Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkowałem wzmacniacz Musicala pół roku i doskonale znam jego budowe wewnętrzną , po obejrzeniu na forum wzmacniacza Paradoxa stwierdzam że jest on identyczny z Musicalem (oczywiście elementy użyte do budowy wzmacniacza Paradoxa są lepszej jakości)

To masz reflex:-).. Przecież Paradox nigdy nie ukrywał ze sam wzmacniacz to nie jego projekt, a jedynie rozwiniecie i przeróbka Musicala, bądź Musicali, jak mnie przynajmniej wiadomo.

Też miałem CansaV3, więc wiem co mówię. Teraz mam Paradoxa Extreme.

Piotr Ryka

niestety nie - napisalem wczesniej ze bede cos wiecej wiedzial po spotkaniu poniewaz oczekiwalem na jakies wypowiedzi na headfi

ps. za koszt wyjazdu na to spotkanie wolalbym sobie cos w ciemno kupic :D

Piter

Zmobilizuję Darka albo Dogona, muszą mi przysłać te Audio-Techniki do posłuchania, albo do Warszawy pojadę. Ja też się do nich przymierzam, ale wzbogacenie Twin-Heada o lampy Mullarda tak korzystnie wpłynęło na Grado, że w ciemno nie kupię, bo na cholerę mi gorsze słuchawki za 3 tysiące. GS-1000 prędzej, czy później na pewno na odsłuch dostanę. Zostają tylko jeszcze te diabelskie AKG K1000. Myślałem żeby je za opłatą od Stryjeckiego pożyczyć, ale chama nie będę prosił (patrz wątek o jego płytowym wydawnictwie w dziale Muzyka).

co do akg to sobie odpuscilem - chce sluchawki dlatego zeby sobie cichutko posluchac w fotelu nikomu nieprzeszkadzajac, a puszczajac akg rownie dobrze moge puscic cicho kolumny

Ale po zaprzestaniu produkcji AKG rozpętała się prawdziwa histeria i ceny raptownie skoczyły z 400-500 na ponad 1000 dolarów. Pewnie to z czasem się uspokoi. A słuchawki podobno są wyjątkowe.

>Piotr Ryka

Chciałbym wrócić na moment jeszcze do Q-Audio. Czy mógłbyś porównać go do Headbox`a SE? Zdaje się, że to podobna półka cenowa - przynajmniej w wersji Q-Audio standard. Pamiętam, że używałeś Pro-ject`a swego czasu - ciekaw byłbym Twojej opinii.

• 1 miesiąc później...

Chciałbym teraz zaanonsować recenzje i porównanie kolejnych wzmacniaczy słuchawkowych autorstwa naszych forumowych kolegów – StefanaB i Piotrka608. Wzmacniacz Stefana jest już u mnie od kilku dni, ale nie miałem jeszcze czasu na jego porządny odsłuch, a poza tym planuję odsłuchiwać go także w konfrontacji, a jeszcze nie mam z czym konfrontować, poza oczywiście własnymi gratami. Niemniej przez chwilę słuchałem go już w systemie syna – z CD Sony 222ES i słuchawkami HD 650; gra nadzwyczaj obiecująco i równie obiecująco się prezentuje, a nie mniej obiecująca jest też jego cena – 1300 zł. Tymczasem, jak się dowiaduję od Piotrka, jego najnowszy wyrób – Forum II – już wyruszył w moją stronę i tylko go patrzeć. Wieści o nim od pierwszych użytkowników są wielce entuzjastyczne, toteż i ja wiele sobie po nim obiecuję.

Martwi mnie natomiast milczenie kolegi Inżyniera, z którym uzgodniłem już jakiś czas temu dostarczenie kolejnego sławnego wyrobu polskiej myśli technicznej. Po powrocie z urlopu Inżynier jednak jakoś się nie odzywa. Mam nadzieję, że to jedynie chwilowa zwłoka, a nie jakaś aporia.

Także Darek Kulesza zapowiada nadesłanie swego lampowego arcydzieła, grającego podobno boskim dźwiękiem, a co nie mniej istotne, zobowiązał się też dostarczyć mi swe Audio-Techniki W5000. Powinno być zatem bardzo ciekawie.

Mam pytanie troszke odbiegające od tematu; Chcę zrobić przedłużacz do słuchawek ,taki z 5m i chce kupić kabel mikrofonowy - profesjonalny , czy to dobry pomysł ?

Ile żył ma mieć kabelek ? :-)

W słuchawkach jest żyła i ekran x 2, czy dwie żyły w ekranie, czy dwie zyły w ekranie x 2?

Gotham GAC-4/1 obsłuży wszystkiw wersje ale może wystarczy coś cieszego? Sa Takie Gothamy w wersji 'mini' - cieńsze i lżejsze, powinny się nadawać do słuchawek.

Piotr Ryka => czekamy niecierpliwie na testy porównawcze tych wzmaków słuchawkowych,

trochę ich zgromadziłeś ;-) Mam nadzieję ,ze jeszcze w tym miesiącu ?

Kabel 4,5 to może być ciut za mało ;-(

Qubric => konkretnie bo idę do sklepu ; Gotham GAC-4/1 ma mieć 4 żyły i ekran ??

Gotham GAC-4/1 ma cztery żyły we wspólnym ekranie, GAC-2/1 ma dwie żyły we spólnym ekranie. Dalej są wersje GAC-2/1 podwójne - tak jakby połączone dwa i oznaczone wtedy 2/2. Wszytkie te kable są z tamim samym oznaczeniem w wersji "mini" mają wtedy mniejszą zewnętrzną średnicę izolacji i troche inne parametry elektryczne.

Te kable oznaczane sa jako mikrofonowe (robiłę z nich interkonekty i grały całkiem fajnie). Ale całkiem mozliwe że Gotham ma też produkty przesnaczone stricte do słuchawek.

Dystrybutorem w Polsce jest Neopta z Poznania.

> Mam nadzieję ,ze jeszcze w tym miesiącu ?

To zależy, kiedy wzmacniacz Inżyniera nadciągnie. Jeżeli w tym tygodniu, to nie powinno być problemu.

Dopingujcie Darkula, bo się ociąga, a fajnie by było móc porównywać z udziałem Audio-Techniki.

No to jak mówi Owsiak:"będzie się działo"...Piotrku moze masz mozliwosc wklejenia tutaj fotek...w sumie to bedzie niemalże spotkanie na szczycie!

I ja sie pochwale moimi sluchawkami SWATOWY BARON WYSMINITYCH GRAMOFONOW FIRMA MICRO SEIKI ZROBILA JESZCZE JEDNA PERELKE KTORA POSIADAM A MIANOWICIE SLUCHAWKI ELEKTROSTATYCZNE MICRO SEIKI MX1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10468-100006053 1170300623_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotrek, Gutek

Faktycznie, szczyt się szykuje, a Inżynier do swojego Paradoxa powkładał jakieś perskie cuda. W dodatku mam do niego 4 pary różnych lamp. Powinien grać jak reaktor atomowy. Gdyby się tak jeszcze Darkul wyrobił ze swoim, ale on twierdzi, że jest zawalony robotą i jeszcze mu zejdzie.

Aparatu cyfrowego nie mam, bo wszystko na lampy wydaję. Może skądś pożyczę. A urlop mi niepotrzebny; sam jestem swoim szefem i właścicielem firmy, i pracuję w miejscu zamieszkania. W dodatku wchodzę właśnie w strefę ciszy i o ile nic nadzwyczajnego się nie zdarzy, to będę sobie słuchał ile dam rady wytrzymać.

Czy ktoś coś słyszał o wzmacniaczu Jolida JD2A i zasilaczu JD10:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie przesadzaj Piotrze z tymi perskimi cudami! Pojechała do Ciebie wersja Paradox Extreme Edition, trochę nestandardowa (dodatkowe wejście) oraz ze zmienionym mocowaniem transformatorów, mającym ograniczyć przenoszenie drgań tychże na płytkę z elektroniką i lampami.

Extreme Edition to nie są perskie cuda? To co nimi jest? Ja na przykład nie mam T-H Extreme Edition, a tylko lekko zmodyfikowany.

Wzmacniacz Piotrka dotarł a Paradox EE w drodze.

Donoszę najupszejmiej, że wzmacniacz kolegi Inżyniera (vel wstrętnego moderatora), czyli PARADOX EXTREME EDITION PLUS, dotarł dziś do mnie w południe w stanie, jak się wydaje, nienaruszonym, zaczem odsłuchiwania i porównania można zaczynać, co też, miejmy nadzieję, nastąpi niebawem.

Inżynierze, czy nie dałeś pilota, czy go w ogólenie ma ?

Jak mnie będziecie zaczepiać i poganiać, to poodsyłam na wasze adresy te wzmacniacze za pobraniem i dopiero będziecie mieli pasztet ;)

Skołowałem jeszcze na odsłuchy IC Fadel Raference One, warty więcej niż one wszystkie razem, a dający fenomenalną wprost neutralność przekazu i oczekuję w zamian czołobitności, wiwatów oraz fanfar.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.