Skocz do zawartości
IGNORED

PCet w Hi-End\'owej obudowie....

pancio

Rekomendowane odpowiedzi

Juz niedługo w swoim salonie będziecie mogli postawić zwykłego kompa, w niezwykłej obudowie, nawiązującej do naszych ulubionych "klocków" :]]]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-730-100004392 1170273170_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/20426-pcet-w-hi-endowej-obudowie/

Tylko że te obudowy sa droższe od całego komputera w biurowej obudowie.

Są jeszcze bardziej zaawansowane obudowy przypominające wzmacniacze z żebrami radiatorów po bokach i systemami heat-pipe chłodzące procesory.

Pierwszy z końca 1987 roku. Drugi z 2004. Design jest ponadczasowy :-))))

Nie dość że projekt ponadczasowy to jeszcze Tim Berners Lee właśnie na takim kubiku pracując w CERN opracował podstawy WWW i HTML.

Ukryta Zawartość

post-158-100004372 1170273195_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Design na miarę nadchodzących czasów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Workbench;) No i ile programów muzycznych się przewineło.

Pamiętam do tej pory pokazówkę na Amigę 500 i 1200.Zaczynała się jak Bond, zajmowała tylko 1 dyskietkę i nawet nie starała się skakać:) To była maszyna:D

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

A ja pamietam jak bylem maly i mnie bracik wkurzyl-w tedy z pozycji stojacej rzucilem Amiga na ziemie, chyba troche zatrzaski z obudowy puscily ale pozniej dzialala jak nalezy bez zadnych problemow.

• Redaktorzy

dzisiaj miałem przyjemnośc pobawić się trochę Mac'iem Mini i powiem Wam, że nic więcej mi nie potrzeba. Małżowinka teżjest zachwycona, coć na razie marudzi, że z grmi windozowymi trzeba kombinować jak koń pod górę ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Co z tego, że obudowa hi-endowa jak w środku wiadomo co... Miejsce dla peceta jest jedno - pod biurkiem. Albo koło kosza na smieci :) byle tylko nie szumiał, nie chrzęścił i nie chrobotał. Ja mam dzo dziaiaj Amigę 1200 z HDD 4GB, CD-Rumunem, kartą turbo 030 z pamięcią FAST i FPU. Najbardziej mi się z tych czasów podobają magazyny dyskowe (Bigoz, Silesia...), moduły (yeah! można wszystkiego teraz posłuchać na WinAmpie!), Directory Opus Magellan i cały tem amigowy stuff - gry, dema, użytki gfx, CED :) No i Doom... :)

W środku takiej hi-endowej obudowy PC będzie to co w nią włożysz.

W środku maca, amigi czy czegoś tam co ładnie wygląda, jest małe i sprzedawane w komplecie będzie to za co zapłaciłeś podczas zakupu. To są komputery designerskie, które mają ładnie na stoliku w domu wyglądać.

A przeciez temat jest o obudowach przypominających typowe elementy audio... Jak sądzę autor wątku dlatego zwrócił na nie uwagę, że do zastosowań audio-video chciałby przeznaczyć komputer.

chyba w 4max'ie jest największa oferta obudów SilverStone w polsce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obecnie najlepsza obudowa pod wzgledem chlodzenia i wyciszenia to poprostu akwarium z olejem :)

tzn. nie jest to zart, widzialem na zdjeciu taka dzialajaca maszyne. Olej jest swietnym izolatorem, podobnie zreszta jak czysta chemicznie wada.

Dysków chyba nie zanurzysz w oleju.

Dla mniej leniwych ode mnie pozostaje kupić obudowę desktop - najmniejsza z takich solidnych jakie widziałem do od siemensa i przerobić wedle uznania. Jest ich sporo na allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.