Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto Harman Kardon TU915 ?

marcin.o

Rekomendowane odpowiedzi

Też zwróciłem nań uwagę. Tyle - że nie potrzebuję tunera. Rocznik 1984, sprzedawany wtedy po 450$. Na stronce TIC poświęconej starym tunerom napisano o nim, iż wydaje się być najlepszy z grupy raczej anonimowych tunerów Harmana o podobnej numeracji. Dając 100 złotych raczej nie przepłacisz (na eBay 45-90$), a zyskamy okazję, by się dowiedzieć - od Ciebie- o nim coś więcej ;-)

TU-915 był najwyższym modelem w katalogu HK (poza citation).Ma naprawdę zaskakujaco przyzwoite brzmienie. Potrafi chwilami zaskoczyć, jak wszystkie starsze harmany. Sądzę, że jest znakomita alternatywą dla obecnych tunerów za jakies 1000-1500 zł

Pod logiem Citation HK robił swoje prestizowe klocki. C 23 ( 1500 DM) był stestowany przez Stereoplaya na tym samym poziomie co TU-915 (1000 DM), ale w tej gazecie w ocenę wchodziła relacja cena/jakość.

Ja go nie słuchałem. Znając inne harmany gra na pewno dobrze. Fachowcy oceniaja go jako niezły tuner o znakomitej czułości. Pytanie, co można na rynku wtórnym kupić za kasę, którą musisz dać za 23?

• 2 lata później...

Sorki, ze odkopuje taki staryyy temacik ale zamiast zakladac nowy, pomyslalem ze lepiej bedzie sie dopisac.

Mam na oku harmana TU912 i zastanawiam sie czy jest duza roznica w porownaniu do TU915?

Akurat by mi ladnie przypasowal do wzmaka PM660 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.