Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawowe rady dla kupujących plazmy

David

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zdecydowany na zakup dużego telewizora plazmowego (42) i odtwarzacza DVD w rozsądnej jakości. W ramach danego producenta jest wiele rodzajów telewizorów różniących się od siebie szczegółami. Np. wśród telewizorów Philips, na który jestem wstępnie zdecydowany jest kilka rodzajów (Pixel Plus 2, Digital Crystal Clear itp.). Czy warto kupować TV z AmbiLight- em ? Jakie znaczenie ma większa rozdzielczośc pixelowa jeśli i tak liczba linii odbieranej z sygnału TV jest stała ?? Czy ktoś mam może jakieś doświadczenia z plazmami Philipsa ?

Na co zwrócić uwagę, jakie parametry czy złącza są istotne a jakie są reklamowym dodatkiem. Czy warto szukać sprzętu przystosowanego do telewizji wysokiej rozdzielczości i czy naprawde jest taki sprzęt ?

Z góry - wielkie dzięki za wszelkie rady, pomoc w wyborze i podzielenie sie swoimi doświadczeniami.

witam

Co to jest rozsądna cena ?

Telewizory plazmowe miały gorszą jakośc w testach niż konkurencja. Oczywiście wszystko zanika w zależności od odległości .

Ważne - :

1.Rozdzielczośc - nawet przy TVP różnica jest widoczna/ przy większej rozdzielczości natywnej/

2.Złącza - duża różnica przy HDMI / ok. 30 %/ więcej szczegółów.

3.Nie wszystkie DVI maja HDCP

Jakie masz złącza w sprzęcie ?

Czy kolor ma znaczenie ?

Czy najbardziej podoba Ci się Philips ?

pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź.

Słuszna uwaga - rozsądna cena - to dla mnie 10 tys. Telewizor będę oglądał w odległości 3,5 w porywach do 4 m. Nie łapię o co chodzi w pytaniu "czy kolor ma znaczenie ?". Co do Philipsa mogę kupić mało używany (2 miesiące) model 42PF9966 od znajomych za 9 tys. (a może coś jeszcze utarguję) - stąd moje zainteresowanie.

Pozdrawiam

David

Dzięki,

Jeszcze jedno - w specyfikacji tego telewizora Philips jest "DVI-I z HDMI" - czy mam rozumiec, że ma HDMI o którym pisałeś ?

Wiem, że cena za tego Philipsa, którego mi oferują znajomi jest atrakcyjna i sprzęt jest sprawny ale z drugiej strony oopinia o tych plazmach (jak czytałem to forum) jest średnia. A więc co z tego, że zapłacę atrakcyjna cenę - jeśli za podobną mogę miec lepszy produkt. Pytanie - czy mogę ?

Do końca nie jestem więc zdecydowany bo znalazłem telewizory innej marki np. Panasonic, które kosztują

Ten Philips akceptuje HDTV,

Chodzi prze DVI - nie wiem czy ma hdcp.

Jakośc plazm Philipsa jest średnia jest - ale mówiłeś ,że jeszcze możesz uskubac coś.

Sprawdź czy to ten model - to bardzo ważne.

Wazne też jakie masz warunki w domu

odległośc?

sygnał ?

co chcesz podłączyc ?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.