Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka sieciówka dobrze bas kontroluje

lagi17

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jak piszesz nic nie dudni a tylko nie lubisz niskich częstotliwości to chyba temat jaki zadałeś w lnku jest nieodpowiedni. Potem piszesz że z jakąś sieciówką był OK- to o co w końcu chodzi ?

Jak się nie lubi basiku to najprościej zmienić upodobania muzyczne.

Jeśli jak piszesz nic nie dudni a tylko nie lubisz niskich częstotliwości to chyba temat jaki zadałeś w lnku jest nieodpowiedni. Potem piszesz że z jakąś sieciówką był OK- to o co w końcu chodzi ?

Z Palem było ok z basem, było mniej, ale góra była zbyt zadziorna, szukam czegoś co pozostawi średnie i górę w spokoju, a zdyscyplinuje bass

"Ma mieć odpowiedni przekrój zalezny od poboru prądu!

Dobry kontakt i wszycho."

Moim zdaniem nie wszycho, bo trzeba dodac do tego jakosc materialu (nie wiem czy chodzi tutaj tylko o jego czystosc, czy moze jeszcze cos innego?) + odpowiednia budowa, skrecenie czy przeplot. A dobry kabel sieciowy moze dzwiek wypolerowac, uspokoic, oczyscic, uprzestrzennic, napowietrzyc, zaprowadzic lad i porzadek, wyciagnac niuanse z dalszych planow, ktore zazwyczaj sa maskowane lub sie zlewaja itp itd mozna wymienic wiecej ;-))

>>Nie, tak nie może być. Taki kawałek drutu nie może tego zrobić. To dla niego za dużo.

Nie doceniasz. On robi jeszcze więcej. Sprawia, że sprzęt w ogóle gra..

"A dobry kabel sieciowy moze dzwiek wypolerowac, uspokoic, oczyscic, uprzestrzennic, napowietrzyc, zaprowadzic lad i porzadek, wyciagnac niuanse z dalszych planow, ktore zazwyczaj sa maskowane lub sie zlewaja itp itd mozna wymienic wiecej ;-))"

Czy mogl bym wiedziec jaka siecowka takie cos robi? I do czego ja podlaczyc, bo ja musze w domu recznie polerowac, czyscic , napowietrzac zaprowadzac lad i porzadek i czasami nawet uspokajac. Nie bawi mnie to zawsze i tak bym chetnie w takie cos sie zaopatrzyl.

• Redaktorzy

"Przepraszam, jeśli kogoś uraże, będzie brutalnie, ale mój kumpel, z zawodu krytyk muzyczny, człowiek osłuchany straszliwie, gdy pokazałem mu takie tematy na forum, starszliwie chichotał, do łez wręcz a następnie skwitował krótkim 'chore zboki' :-))). "

Nie przejmuj się, nikogo nie uraziłeś, to nie brutalne, tylko głupawe.

Panie i Panowie, jedna dygresja, obserwuję to forum od dość dawna i nurtuje mnie jeden problem, mianowicie, jesteście dostępni na forum niemal 24/h, pomijając czas na sen i jakąś tam pracę pytam, KIEDY WE SŁUCHACIE TEGO WSZYSKIEGO O CZYM TAK ŻARLIWIE PISZECIE ( to żart oczywiście a nie uszczypliwość)

My w ogóle niczego nie słuchamy, tylko piszemy i czytamy o tym co się nam wydaje, że możemy usłyszeć. To się nazywa audiofilizm naukowy.

raczej wirtualny ;-)

lagi, to proste. Kupujesz co miesiąc HFiM, Audio, AV i jeszcze kilka pism zachodnich. Czytasz po łebkach wybrane artykuły. Składasz w miarę jednorodną całość. Piszesz na forum, udając mądrego. Inna wersja: rozmawiasz z tymi, co Słyszą Więcej, a mają nie więcej, niż trzy płyty, wszystkie na złocie i koniecznie najdroższe wydania. Chłoniesz ich Mądre Wypowiedzi. Potem wrzucasz na forum jako własne. Proste.

Inna wersja: spotykasz kogoś, kto ma High End. Słuchasz jego mlaskania nad interkonektem za 15 tysięcy. Czujesz ten bas i tą nieprawdopodobną górę, dotykasz Absolutu niesłysząc niczego. Wrzucasz na forum. I masz wątek.

trochę inwencji, kolego lagi!

:-))

A te trzy płyty wydane w złocie to gdzie kupić?

Bo mój znajomy ma , ale jeszcze u niego nie słyszałem, bo wyjmuje z pudełka tylko w Boże Narodzenie. I to nie jest żart.

->Akira

krytykiem muzycznym mozna byc sluchajac na radiomagnetofonie, bo ocenia sie muzyke a nie brzmienie. krytyka interesuje zawartosc muzyczna krazka, a nie realizacja studyjna materialu i jego reprodukcja. osluchanie muzyczne i osluchanie w sprzecie maja ze soba mniej wiecej tyle wspolnego co sluch muzyczny ze sluchem absolutnym...

->>gonarek,

To ja trochę współczuję krytykowanym przez krytyków, którzy używają byle czego, z własnego doświadczenia wiem, że coś co do mnie nie przemawiało w samochodzie , czy w pracy , w domu jest hitem, a zjawiska odwrotnegoraczej nie zauważyłem.

poprawe basu uzyskasz stosujac pulapki basowe np. te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w kazdym rogu pokoju po jednej harmonium 4B i bedzie lepiej. Mozesz tez poszukac po forum temat pulapek basowych, ich konstrukcji, wplywu na dziwek itp. - jest dosyc obszernie i sesownie opisany.

Bes pulapek basowych i sesownie urzadzonego pomieszenia odsluchowego nie ma mowy o dobrym basie .. . chyba, ze w sluchawkach ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.