Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Nic takiego ;) Podsylalem Matthew zdjecie interkonektu zrobionego wg. jego pomyslu i nie chcialo mi sie pstrykac kilku fotek majac ustawiony aparat. Zaplatanie tylu linek zajmuje kilka godzin :] Ale warto.

Używałem takich małych niebieskich ERO MKP i niestety nie podeszły mi za bardzo. Coś nienaturalnego działo się na średnicy, ale nie stosowałem ich w sygnale tylko jako boczniki w zasilaniu i tak jak pisałem to były MKP, a nie MKC.

Mam nadzieję, że te MKC się tutaj dobrze sprawdzą, bo nie mam już BG-N :(

Nie jest tak tragicznie. Nawet gdyby użyć 12szt. Jantzenów 10uF na wy, to i tak da się jeszcze przeżyć, chociaż wtedy lepiej już dać 4x47uF BG-N. Jedyny problem, to fakt, że powinny być na napięcie powyżej 60V. Muszę pomyśleć - może wrzucę tam ruskie olejówki 30uF.

Pass ma w zwyczaju kupować ogromne ilości wybranych elementów i stosować je póżniej we wszystkich swoich urządzeniach. Pisał kiedyś że elementów do budowy X-ów ma na siedem lat produkcji.

Dlatego podejrzewam ze jako kondy wyjściowe w AP stosował to co na fotce poniżej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Matt

No ja od Petera kupowałem, to są te Solen albo Axon

Całkiem tanio. Chyba warto je zapakować. Wsadze je do lampiaka jutro w miejsce tych ruskich, będzie wiadomo jak się sprawują.

Dobrej nocy.

>Foksik

z jakiego sprzętu jest ta fotka? Osobiście, nigdy nie miałem przyjemności zaglądać we wnętrza konstrukcji Passa ( pomijając te dostępne w necie - a tam oryginalnych bebechów AP1.7 nie znałazłem ). Może jest Ktoś wśród nas, kto nam taki widok udostępni?

Nie wiem, co jest takiego dobrego w SCR MKP?. Uważam, że ERO MKC są znacznie lepsze jako kondensatory sprzęgające. Ruskie, MBGO np.10uF160V są lepsze od MKC , ale różnica nie jest duża. Jak SCR to jednak KP. W oryginalnym P1.7 jest taki kondensator

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) –ale nie wiem na 100%.

Ukryta Zawartość

na tej stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) skośnookie chłopaki używają Wimy - zakładka Aleph Preamp

swoją drogą, bardzo ładna i przemyślana konstrukcja klonu

Ukryta Zawartość

właśnie otworzyłem podany adres i okazuje się, że strona nie tworzy ścieżki. Tak więc najpierw - home, a potem z paska - DIY projects i zakładka po lewej stronie - Aleph preamp

czekam na uwagi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.