Skocz do zawartości
IGNORED

Red down nordost

666666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Krotkie pytanko.

Mam mozliwosc kupic interkonent red down nordost. Powiedzcie mi prosze jakim brzmienim charakteryzuje sie ten czincz. Jak wypada gora srednica i dol? Mam nada c272 c162( czyli podzielony 372) cd micromega stage 4 po tuningu kefy q 7 mki i kable glosnikowe vdh the wind mk2

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/20259-red-down-nordost/

Moze inaczej - czy jest w brzmieniu cos, co chcialbys zmienic? Jesli tak, to nie wiem czy IC jest najlepszym punktem startu. Co wiecej, skoro masz zestaw pre i koncowka, to masz problem 2 IC (miedzy pre i koncowka oraz zrodlem). Nordost RedDawn to cos kolo 2kzl+ jesli mnie pamiec nie myli. Ja mialem z nim rozne doswiadczenia. Jesli masz mozliwosc zakupu to moja propozycja jest taka:

1. Wypozycz go i wepnij w swoj system (miedzy pre i koncowke a potem miedzy zrodlo a pre) i posluchaj.

2. Wypozycz jakis IC 'nizszej klasy' i porownaj.

3. Wypozycz jakiegos bezposredniego konkurenta cenowego (nie wiem Cardas, XLO, Transparent itp.) i porownaj z RedDawnem.

Nordost to IMO dosc kontrowersyjna marka :-)

Jesli uslyszysz radykalne roznice to gratulacje (bedziesz w klubie ludzi, ktorych najbardziej podziwiam na naszej planecie, tzn. tych, ktorym IC radykalnie 'zmienia brzmienie systemu'). Nie chce rozpetac dyskusji, ale wydaje mi sie, ze z racji sporej impedancji wejsciowej pre i koncowki, Twoj system moze byc malo czuly na zmiany IC, ale moge sie mylic.

Jesli o okablowaniu mowa, poprobuj rowniez z kablami glosnikowymi, ja po tej stronie slyszalem znacznie wiecej zmian, przynajmniej takich, ktore nie byly na granicy percepcji (zazwyczaj jednak zmienialy detale, ktore dla niektorych moga byc wazne).

Pozdr. i powodzenia

https://www.audiostereo.pl/topic/20259-red-down-nordost/#findComment-352662

Po pierwsze - Red Dawn nie Down (różnica zasadnicza, ciekawych odsyłam do słownika).

Po drugie - zgadzam się z Soso, że interkonekt RD w przeciwieństwie do kabli głośnikowych nie jest aż tak wyrafinowany, jakby na to cena wskazywała.

Po trzecie - nikt Ci nie opisze wpływu interkonektu na Twój konkretny zestaw. Spróbować musisz sam.

Pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/20259-red-down-nordost/#findComment-352677

Gra jest dzwięczna, górna srednica lekko podbita, dolna z brakiem wypełnienia i mięcha, a bas całkowiecie przeciętny lub jak kto woli odfiltrowany jego brak. Nie wart ceny za jaką ją dystrybutor sprzedaje. Muzyka brzmi przy jego połaczeniu jednostajnie, czyli, nie ważne czy gra jeden muzyk czy orkiestra zawsze tak samo. Czegoś brak-powera.

Innym z całej serii jest natomiast Nordost Reference. Jest wyborny, delikatny i miodzio. Słuchając go aż się nie chce wierzyć, ze to "niby" taka sama konstrukcja.

https://www.audiostereo.pl/topic/20259-red-down-nordost/#findComment-352828

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.