Skocz do zawartości
IGNORED

Co to jest Mandaryna ???!!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Atom,

największym obciachem jaki jestem sobie stanie wyobrazić jest ujrzenie dyskografi Mandaryny, Dropsiczki, Ich Troje itp... na półce kogoś kto uważa swócj gust muzyczny za szacunku godny :P Sorry, może operuje stereotypami ale czy to nie jest aby 'twórczość' dla tego targetu, który ogląda z wielkim napięciem rozpłakanych, niszczonych przez prowadzącego ludzi w rozmaitych show na żywo, ew. bywalców pikników pop na kórych produkują się inne tego typu szansonistki? :)

teraz częśc druga wywodu :) Nabijanie się z ludzi słuchających to 'coś' uważam także za wstydliwe. Otóz przyjeło się nie nabijać z osób fizycznie niepełnosprawnych, podobnie nieetycznym wydaje się nabijanie z czyjejś prostoty poznawczej czy prostego jak cep gustu muzycznego. Po prostu nie uchodzi to i tyle.

następna częśc wywodu, finałowa :) Mandaryna i inne tego typu panie obecne są w show biznesie od paru dekad conajmniej. Jest produktem sztabu ludzi, którzy zapewniam niedowiarków, opracowali, to jak ma ona wyglądać, co mówić i jak się zachowywać, w najdrobniejszych szczegółach. Przecież obecna w latach 80 Sandra czy Sabrina nie wykonywały nic ponadto właśnie, a jakoś tam na zycie zarobiły. Do samej MAndaryny także mieć zastrzeżeń nie należy, przecięż chyba (?) nie twierdzi ona że wykonuje jakąs tam sztukę, a zawsze to lepiej się na scenie poprężyć niż paczki w Biedronce nosić.

ok, pojechałem sobie walcem po nieszczęsnej, a teraz ide słuchać Camel :-)

Gość

(Konto usunięte)

Akira, 26 Sie 2005, 17:32

>Otóz przyjeło się nie nabijać z osób fizycznie niepełnosprawnych

Nie wiem Akira jakich masz kolegów , ale zapewniam cię że w innych kręgach jest to bardzo niegodne !

>a zawsze to lepiej się na scenie poprężyć niż paczki w Biedronce nosić.

A to dopiero niesmaczne było. Jak myślisz jak się teraz czują Te co w biedronce paczki noszą ?

Chyba że podejrzewasz , że kompa nie potrafią odpalić i tego przeczytać?

Prztganiał koćioł garnkowi , a sam niezła patelnia :)

Hmm, przyznam że troszkę zdębiałem :-) Jeśli wspomniałem, że się przyjeło nie nabijać z takich tematów, to właśnie piszę o SWOICH kolegach, a nie jakims teoretycznym środowisku, zostawmy to, bo nie było to sednem postu, a był nim target wspomnianej szansonistki :)

teraz powazniejszy kawał rzeczywistości :) Biedronka. Uważasz, że moje porównanie było niecelne? Darujmy sobie na chwilę populizm, pod postacią 'co też sobie pracownice tejże pomyślą'. Ja wiem co sobie pomyślą, bo sam całe studia po geantach i empikach zapieprzałem a i na budowie się w wakacje cegły nosiło, by mieć jak przeżyć, zapłacić czynsz i dotrwać jakoś do obrony. Także wiem dokładnie i konkretnie jak to wygląda takie miejsce od środka i wiem na 100% że każda z nich by się z Mandaryną zamieniła, a ona sama zrobi WSZYSTKO, każde świństwo i wyda kazdy SYF jaki tylko sobie jesteś w stanie wyborazić, by w podobne miejsce nie trafić. Smutna polska rzeczywistość 25 % bezrobocia (oficjalne statystyki nie ujmują zdepresjonowanych szukających, którzy się na spis raz nie zgłoszą), z którego korzystają skrzętnie hieny całej europy..

pozdrawiam, akr.

Gość

(Konto usunięte)

Chodzi o to "przyjęło się " --- a wcześniej ? A jakby się nie przyjeło ???

A porównanie tych z biedronki do mandaryny ( a to przecież zrobiłeś) , urąga tym z boiedronki , bo one wyjścia innego nie mają , z manką się nie zamienią - z góry postawiłeś je na przegranej pozycji:)

Różnie można odczytać intencje piszącego , co Ty także zrobiłeś :)

:):)... jawiem co Was irytuje!

Młoda dupeczka z kasą zarobiona na kiczu (obraz naszego społeczeństwa), z cyckiem ładna buźką. Szczupła (po dzieciaku), pokazująca pępek bez rozstępów itd. Rózni sie nieco od domowych Marysiek z tłustymi włosami, zwisającym kałdunem, zarosniętą pipą i ciałem jak stara pomarańcz. Oj drażni co? :):):):)

Ja nie rozumiem sensu takich dyskusji. Przecież jest to muzyka adresowana do konkretnych odbiorców, którzy nie kupują płyt np. Milesa Davisa czy Franka Zappy. Oferta jest jasna i uczciwa. Taka muzyka była jest i będzie - wystarczy włączyć MTV. O czym tu rozprawiać, kogo krytykować? Społeczeństwo? Koncerny muzyczne? Byli, są i będą ludzie, którzy słuchają TYLKO takich rzeczy jak rzeczona Mandaryna, Ich Troje itp. Bo to lubią. Jak ona zejdzie z fali, wynajdą jakąś Malinę czy Tamtych Czworo i co? Znowu konstruktywna krytyka i szyderstwo, w nadziei, że wykonawcy ci odbędą pokutę i zaczną śpiewać rocka progresywnego?

Nie! Szyderstwo i drwina bierze się z obawy.. by domowe Maryśki nie zechciały tak wygladać. Powydaja forse na wygląd... a co zostanie na sprzęt? Płyty z muzyka marcujących kocurów? A jak jeszcze sie komóś spodobają?! To zostawią kmiota siedzącego jak bałwan prze martwymi kolumnami... :):):)

Ja też mdleję, do kogoś dotarło że takie wątki to zawracanie tyłka? To się dziać nie może! :)

Zostawmy ten temat , bo ta część z nas której to pomaga poczuć bardziej elytarnie, cierpi teraz srogie katusze, jeszcze będą musieli koić nerwy snobistyczną żytnią i koneserkim Vangelisem. :))

Gość

(Konto usunięte)

:):)... jawiem co Was irytuje!

Zydelku!

Pewnie żebym Ją złoił :))))))

Ale nie chciałbym moją połowice tak oglądać!

To moja twierdza , przytulanka , matka moich dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I tak musi pozostać!

Akira, 26 Sie 2005, 17:32

>Atom,

>

>największym obciachem jaki jestem sobie stanie wyobrazić jest ujrzenie dyskografi Mandaryny,

>Dropsiczki, Ich Troje itp... na półce kogoś kto uważa swócj gust muzyczny za szacunku godny :P

Ojej, to straszne. Maaakaabryczne ;-)))

Ja tam bardziej ubolewam nad tymi, co to uważają swój gust za szacunku godny (bo najlepszy na swiecie;-)

a tymczasem na półce dyskografia Yes, Marillion i Camel ;-))) A jak jeszcze tacy szydzą sobie z Ich 3 czy Mandaryny to już masakra. Chyba już wolę 'fanów' Mandaryny. Naprawdę.

kupilem nowa plyte mandaryny i zapodalem na grilla. taki sobie grill - jakies 100 osob, wszystkie takie bardziej w strone jazz i klasyka, ale - jak ryknela, jak huknela, jak ten prosty bit - to ja juz nie musial sie martwic, czy impreza udana. oj, tak. mandaryna byla zjechana kilka razy i mylona z jakimis zachodnimi przebojami setki razy. sukces? of kors!

Uwaga oto cały talent Mandaryny na "zywo"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam czasem tu wpadam żeby poczytać ... można się nauczyc od starszych ale nie chce mi sie wierzyc że tak może śpiewać mandaryna ? Chodzi mi o tą mp3.Wiedziałem że jest słaba ale że aż tak.

Ja bym to lepiej zaśpiewał mimo iż nie mam żadnej szkoły muzycznej nie znam nawet nut i jestem analfabetą muzycznym.

Masakra!!! Sam Fałsz!ZAADYSZAŁA SIĘ NAWET DNO! KOMPLETNY BRAK RYTMU.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.