Skocz do zawartości
IGNORED

Śmieciowe hi-fi: nowa zakładka?

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

To już lepiej zrobić zakładkę "Moje pierwsze stereo"

Była by to zakładka dla osób które na razie nie potrafią wnieść niczego na forum a oczekują jedynie pomocy. Jednocześnie nazwa zakładki wskazywała by że chodzi o odciążenie zakładki "Stereo". Odciążać zakładki "Kino domowe" nie ma sensu bo przecież to już jest takie "gorsze miejsce" ;)) a w zakładce "Analog" początkujący raczej nie piszą.

Zakładka "Moje pierwsze stereo" nie była by dla taniego sprzętu, tylko dla _początkujących_ którzy mają na razie jedynie pytania. Osoby które chcą dyskutować o tanim sprzęcię nadal miały by prawo pisać w zakładce "Stereo". Np ktoś kto chciałby napisać że jakis tani kabel jest lepszy niż drogi nie może być "usunięty" - takie działania zabiły by to forum.

Pytania "starych wyjadaczy" na temat wymiany np. kolumn powinnny byc już w zakładce stereo. Ktoś kto wymienia jakis element swojego systemu pisze też od razu dlaczego to robi. A więc jest opinia (dyskusja) i dlatego nie można powiedziec że ta osoba nic nie wnosi na forum.

myślę, że to sie jednak powinno ewidntnie odnosić do kowty np: owych 500zł o których wspominał jozwa.

Głównie chodzi o to by jak to określił odcedzić tmaty o "śmieciowym" stereo. Jeśli sie tego czytelnie nie zaznaczy dalej będzie jak jest.

Czyli chcę powiedziec że cena klocków NIE MOŻE miec żadnego znaczenia bo to by zabiło to forum. To jest Polska panowie... biedny kraj. A klocki za 200 zł kupujemy bo są lepsze niż te za 1500 zł........

jar, dla mnie to nie getto, albo takie samo jak getto "analog", albo "bocznica". Nie ma kłopotu jak dla mnie, ale jeżeli nowa zakladka nie powstanie, to też żaden problem(forum radzi sobie bez niej).

Czasami z niby bezsensownego wpisu można się czegoś nowego dowiedzieć, a właśnie miałem zapytać, co oznacza AWG, podawane przy grubości kabla?

Otóż to. Jak na razie JF Sebastian przedstawił najlepszy pomysł. Dodałbym do tego jeszcze pomysł, aby nowozarejestrowani mogli założyć wątek wyłącznie w tej zakładce powiedzmy przez dwa tygodnie po zarejestrowaniu, natomiast dopisywanie się do wątków istniejących mogłoby być możliwe od samego początku, (ale dopiero po wypełnieniu "o mnie"). To może niejako zmusić do korzystania z wyszukiwarki aby znaleźć odpowiedni temat, w którym można dopisać swoje pytanie.

A DAC A.Stelmacha to jest śmieciowe stereo czy już nie ? Jak będziemy kierować się kryterium ceny to zrobimy sobie kuku.....

Liczy się tylko to czy osoba zakładająca nowy temat wnosi coś na forum czy nie........

ludzie sami najczęściej to oceniają i podająceny. Każdy kto kupił i o cośpyta wie za ile kupił. To taki odruch , widzisz zakładkę do 500zł wiesz za ile nabyłęś, odruchowo tam wskakujesz. NIestety znajsie i tacy którzy pomyśląja dałem 550 to dzie mam pisać? :) Idealnie nie będzie.

Zamiast szukać dziury w całym i wymyślać co tu jeszcze jest do d... w tym pomyśle, zastanówcie sie może jak zrobić by wyszło jak najlepiej. Jak dla mnie może być zakładka STEREO od 500zł albo STEREO nie śmieciowe itp. Na jedno wyjdzie.

Czasem ktoś nowy przychodzi na forum i zakłada wątek z niezbyt mądrymi pytaniami dotyczącymi nawet całkiem drogiego sprzętu... Czyli kryterium ceny odpada, jest niemiarodajne. Nowy forumowicz zacznie coś wnosić na forum dopiero wtedy, gdy trochę poczyta i zapozna się z tym, jak forum funkcjonuje. Możliwe, że jak już trochę poczyta to sam znajdzie odpowiedzi na swoje wątpliwości. Zatem lepiej zmusić do czytania forum zanim się coś napisze, niż spychać do getta.

McGyver

A "sprostowania" dystrubutorów i producentów ? A wpis Pana Walaska o tych podstawkach JTL ? Nie było by tego na forum gdyby wprowadzić te 2 tygodnie........

Zostawmy juz to "śmieciowe hi-fi", uważam, że to niefortunna nazwa. Wiem, że jozwa celowo przerysował...ale jednak. Każdy patrzy trochę ze swojego punktu widzenia:) Ja to widzę tak: trafilem na forum ok rok temu, gdyby była zakladka "Moje pierwsze hi-fi" napewno lekturę zaczał bym wlaśnie od niej. Nie byłaby to dla mnie żadna ujma, po jakimś czasie zerknał bym też do innych zakladek i przekonał się, że najlepszy jest temat "brak humoru na forum":)

JF....

w tym rzecz, wpisów jest coraz więcej , nie wnoszących nic ...

Ciekawe topiki jak już się pojawią spadają w tempie ekspresowym , nie każdy ma tyle czasu by tu co dziennie zaglądać i obowiązkowo wertować wszystko by coś wyłowić. Więszość nowych osób zdaje sie wogóle nie korzystać z wyszukiwarki nie chce im sie tego wszystkiego czytać? Z drugiej strony więszość nowych pyta o coś czego możńa sie dowiedzieć czuytajćkilka tematów na podobne tematy. Tlko jak sie napłodzi 1000 temaów na ten sam teamt , w których 80% wpisów to śmieci to i nie dziwota że im sie nie chce tego czytać. No i tak sie ta spirala napędza.

Z tąd od jakiegośczasu pojawiaja się rózne tamty jak sobie z tym poradzić. A to moderatoży, a to zakz wpisów przez x dni, obowiązek pisania o sobie itd itd. Tylko że jak sami staiwerdzacie wszystkie rozwiązania są be. Tymczasem być może jest rozwiązanie b. proste. Skoro 80% tego stanu stanowią pytania o (trzymajmy się już tego sformowania Jozwy) "śmieciowe" stereo może należy właśnie wyodrębnić te trmaty po przez stworzenie dla nich własnej zakładki! Nie trzeba moderatorów i tego wszytskiego o czym była wyżej mowa.

Czy zastanawialiście się nad tym w taki sposób?

lancaster

AWG = American Wire Gauge

Van den Hul AWG to Metric Conversion Chart

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Forum bardziej zaśmiecają bzdurne tematy niż bzdurne wpisy. Jeżeli ktoś się dopisze do istniejącego wątku, to nic wielkiego się nie stanie jeżeli pozostali nie będą karmić trolla.

Stworzenie nowej zakładki nie da kompletnie nic, jeżeli nie będzie mechanizmu zmuszającego nowych do zakładania tematów właśnie tam, a nie w zakładce stereo czy też analog albo DIY. Inaczej będą i tak zakładać tematy gdzie popadnie zaśmiecając forum tak samo jak dotychczas.

McGyver, tak też nie może być(mam na myśli mechanizmy) Wyobraź sobie, że ze swoim doświadczeniem trafiasz na Lukara, gdzie przez miesiąc możesz dokonywac wpisow tylko w "śmieciowym hi-fi", wesoło? Na otarcie lez pozostaje, że może trafić też ktoś taki jak Elberoth:) i tez będzie musiał poczekać?

Lepiej załozyć, ze osoby mniej doświadczone skorzystją z nowej zakladki(jeżeli powstanie) i to wszystko, nie można nowej zakladki robić dla "starych wyjadaczy", żeby mieli...hmmm komfort(?). Można ją stworzyć dla początkujących, żeby mieli łatwiej. Tylko eksperyment może pokazać.

Kurde, ludzie, czytajcie wpisy. Napisałem, że dwutygodniowe embargo dla nowych ma dotyczyć ZAKŁADANIA NOWYCH TEMATÓW, a nie dopisywania się do istniejących wątków. I PISAŁEM TO JUŻ KILKA RAZY, DO CHOLERY.

Nie byłoby tyle bicia piany na całym forum gdyby każdy wkładał nieco wysiłku w czytanie ze zrozumieniem.

Panowie,

moim zdaniem nie można dzielić ludzi na tych, co mają "junk stereo" i tych, którzy mają "real stereo" ;-) Wszak proponowany próg 1-1,5 tys. PLN jest naprawdę wysoki, jak na polskie warunki... Nie o to chodzi - trzeba w jakikolwiek sprosób przepędzić stąd tych debili walących na lewo i prawo wątki o niczym, bardzo częst tylko i wyłącznie w celu dokonania chamskiej prowokacji :-/ Ostatnio można zauważyć co najmniej kilku (i niestety jest ich coraz więcej) takich osobników, którzy korzystając z nieobecności urlopującego się Lukara wqr****ają ludzi udzielających się na tym forum...

Śmietnik robi się nie z powodu przedziału cenowego, tylko z powodu łatwości dostępu do forum ! Pamiętam, jak rejestrowałem się na forum, związanym ze stroną fmtunerinfo.com - musiałem cierpliwe odczekać ok. 24 godziny, aż admin zweryfikuje moje dane i oceni, czy to co napisałem w kwestii DLACZEGO CHCĘ BYĆ NA TYM FORUM, jest wartościowe i wiarygodne... I o to chodzi - tu nie mogą rejestrować się bez żadnej kontroli wszelkiej maści frustraci i inni "internetowi onaniści", którym chodzi tylko o to, aby narobić bałaganu ;-/

->Zbig

Ja naprawdę nie żatuję - tak było... W formularzu rejestracyjnym była taka rubryka; podkreślono też, że admin może nie wyrazić zgody na "wpuszczenie" mnie na forum ;-)

Trzeba po prostu troglodytom utrudniać życie - oni "kwitną" tam, gdzie mają łatwe funkcjonwanie i "odawalnie numerów" ;-/ A tu jest naprawdę łatwo zaistnieć, niestety. Poza tym znam inne fora mające jeszcze bardziej restrykcyjne reguły - np. rejestrację TYLKO za poleceniem innego wcześniej zarejestrowanego użytkownika (np. tzw. grono.pl), lub regulaminy przewidujące bana za nie zapoznanie się z linkiem do regulaminu wysłanym na priva (forum o starch mercedesach). I jest porządek na tych forach, a nie gówniarzeria odstawiająca "balety" na maxa :-/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.