Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

tak dla przestrogi dodam ze rozbierane kondensatory niosa pewne niebezbieczenstwo zwiazane ze zwarciem gdyz na obudowie znajduje sie napiecie (jako ze obudowa jest polaczona z jedno z nozek kond. (przewaznie minus)) i jesli za pomoca takich kond robimy zasilanie symetryczne i jeden obok drugiego sie znajduje to pomiedzy dwoma pieknymi "srebrnymi wieżemi" mamy spore napiecie które może doprowadzić do poważnych problemów.

Pytanie w kwestii zasilacza. Czy nie byłoby lepiej zamiast 7 zenerek 9.1V dać 2 33V (1,3W). Prąd zenerek ok. 7mA, czyli 1,3W powinna wystarczyć. Myśle, że pozytywnie mogłoby to wpłynąć na szum zasilacza, chociaż dla układu zbalansowanego ma to mniejsze znaczenie.

• 4 miesiące później...

Jak czegoś się dowiesz to daj znać, sam jestem zainteresowany tymi płytkami :) chociaż może być problem z samym kontaktem, całkiem niedawno pisałem w sprawie płytek do sterowania potkiem i nic, cisza ...

Pozdrawiam

Cyp

Dzięki Foksikowi, w najbliższym czasie będę miał płytki + trany. Interesuja mnie także inne elementy (szczególnie dobre rezystory) do klona, jakby ktoś miał, to pisac śmiało ;)

Odsprzedam działający przedwzmacniacz P1.7.

Trafo toroidy do audio, tranzystory parowane.

Nie pamiętam tylko, czy kondy wyjściowe to BG N.

Sprzedaje bez obudowy (ta właśnie mi jest niezbędna do innego projektu:))

No to chyba tak jak wszyscy ;) Sam biorę dla siebie, ale, że mam rozpoczętych kilka projektów a przedwzmacniacz potrzebuję na wczoraj, to wolę gotowca.

Pozatym niewadaje mi się, żeby można było krocie zarobic na takim nedzym sprzedawaniu/kupowaniu raz na ruski rok...

• 4 miesiące później...

Tak dla podtrzymania tematu wklejam fotki mojego pre,który składa sie w sumie z kilku projektów

Pass 1.7,PVC i Balanced USB DAC by msfalcon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14792-100000606 1237117535_thumb.jpg

post-14792-100000607 1237117535_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki!

>pataus

zależy co masz na myśli,

koncepcja i wykonanie moje ale tak jak pisałem wcześniej sa tam PCB projektów z forum których ja niejestem autorem,moje sa tylko 4 PCB od zasilania/sterowania no a obudowa z Chin,musiałem tylko zrobic frezy pod gniazda,itp

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.