożyjesz to skorzystasz z takiej lokaty tylko już wtedy nie będziesz wiedział po co - może na nową paczkę pampersów ze złotymi lamówkami ??? (to tak jak ze znaczkami pocztowymi i monetami kupowanymi wspólczesnie :)))

A jeszcze zapomniałem dodać że minimalna kwota takiej "lokaty zegarkowej" to przynajmniej 50tys.zł.

Te tańsze szwajcary niestety traca tak samo na wartości jak wszystko inne (różne Omegi, Cymy, Doxy, Citizeny, Altaniki itp to naprawdę masowa produkcja a czasem tylko jakiś pojedynczy model o charakterze kolekcjonerskim się im trafi). Ich nienadzwyczajna trwałość z góry wskazuje że najlepsze dla nich miejsce znajduje się w szufladzie - a jaką jakośc może mieć zegarek którego nie mozna używać? W dodatku są masowo kopiowane (do szpanowania Patekiem albo ICW wystarczy kwota 300zł.) - co nie dziwi bo mając jednego ICW w szufladzie, ekonomiczniej jest nosić na co dzień jego kopię ;)

PS. Junghaus natomiast jest całkiem szanowaną firmą - na równi z większością produkcji Szwajcarskiej i Japońskiej - w cenie od średnich porywów Timexa.

PPS. Schaffhausen równiez miał model zegarka sterowanego falami radiowymi - wątpię żeby sam wyprodukował cokolwiek poza kopertą i cyferblatem. O ile pamiętam to była seria limitowana i jeden egzemplarz ma w posiadaniu jakiś znany polski nierób - być może Wałęsa - który dostał go w prezencie od firmy. Po prostu taka forma kreowania wartości marki.

Qubric podal celny przyklad z zegarkami. Listwa PAL ma rzekomo dostarczac "czystszy" prad niz ten ktory jest w gniazdku. Wszystko wskazuje na to, ze tego nie robi. Za to sporo kosztuje i ma specyficzna otoczke prestizowa. Nieporozumienie polega na tym, ze zajmuje sie nim czasopismo audio, ktorego sednem zainteresowania jest dzwiek i jego doskonalenie. Podobnie jak luksusowe zegarki listwa ta nie powinno sie to czasopismo zajmowac. Powinien zajmowac sie nia "Playboy" czy inny jaki magazyn kolorowy dla dandysow w dziale

"luksusowe gadzety". Opis brzmialby mniej wiecej tak: "... elegancki pan, nosi jedynie garnitur X, buty Y, zegarek Z oraz posiada listwe PAL polozona w miejscu dyskretnem acz widocznem w kaciku na dywanie"

Do QUBRIC-ka i DUDIVAN-a i pozostałych to nie może posiadać lepszych właqściwości niż zwykła listwa typ komputerowy ze sznurem sieciowym wyłącznikiem bezpiecznikiem filtrem warystorem i gniazdkami nie ma tutaj żadnych różnic konstrukcyjnych a drobne różnice w wykonaniu przemawiają na korzyść tych tanich [ze względu na masowy charakter produkcji dopracowany jest każdy szczegół procesu technologicznego]

A tak na marginesie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Uziemianie sprzętu audio i symetryczny tor foniczny autor: Andrzej Kowalczyk dobrze by było aby zainteresowani tematem weszli na stronę www.dacpol.com.pl/ofer/pde/pl_html/m/5.html jest na niej oferta dotycząca filtrów przeciwzakłóceniowych. DUDIVAN-owi polecam adres ul. Starowiślna 41 i przed rozmową z panem Jerzym niech się powoła na Korwina,

który pomimo choroby rzadko bo rzadko ale do Niego zagląda , uzyska świetne informacje od świetnego praktyka, któremu nie jest również obca zawiła teoria na tym kończę muszę się zająć swoim miniszpitalem [bo przyjaźń nie polega tylko na wspólnych balangach i hektolitrowych ochlajach i czasem trzeba brać cudze sprawy na własny garb.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrowię oczywiście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A Korwin powoli milimetr po milimetrze dochodzi do siebie twierdząc, że jeszcze nie pora, że miejsce niewłaściwe, naród skarlały a jeśli już to Kaukas. Jak mi jeszcze odrobinę okrzepnie weźmiemy się za konstrukcję listwy z tak

zwanego prawdziwego zdarzenia nawet nazwę dla niej wymyślił Agnostic Power Surge.

Dobranoc

Ukryta Zawartość

Dokładka.

http:www.ebay.pl/viltem?ItemId=7536330017 oraz http.fadelart.com?productpage/productscategory.html na kablach proszę zauważyć są filtry czyli odśmiecanie sygnału nie kończy się na układzie zasilania

Przepraszam literówki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Allach jest wielki oglądałem wnętrze listwy M. Fadela miałem w ręku kable połaczeniowe i kabel zasilający, jak znajdę trochę czasu oglądnę resztę wyrobów tej firmy, ma je jeden z pracowników naukowych IBJ-tu [ INSTYTUT BADAŃ JĄDROWYCH] w Krakowie. Jestem pod wrażeniem, idealnie proste a jednocześnie doskonałe [pełna znajomość niektórych publikacji M. Tesli z pierwszej połowy lat 30-tych] już sam przewód zasilający likwiduje to co

nikomu to szczęścia niepotrzebne.

W moim wątku o wzmacniaczach słuchawkowych napisałem, co mi serwis dystrybutora o listwie Fadela przekazał - że kable idą osobno do każdego gniazda, przewody są wysokiej jakości, no i nie jest prawdą to, co napisał Kornik na forum HI-Fi i muzyki, że jest pusta, bo ma po jednym rdzeniu ferrytowym do czyszczenia zakłóceń wysokiej częstotliwości na dwóch gniazdach i dwa takie rdzenie na jednym.

niespokojny

To się bardzo cieszę, że Korwin dochodzi do siebie. Ja też się urodziłem 26 kwietnia więc jesteśmy odrobinę podobni. Do Czernobyla na wycieczkę powinniśmy pojechać, razem z Humem i Wittgensteinem.

Pozdrowienia

Do Jarla nie bądź k**wa taki dowcipny. Właściciel sprzętu jest poprostu pracownikiem owego instytutu i od lat

50-tych starym dobrym znajomym. Napisz do firmy M. Fadel to może w przypływie dobrego humoru katalog ci przyślą . Zdjęcia nie będę zamieszczał bo mi się poprostu nie chce nie mam zresztą na to czasu ani ochoty aby kogoś prosić aby mi je zeskanował, zresztą samo zdjęcie absolutnie nic nie da, poprostu wewnątrz listwy jest dokładnie prawie w 99% takie same jak w zwykłej listwie, a naprawdę ważny jest ten jeden procent. Zadałem sobie wystarczająco wiele trudu aby dowiedzieć o nim dokładnie wszystkiego, po twojej "dowcipnej"uwadze mogę powiedzieć jedno już wiem ale nie powiem, nie widzę takiej poprostu potrzeby. Informacji z Krakowskiej Fabryki Kabli też nie otrzymasz a trochę na ten temat wiedzą, ponieważ kiedyś prowadzili badania nad materiałami izolacyjnymi posiadającymi właściwości magnetyczne i niewiem doprawdy kto był pierwszy oni czy Mochamed F. Jeszcze jeden upierdliwy wpis i opuszczę tą piaskownicę bez słowa.

Do Piotra Ryki w imieniu Korwina i własnym Piotr Sulima- [a reszta jest milczeniem] Materiał izolujący kabel ma izolację składająco się z gumy izoprenowej z dodatkiem pyłu ferrytowego [kto nie wierzy tak samo jak ja niech podda maleńki jego kawałek analizie spektralnej - a jak jest bogaty niech zleci klasyczną mikroanalizę. Pierścienie ferrytowe z [ferrytu o rewelacyjnych parametrach ] firma M.F. stosuje gdzie się tylko da. Nie mam zielonego pojęcia czy w tej chwili na AGH [Automatyka i Robotyka] studiuje ktoś z Maroka ale w październiku się

dowiem może mi się uda z nim zawiązać znajomość a potem przez niego bezpośredni kontakt z panem Mochamedem.

niespokojny

Dziękuję za informacje i nie denerwuj się tak bardzo, chociaż wiem, że jest Ci ciężko. Jak się będziesz przejmował każdą głupawą uwagą i dowcipasem (a anonimowość forów bardzo u niektórych skłonności do nich wyzwala), to tylko stracisz czas i zburzysz wewnętrzny spokój, a nam przepadnie okazja, żeby się od Ciebie czegoś ciekawego dowiedzieć.

Pozdrowienia

JARL-u 1

Ja się nie gniewam ale czasami mam już dość własnych i cudzych spraw

Jest chłop naprawdę chory ale się nad sobą nierozczula, poprostu uważa, że na wszystkie dolegliwości najlepszym lekarstwem jest praca, dzisiaj rano pojechał specjalnie do swojego znajomego na obrzeża miasta od

pętli tramwajowej w Nowym Bieżanowie na ul. Gardowskiwego 1.5 kilometra w jedną stronę na piechotę, po prostu powiedział muszę ukrócić to sk***ysyństwo i niech ludzie robią sami sobie listwy. Wiemy jeszcze jedno drogie przewody mikrofonowe też w izolacji do gumy mają dodany ferryt lub inne związki chemiczne o podobnych właściwościach.

Co do nas z cennych informacji dotrze znajdzie się na Forum.

A jak komuś wpadną słuchawki z helikoptera [made in CCCP ] z systemem niwelującym chałas z otoczenia chętnie oddam za nie

AKG K240 Monitor

• 4 tygodnie później...

Kolejne oświadczenie PAL:

Ukryta Zawartość

Niedługo napiszą do papieża.

Ukryta Zawartość

Tak, te urządzenia to najlepsza inwestycja 2000 zł. na poprawę dźwięku (zwłaszcza przy wzmaku i kolumnach po 700 zł.)...

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Chyba się na nas obrazili , cytuję;

"Ponieważ strony HFOL są miejscem, gdzie każdy może wyrazić swoją opinię, zamieszczamy więc oświadczenie firmy PAL. Jeżeli ktoś chciałby odpowiedzieć na nie - jest taka możliwość. Może to będzie miejsce, w którym górę weźmie trzeźwy rozsądek i zwyczajne dobre wychowanie. Zapraszamy do wypowiedzi.

Oświadczenie Power Audio Laboratories

28 lipca 2005 r., na jednym z internetowych forum dyskusyjnych zamieszczony został wpis osoby posługującej się nickiem "soundtrack". Autor krytycznie ocenił jeden z naszych produktów sugerując, że nie posiada on odpowiednich właściwości i jest za drogi. Inny uczestnik forum zasugerował, że pozytywne oceny produkowanego przez nas sprzętu, które zamieściła prasa fachowa są efektem skorumpowania dziennikarza. Następnie temat ten został podjęty na innym forum dyskusyjnym.

W związku z tymi zarzutami Power Audio Laboratories oświadcza, że:

1. Produkowany przez nas osprzęt spełnia wymagania jakościowe zarówno pod względem bezpieczeństwa użytkowania, jak i właściwości technicznych wspomagających możliwie najwierniejsze odtwarzanie dźwięku przez urządzenia audio w granicach możliwości urządzeń danej marki;

2. Wysoka jakość produkowanego przez nas sprzętu znalazła uznanie wśród rzeszy użytkowników, którzy przekazują nam pozytywne opinie oraz wyrazy zadowolenia z zakupionych u nas elementów. Jak dotychczas nie spotkaliśmy się z zarzutami sformułowanymi przez "soundtracka" i w związku z tym mamy prawo określić je mianem odosobnionych. Szanujemy prawo każdej osoby do posiadania własnego zdania i jego wyrażania. Koniecznym warunkiem merytorycznym jest jednak rzetelność i rzeczowość opinii krytycznych. Nie należy do nich posługiwanie się inwektywami zwłaszcza, gdy czyni się to anonimowo, a więc bez obawy o skonfrontowanie zarzutów z odpowiedzialnością za bezzasadne szkalowanie;

3. Według naszej najlepszej wiedzy, produkowany przez PAL sprzęt nawiązuje równorzędną walkę konkurencyjną z innymi urządzeniami tego samego asortymentu wytwarzanymi przez innych producentów krajowych i zagranicznych i w porównaniu z nimi nie musi wstydzić się jakości własnych urządzeń; mamy nadzieję, że sprzedaż eksportowa, którą zamierzamy uruchomić w najbliższym czasie potwierdzi, że urządzenia wyprodukowane przez PAL są co najmniej tak dobre, jak oferowane przez renomowanych światowych producentów (jesteśmy w ostatnim etapie procedury uzyskiwania odpowiednich certyfikatów eksportowych);

4. Zarzut, że jakiekolwiek przychylne oceny naszych produktów zamieszczane w prasie uzyskujemy w dwuznaczny sposób zjednując sobie korupcyjnie dziennikarzy jest oszczerczy i gołosłowny. Poza stanowczym zaprzeczeniem tego rodzaju praktykom nie jesteśmy w stanie wyciągnąć konsekwencji prawnych, ponieważ autor tych zarzutów zdecydował się odważnie pozostać anonimowy.

W świetle powyższego zwracamy się do Czytelników, aby przy wyrabianiu sobie opinii na temat produkowanego przez nas sprzętu zechcieli wziąć pod uwagę przedstawione tu okoliczności.

Power Audio Laboratories

© Copyright HIGH Fidelity 2004, Created by SLK Studio"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.