Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

konstruktor zamiast Zetexow zactosowal zwykle BC.

Moze ktos powiedziec czy to sa zamienniki?

Ukryta Zawartość

jest problem!!

jest ten potencjomer 2k sobie.. zmieniająć ustawienei to albo głośniej jest albo ciszej, jak głośniej to badziej na torze + grzeją się tarnsytory w tymrze torze ... PARZĄ, nie da się dotknąć, chyba radiatory nieuniknione...

Nie chodziło mi o braki samego P1.7 ale o ewentualne 'własne niedoróbki' i błędy. Sam układ jest bez zastrzeżeń.

Mój BLS gra razem z PGA jako potencjometr. Ostatnio gra w klubie KAiM.

Marcin Uć, 20 Gru 2005, 21:18

>Witam.Na tej stronie:

>

Ukryta Zawartość

>konstruktor zamiast Zetexow zactosowal zwykle BC.

>Moze ktos powiedziec czy to sa zamienniki?

nie wiem jak o jest z tranzystorami ale wiem jak to jest z konednsatorami i rezystorami, im "lepsze" tym lepiej ;)))

Ukryta Zawartość

Odnosnie zamiennikow ztx , radze sprawdzic wyprowadzenia .

Ja robiąc pierwszą kopje a5 dalem bc cos tam , i okazalo sie ze mają inne wyprowadzemia niz mpsa.

A ztx to chyba zamiennik mpsa.

Wykorzystałem serię ZTX do budowy Naima. Tak wyglądają packages dla serii ZTX oraz 2SC. ZTX oraz BC mają bazę w środku, 2SC z boku.

Ukryta Zawartość

post-7123-100009047 1170281453_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba jednak nnie

Ukryta Zawartość

post-6187-100009044 1170281456_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tak się zastanawiam czy tak jak w A5 nie można było by dać polipropylenów od spodu na zasilaniu albo np jeden na płytce zasilacza przy wyjściu zasilania... co o tym sądzicie... wiem że w A5 mają wpływ na brzmienie ;)

Byliśmy, byliśmy. Słuchaliśmy.

Grały kabelki:

AQ CV4 i IC (ni cholery nie mogę zapamiętać jak się nazywał, ale to może i dobrze bo pewnie znając nazwę, polaciałbym zaraz go kupić)

IC Matthew (jak on je tam ponazywał, nie wiem, Super Cośtam MK2:))

Oczywiście gwożdziem wieczory był pre Aleph "Tenk ju Nelson Pass" P1.7. Słuchaliśmy najpierw mojej lampy z moim klonem w miedzyczasie rozgrzewając P1.7 oraz siebie (zdjęcia z rozgrzewki będą wieczorem :).

Ale do rzeczy. Starczy wodolejstwa, pominę całe rozwinięcie, przejdę do zakończenia. P1.7 gra bardzo spokojnie, buduje klimat nagrania, przyjemnie się słucha muzyki. Strach pomyśleć co będzie na w pełni zbalansowanym torze. Już nie mogę się doczekać swojego.

Tenk ju Nelson Pass.

Witam

Magazynier

Ultralink Ultima Mk2 ;-)

All

Wczorajsze spotkanie było bardzo spontaniczne, Matthew rzucił hasło, a mi wiele nie trzeba, dobrego dźwięku nigdy za wiele :-)

Najpierw słuchaliśmy na przewzmacniaczu lampowym Maga, podobało mi się, w końcu u Maga mi się podobało, wcześniej kiedy byłem u niego miałem zastrzeżenia, dźwięk nie mógł się otworzyć, teraz to zupełnie inna bajka. Brawo Magazynier ! :-)

Później wpieliśmy Passa 1.7, zmiany jakie nastąpiły to: uspokojenie się dźwięku, wszelkie brudy zniknęły, niesamowita szczegółowość, atmosfera nagrań, hektary przestrzeni, świetna głębia, zupełnie inna jakość wysokich tonów. Kiedy Mag wrzucił płytkę Pata Methenego, poczułem się jak na koncercie, tą gitarę słyszę do dzisiaj. Była też Gepert, niesamowity wokal, Mag powiedział, że brzmi na tyle realistycznie, że można z nią porozmawiać...

Wczoraj trudno mi było coś mówić o tym dźwięku, wolałem go słuchać, kiwałem tylko od czasu do czasu głową :-) Zupełnie inny poziom. Nie będę już pisał, że zagrało jak dobra lampa, bo zagrało lepiej, tak jak to Pass potrafi.

Poza tym przednia zabawa, świetnie się bawiłem, mimo że znowu nie napiłem się piwa ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.