Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

>Veteran

Z dużym opóźnieniem odebrałem moją przesyłkę, ale wszystko dotarło - wielkie dzięki. Napisałeś, ze kondensatorki 10uF doślesz w jakiś tam poniedziałek. Jeśli o mnie chodzi, to rezygnuję z nich - może się komuś przydadzą.

Przy okazji. Czy nie będzie błędem przykręcenie wszystkich tranzystorków jednego kanału do wspólnego radiatorka (oczywiście odizolowanych). Mam wątpliwości, czy taka sama ich temp. była uwzględniana przy projektowaniu, czy jednak grzeją się inaczej i powinny pracować przy innych temp.

Może ktoś się wypowie w tym temacie?

Tranzystory mozna umiescic np. na katowniku z alu. Na plytce sa w tym miejscu otwory, wiec mozna sprobowac go jakos przymocowac.

Poprosze o info na maila. Dzisiaj mam troche wiecej czasu, wiec postaram sie odpisac. Mam jeszcze kilka plytek do AP w starszej i nowszej wersji.

Ja też z chęcią wezmę udział w zamówieniu rezystorów, mogą być z Elpodu albo od Petera. Od Petera będzie problem z dokładnymi wartościami. W Elpodzie mogą zrobić na zamówienie, więc nie ma problemu.

Witam,

Pgwave--->

skoro to zamówienie na rezystory również do 1.7 to wątek jest ok. Jestem jak najbardziej chętny na komplet elpodów i jak sądze wiele osób również. Ceny indywidualne są chore.

Czy ktoś może wystawić listę elementów wraz z komentarzem na temat elementów polecanych- nie mogę nigdzie znaleźć. Mam na myśli elementy do PCB by Veteran.

Matthew--->

odezwij się w kwestii maila, którego wysłałem jak możesz.

w

wojtekr, 27 Kwi 2006, 23:20

>Witam,

>Pgwave--->

>

>skoro to zamówienie na rezystory również do 1.7 to wątek jest ok. Jestem jak najbardziej chętny na

>komplet elpodów i jak sądze wiele osób również. Ceny indywidualne są chore.

>Czy ktoś może wystawić listę elementów wraz z komentarzem na temat elementów polecanych- nie mogę

>nigdzie znaleźć. Mam na myśli elementy do PCB by Veteran.

>

>Matthew--->

>odezwij się w kwestii maila, którego wysłałem jak możesz.

>

>

już odpisałem ;)

Mail z elpod:

Podaję ceny interesujących Pana rezystorów w wersji RWE 0207 odpowiednio dla parametrów 0,5 % TC 25 i 0,1 % TC25

3,32 2 - 2,70 PLN/szt. ; 5,10 PLN/szt.

4,75 4 - 2,70 PLN/szt, ; 5,10

22,1 4 - 1,62 ; 3,06

33,1 4 - 1,08 ; 2,04

100 8 - 1,08 ; 2,04

221 20 - 0,45 ; 0,85

10k 10 - 0,45 ; 0,85

22,1k 4 - 0,90; 1,70

221k 6 - 0,90 ; 1,70

3,3k 2 - 0,90; 1,70

4,75k 2 - 0,90; 1,70

Wszystkie ceny netto ( trzeba doliczyć 22%)

Panowie widzę że młócicie ciągle jakieś pary.Gdybyście potrzebowali sobie coś sparować, zmierzyć napięcie przebicia,oglądnąc charakterystyki a jesteście ze śląska górnego to mozecie skorzystać z charakterografu Tetronixa 717 albo Philipsa- bez zobowiazań. Jest to sprzęt dość rzadki a mało obecnie u mnie wykorzystany.

czy ktos moze ma doswiadczenie jesli chodzi o regulacje gloscnosci do 1.7 posiadam bowiem blekitnego alpsa 10k i nie wiem czy go zastosowac czy drabinke rezystorów, duza jest roznica w brzmieniu???

dzieki za rade

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.