Skocz do zawartości
IGNORED

Co to jest Mandaryna ???!!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Ot właśnie najlepiej sprawdzić wszystko live ale kiedyś nie było takich możliwpści technicznych i ktoś kto nagrywał ,poprostu musiał umieć śpiewać czy grać bo w studio często nagrywano live, a dziś można dograć wszysko i zmiksować a lud kupi badziew.Niestey.

PS: choc takie dogrywanie ma także swoje dobre strony,wszysko zalezy jak do tego podejdziemy .

adios, dzieciaczki, za dwie godziny frune robic swoje g... filmiki. niechaj wam sie tutaj nie wydaje, ze mozecie czas do emerytury spedzic spokojnie i bez... sensu. ruszajcie glowami i podniescie swoje grube dupy. nie jestescie gorsi od tych palantow, ktorzy zrobili wladce pierscieni. pa, pa!

Kurcze panowie jak słysze słowo mandaryna to mnie skreca i jeszcze ta jej muzyka o "boże" od razu zmieniam stacje radiowa i to szybko.kto ja wogóle dopuscil do spiewania. przeciez to blondynka i to jeszcze po tuningu!!!!! i to ostrym. be be be

nawet na onet.pl jest artykuł o naszej faworytce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Niestety ... nie potrafimy opowiadać bajek :)

Ukryta Zawartość

thon022, 26 Sie 2005, 21:40

>Ja nie rozumiem sensu takich dyskusji. Przecież jest to muzyka adresowana do konkretnych odbiorców,

>którzy nie kupują płyt np. Milesa Davisa czy Franka Zappy. Oferta jest jasna i uczciwa. Taka muzyka

>była jest i będzie - wystarczy włączyć MTV. O czym tu rozprawiać, kogo krytykować? Społeczeństwo?

>Koncerny muzyczne? Byli, są i będą ludzie, którzy słuchają TYLKO takich rzeczy jak rzeczona

>Mandaryna, Ich Troje itp. Bo to lubią. Jak ona zejdzie z fali, wynajdą jakąś Malinę czy Tamtych

>Czworo i co? Znowu konstruktywna krytyka i szyderstwo, w nadziei, że wykonawcy ci odbędą pokutę i

>zaczną śpiewać rocka progresywnego

podpisuje się rękami i nogami. Niektórzy koledzy, odnoszę wrażenie, zachowują się jakby dopiero teraz odkryli istnienie takiej muzyki, tak tak, muzyki - BRX czy mini wieże z marketu za 400zł to też sprzęt audio, jakby na to nie patrzeć.

Swoją drogą bardziej mi się "unosi" przy gwiazdach typu Kasia Kowalska, Beata Kozidrak czy Patrycja Markowska niż przy Mandarynie - nie chodzi tu o muzykę, staram się unikać słuchania wyżej wymienionych ale o całokształt "kreacji".

To bardzo przygnębiające,że wątek o nikim zajmuje serca i umysły tak osłuchanym forumowiczom.

A.Braxton skupił dużo mniej uwagi,a wielka szkoda bo zasługuje na większą uwagę niż .........

Tak myślę,że w zaciszu domowym z wypiekami na twarzy(jak nikt nie widzi) to słuchacie tej pieśniarki

:)))))

"Masakra!!! Sam Fałsz!ZAADYSZAŁA SIĘ NAWET DNO! KOMPLETNY BRAK RYTMU."

Na usprawiedliwienie Mandaryny mozna dodac, ze gdyby wziac najlepsza nawet wokalistke, "prawdziwa" i kazac jej w czasie spiewanie wykonywac aerobik, to efekt bylby taki sam. Nieprzypadkowo spiewacy operowi przyjmuja pozy raczej statyczne a nie lataja po scenie fikajac koziolki z baletem.

A fenomenalne nagranie Plexiglasa czyli boskiego Enrique (nie, nie Chu...lja) swego czasu na okraglo puszaczalo radio "Afera". Ale byl ubaw !

.... a czy ja jej kazałem latać jak obłąkana po scenie z silikonem na wierzchu, dobry pomysł może niech tylko tańczy,osobiście nic do nie nie mam jest inteligentna tylko ma ch*j... faceta i nie potrafi spiewać no i robi w konia naiwnych słuchaczy kupujacych badziewie,niech więc przestanie zajmie się czym innym na pewno ma jakis inny ukryty talent w końcu nie każdy musi być muzykalny no nie.

Koniec zawracania głowy jakąś Mandaryną.

Wy tu gadu gadu, a sprzedaż rośnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno nagranie Mandaryny z cyklu "Perły Wokalistyki Polskiej". Na kolana!:)

Ukryta Zawartość

A na poważnie to brak mi słów na określenie tego (***). Cokolwiek przychodzi mi do głowy, nie mieści się w granicach cywilizowanego języka. :(

Na pewno ten wątek winien zniknąć z działu Muzyka.

Już pierdzenie niebieskiego mandryla w małpiarni brzmi znacznie szlachetniej... :)

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wiadomo, ze nie chodzi tutaj o muzyke, czy myslicie ze Mandaryna jest tak ograniczona osoba, ze tego nie rozumie? A moze tak naprawde jest bardziej inteligentna od tych ktorzy jej sluchaja i kupuja jej plyty?

Gość

(Konto usunięte)

Po wysłuchaniu/przerechotaniu wiadomej części "koncertu" z Kaszub moja żona stwierdziła , że mancia była nawalona.

Inspiracją do odsłuchu był występ i widoczne zakłopotanie delikwentki w Sopot Festival 2005

"Artystka" rzekła iż przybyła do Sopotu by UDOWODNIĆ że potrafi śpiewać! :)))))))

Rozumiecie komizm sytuacji? Na festiwal piosenki zaprasza się piosenkarza, za występ ma on dostać pieniądze. Występ piosenkarza polega (najczęściej) na śpiewaniu a "artystka" oświadcza PUBLICZNIE nie: "ja wam zaśpiewam", tylko: "ja wam udowodnię że umiem śpiewać".rafią śpiewać! :)

Wydawało mi się zawsze, że do publicznych, transmitowanych w TVwystępów na żywo, polegających na dobywaniu z siebie głosu w takt jakiejś melodii zaprasza się osoby które JUŻ KIEDYŚ UDOWODNIŁY że potrafią to robić.

Pokładałem się po tym expose bardziej niż po wysłuchaniu tych kwików i porykiwań z internetu.

Przekroczone zostały wszelkie granice śmieszności, przyzwoitości i szacunku dla widza.

Mass media mają nas za kretynów zdolnych do gładkiego przyswojenia każdego shitu, każdego idiotyzmu. Słów brakuje.

To już plastikowy Ricky Martin miał więcej szacunku dla polskiej publiczności - jego show w Sopocie szedł absolutnie na żywo, słychać było jak latynoska gwiazda baboli, aż miło, ale - do diaska - miał prawo! Przecież tańczył przy tym jak szatan. Więc nikogo nie powinno dziwić że werja live nie ma szansy być wokalnie dopieszczona na poziomie nagrania z CD. Jednak Ricky tym się absolutnie nie zrażał, robił co mógł i wyszło sympatycznie. A poziom jego występu (mówiąc delikatnie - wokalnie średnia forma) był o lata świetlne od pochrząkiwania tzw. Mandaryny. Jednak szanować należy gwiazdora za uczciwość. Tzw. Mandarynie jej zabrakło.

HABAAAA! Jesteście zajebiści, panowie z Show Biznesu! Zero wstydu!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.