Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

najtaniej w5000 mozna kupic na pricejapan a ad2000 jeszcze niewiem - czytalem cos o jakims audiocubes

na forum headfi jest watek w5000 or ad2000 - mysle ze za okolo miesiac bedzie mozna poznac opinie uzytkownikow

- a do tego szykuje sie wielki zlot w londynie takze warto bedzie do tego zamiescic link poniewaz ma tam byc wszystko od sluchawek budzetowych do HE90

na dzien dzisiejszy cena na price japan chyba 741$(wliczona przesylka) - na ebay oscyluje okolo 900$+przesylka

ad2000 kosztuja okolo 500$(z przesylka) - podobno niewarto placic te dodatkowe 250$ no chyba ze ktos chce zamkniete (ad2000 to konstrukcja otwarta)

>darkul

Fakt z 10 przyjetych w marcu do mojej firmy młodych techników i inzynierów...ostał sie tylko jeden i bedzie z niego pozytek...najgorsze jest to z koleii ze ten na którym by nam najbardziej zalezało to sam odszedł..jest juz w Dublinie....a mielismy i takiego ktory zasilanie 3 faz zmieniał na żywca...popaliło mu rece i twarz..co ciekawe posiadał wszelkie uprawnienia (SEP, E) aby to robić...miał zmienic obroty silnika:)

Szkoda gadac ale odbiegamy od tematu i nas Piotrek pogoni zaraz:)miało byc o wzmaczkach słuchawkowych!:-)

>Piter Z

Faktycznie nie każdy może używac słuchawek zamknietych, sa to czasem poważne problemy ze zdrowiem.

Jak darkul napisał DT-150 dostały w pupeczke od AT5000.

Słyszałem od Pana Kuleszy że bedzie robił czy tez konfekcjonował jakies wyborne słuchawki !?

Ponoc lepsze od DT-150 z tym ze 32 omowe.

>Darkul

Kiedy Pan podesle panu Ryka wzmacniacz lampowy, najlepiej z opcja przedwzmacniaczową ?

Jak to bedzie jeszcze lepsze od tego co tu zobaczyłem i sam wcześniej słyszałem to wydatek 2500ZŁ za wersje zbalansowaną jest rzezca smieszna w stosunku do tego co mozna posłuchać w wiekrzości sklepów.

Gadajcie sobie co chcecie, nawet wieszajcie psy na mnie, ja tam psy bardzo lubię, to się nie obrażę.

Słuchawki ATH W-5000 obiecałem sobie zakupić, jak tylko budżet pozwoli. I do kompletu z czasem AKG K1000 oraz Grado GS1000. Z doświadczenia wiem, że póki sam nie posłucham, to niczego konkretnego się nie dowiem. Każdy, kto nawet wszystkiego słuchał, ustawia kolejność inaczej i nie brak nawet takich, co twierdzą, że 650-tki są najlepsze na świecie. Jak takie coś czytam, to mnie po prostu krew zalewa...

A za sprawą kolegi Inżyniera szykuje się niezła siurpryza. Ale to on już sam ewentualnie zaanonsuje.

Piotrku, trzymam cię za słowo. A ten zbalansowany Q-Audio mam nadzieję też do mnie trafi. Może nawet ze stosowną Audio-Technicą?

Pozdrawiam

A ja byłbym ciekaw darkulowego wzmacniacza hybrydowego, w opcji niesymetrycznej (aby porównać np. z Paradoxem) oraz w wersji zbalansowanej, do używania także jako przedwzmacniacz.

Panie Darku, a nie ma Pan przypadkiem jakiegoś takiego egzemplarza w robocie, albo (he he) na półce? Mieszkamy teraz tuż obok siebie, to wpadłbym...

Ależ panie Ryka, nikt tu na pana psów nie wiesza, spokojnie.

Robi pan kawał dobrej roboty i to gratis.

Ja juz od dawna nie chodze do empików w ramach obserwacji czytanej i jestem złakniony świerzego języka ludzi lubiacych słuchac muzyke taka jaka jest.

Powodzenia w dalszych miłych dla oka opisów.

A gdyby któryś z kolegów z Warszawy czy okolic, posiadacz słuchawek Audiotechniki z wyższych rejonów ich listy, był skłonny je mi pożyczyć na parę dni, to byłbym bardzo wdzięczny. Mogę się zrewanżować pożyczając coś ze swojego zestawu. I zaznaczam, że włosy i uszy myję codziennie ;))

Dogon

Jednakowoż od czasu do czasu ten i ów wgryza mi się w dupę. Takie życie, ale ja spory lubię. Jak powiadał Heraklit - spór i wojna są zasadami bytu.

>inzynier

Bardzo przepraszam ale ja mam zwyczaj moje to moje, spytaj darkula.

>Ryka

Wystarczy że się raz człowiek nie podetrze i wtedy taki wgryzajacy delikwent mocno sie zdziwi .

Panie Ryka ,Pan mi wierzy lub nie ale mam ku temu podstawy aby śmiac sie z kilku tutejszych nawiedzonych nagminnych wpisywaczy-maniaków.

Aby miec możliwość szerokiego ogarnięcia wszelakich tematów audio trzeba posiadac tzw.kasę, a tu jak łatwo się zorientować jest spora grupa cienkuszy, bez obrazy ale taka jest prawda.

W końcu brak mozliwości finasowych nikogo też nie pozbawia możliowość rozsądnego podejśćia do tematu.

Dogon

Z tym nie podcieraniem, to może i jest metoda, ale ja jednyk wolę osobiście w miarę możności smrodu nie rozsiewać. To już lepiej niech gryzą.

>dudivian

Samo pojęcie jest problematyczne.

Firmy takie jak np. Texas Instruments robia juz od jakiegos czasu op-ampy w klasie D, ale sa one przeznaczonbe do bum boxów a dlaczego... no to nalezy sobie posłuchac.

Jeszcze troszku wody w wisełce upłynie zanim układy energooszczedne zaleja świat.

Zresztą tu nie chodzi o klase pracy wzmacniacza tak bardzo jak o klase samych przetworników, a te jak wiemy nadal zostawiaja nam wciaz wiele do rzyczenia.

Piotr Ryka, 22 Lip 2006, 15:03

>Grace Design w jakiejś mierze podpada pod tę kategorię.

Mowa o urządzeniu m902 ? To analogowy wzmacniacz z przetwornikiem D/A na przedzie czyli słuchawkowa inkarnacja japońskich wzmacniaczy glośnikowych do "wież" lansowanych przez potentatów (Sony, Technics, Akai, Pioneer) na przełomie lat 80-tych i 90-tych.

A to co z kolei, jakaś karta dźwiękowa ? Nie interesują mnie komputerowe karty, o wzm. cyfrowe pytałem powaznie. nie zlekceważyłem też Grace (podejrzewam że tak to odebrałeś, porównanie mogło być deprecjonujące - ale w sposób niezamierzony), po prostu nie o taką "cyfrowość" mi chodziło.

Pytanie dotyczyło dokładnie tego o czym wspomniał darkul - układów w kl. D.

M 902 zawiera w sobie D/A konwerter w sytuacji nakarmienia go sygnalem cyfrowym. Mozna jednak rownie dobrze podlaczyc do niego sygnal analogowy pomijajac D/A konwerter. Jest to wiec wzmacniacz oraz D/A konwerter.

>foxbat

Oto obiecany link do rosyjskiej, słuchawkowej trony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>inżynier Ty to masz dobrze !

Ukryta Zawartość

wernen, 22 Lip 2006, 18:05

>Potrzebny taki zasilacz impulsowy do słuchawek ? Wzmacniacze słuchawkowe zazwyczaj nie są bardzo

>energochłonne. Robienie ich w klasie D nie ma praktycznego znaczenia ?

A kto o wzmacniaczach w kl. D myśli w kategorii sprawności (bo o nią ci chyba chodziło) ? Oczywiście chodzi o osoby z naszego kręgu bo inni i owszem, myślą. Ale skoro cyfra we wzmacniaczach to przyszłość, skoro Tripath, skoro Jeff Rowland, to pytam gdzie nowe, wspaniałe słuchawkowce. :P

Kto powiedział że one są takie wspaniałe ? Dlaczego przypuszczamy, że nawet to co jest wspaniałe oddając w klasie D setki watów będzie wspaniałe w celu oddania miliwatów ( bo takie chyba sa moce wzmacniaczy słuchawkowych ?? ).

Może chodzi tylko o kolejność litery z alfabetu ? Polecam w takim razie od razu klasę H -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spragnionym słuchawek Audio-Techniki i ich wzmacniacza na pociechę wklejam, by czas oczekiwania umilić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piter z

Według szczęściarza, który ma to co widać na powyższym zdjęciu, AD2000 jest trochę bardziej podobna do Grado - nieco bliższy prezentacja, ciut mniejsza neutralność. Różnica jakości pomiędzy AD2000 a W5000 jest podobno niewielka, ze wskazaniem na te ostatnie.

Faktycznie na ruskiej stronie już ich brak AT5000 ?

Moze były zadrogie ?

Mnie impreza kosztowała po 745$/szt. w przeliczeniu z przesyłką, moze dlatego ze brałem trzy pary.

W tym dwie dla siebie.

co do ad2000 vs w5000 to wiele osob na headfi przezuca sie obecnie na te tansze bo kilka osob stwierdzilo ze sa lepsze - jak juz mowilem - daje sobie na wstrzymanie jeszcze miesiac wtedy powinno sie wszystko troche wyklarowac ( teraz to troche taki owczy ped ) - spotkanie w londynie tez powinno dac troche wartosciowych info - prawde mowiac caly czas obstwiam w5000 i pocichu licze ze nizrobia psikusa i niezakoncza produkcji albo cus

btw. ostatnio cena poleciala z 84000 na 74000 jenow

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.