Skocz do zawartości
IGNORED

co się dzieje z Panem Stryjeckim

sonus faber lover

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Temat że "prasa bierze" wraca zwykle w cyklu półrocznym, tym razem trwało chyba dłużej. Zawsze były potem dyskusje, wyjaśnienia, żądania dowodów i w końcu okazywało się, że młody gniewny który przyszedł na forum z tą rewelacją tak sobie po prostu pomyślał, i postanowił podzielić się tą rewelacją, nie mając żadnych dowodów na poparcie tej tezy. A propos dowodów: pan Kowalski kradnie. Pan Kowalski z naszego forum kradnie!!!! A teraz niech prokuratura to udowodni, bo ja jestem okay, ja tylko mówię. Interesujące, nie? A jak dobrze robi panu Kowalskiemu i atmosferze na forum!

Ponieważ jednak jestem jedynym dziennikarzem hi-fi (amatorem, ale niechta!), który wytrzymał na forum te kolejne nawroty choroby i brał udział w tłumaczeniu jak chłop krowie, nie zamierzam angażować się w siedemnaste z kolei wyjaśnianie nowym kolegom, że nie jestem wielbłądem. To tak na marginesie. Może tylko w sprawie "zostawania" sprzętu po recenzji. Temat ten był już kilka razy wyśmiewany. To może jeszcze raz: HA HA HA HA!!! To był śmiech z nutką nostalgii. Pewnie, byłoby fajnie...

Padło pytanie o Magazyn. Nie ukrywam, że jego czasowa nieobecność mnie nie cieszy. Jednak to nie znaczy, że Magazyn przestanie się ukazywać. W tej chwili opracowywana jest zmieniona koncepcja i forma pisma, jak będzie gotowe, Magazyn pojawi się znowu. Ufam, że nasi przyjaciele i czytelnicy nadal będą go kupować. Więcej na ten temat może ewentualnie powiedzieć Maciek Stryjecki, jako właściciel pisma.

ciekawe w ktorym kierunku pojda zmiany...

oby nadal gro recenzji bylo pisane przez doswiadczonych i uznanych piszacych.

czy to jest ten powod, ze magazynio nie wychodzi tak dlugo? wlasnie zmiany?

jozwa maryn => jednym słowem taki młody Leper ;-)

Ale trochę jesteś ..........., tak nic zupełnie nic nie macie na sumieniu.....;-)

W Polsce nie ma takich !!! Nie wierzę , są tylko mniej lub bardziej uczciwi ;-)

Ale to chyba inna bajka - inny temat.

ludzie, przestancie najezdzac na prase audio i jozwe w szczegolnosci. Jak on moze napisac uczciwie ze klocek sponsora jest do dupy, przeciez to gryzienie reki ktora karmi, skrajnie nieetyczne!

dht => oczywiście ,że nie może tego napisać !!!

jozwa maryn => nie pisz tego co my tu wygadujemy , jeszcze ze dwa dni i ten post spadnie na dół tabelki i wszyscy zapomną.

jozwa maryn

1. W swoim poście nigdzie nie napisałem nic w stylu "prasa bierze". i ten obszerny wstępniak w którym odwołujesz się do wielbłądów, dowodów i prokuratury, oskarżeń Kowalskiego, jest nie na temat .

2. Prasa utrzymuje się ze sprzdanego nakładu oraz wpływów z zamieszczanych tam reklam. . W swojej wypowiedzi zwróciłem jedynie uwagę na występującą korelację pomiędzy niektórymi recenzjami i zawartymi w nich ocenami a zamieszczanymi reklamami. Dosadnie ujął to chyba kolega dht. Należy pamiętać że reklama poparta dobrymi recenzjami ma wpływ na sukces ekonomiczny reklamodawcy.

3. Byłoby ideałem gyby pismo poszło w kierunku pełnej niezależności wolnej od reklam . Jestem jednak realistą

i zdaję sobie sprawę że nie jest to możliwe z ekonomicznego punktu widzenia. Dotyczy to chyba tego typu periodyków na całym świecie.

4. Szkoda aby miesięcznik zginął z rynku bo jaki by nie był to jednak jest źródłem wiedzy z zakresu HiFi, której na polskim rynku jest bardzo mało.

Mam nadzieję że teraz się zrozumiemy.

pozdrawiam i życzę dalszej owocnej pracy.

Dlaczego kończymy? Właśnie tak ciekawie się rozkręcało. ;-) Zresztą, jak słusznie zauważył Józwa, temat wraca z pewną regularnością.

Wiecie co? To ja też tak chcę! ;-) Stwórzmy w kilku "po cichu" forumową grupę testerów (w kilku, żeby nie występował stale ten sam nick w "opiniach"). Będziemy entuzjastycznie recenzować różne potencjalnie fajne klocki - dystrybutorom sprzedaż wzrośnie, więc będą nam je "zostawiać" po testach... ;-))) Zresztą, nie tylko w "opiniach" - będziemy regularnie zakładać nowe wątki, jakich to rewelacji właśnie słuchaliśmy! ;-) Zaraz, zaraz... A może się spóźniłem i taka nieformalna grupa już na tym forum istnieje? W końcu jeśli tropić spiski, to wszędzie... ;-)

W każdym razie, jeśli czyta to jakiś poważny dystrybutor, to chętnie przetestowałbym jakieś kable głośnikowe z górnej półki... ;-) Gwarantuję przynajmniej 5 gwiazdek i opis audiofilskiej nirwany... ;-)

>namelessclub

Mnie to mówisz? Banalnie proste! ;-) Od kilkunastu lat udaje mi się wyżyć z wymyślania reklam... pewnie, że najłatwiej się reklamuje produkt sam w sobie dobry... ale właśnie takie nas przede wszystkim interesują do testów... ;-)))

• Redaktorzy

marekzawa: "[...] Najlepsze oceny ma sprzęt, którego producent wykupuje duże obrazki w miesięczniku. [...]"

marekz., oczywiście, jeśli wypowiedź powyżej była tylko pogodnym spostrzeżeniem bez sugestii nieuczciwości, to można dyskutować czy rzeczywiście tak jest, natomiast nie można mówić o zniesławieniu. W takim razie z przyjemnością zwracam honor (tym bardziej, że dwa są mi zbędne).

• Redaktorzy

Twonk, AQ Everest! Pożycz, napisz że są bardzo dobre, i nie oddaj! To jest myśl. Nawiasem mówiąc, to po co ja oddałem te Velum??

Jak się to czyta co tu piszecie to tylko łza się w oku kręci za pierwszym Magazynem HiFi (Świniarskiego). Właściwie dlaczego on padł? I w nowym wcieleniu (Stryjeckiego) piszecie, że znowu jakieś sęki? Co jest?

Hmmm ja na ostatnim AS kupilem od samego stryja 10 Kilogramow jego archiwalnych wypocin i powiem ze stare byly naprawde ciekawe czuc bylo reke mistrza bo tak nalezy mowic o czlowieku ktory potrafil tak pisac o martwych skrzynkach.

Jak zetknalem sie pierwszy raz z tym miesiecznikiem to lalem ze smiechu z jego porownan i zartobliwych metafor wtracanych mimochodem do testow a wszystko to czytalo sie z przyjemnoscia do poduchy .

Niestety to sie zmienilo a gazetke kupuje juz tylko z przyzwyczajenia. Lubie Audio Video sam nie wiem dlaczego a Audio mnie nudzi rzadko kiedy doczytam do konca jakis test.

>robix cos jest w tym co piszesz. AV po prostu lubie - nawet jak pisza o plazmach i ekranach projekcyjnych, to mi nie przeszkadza (bo predzej czy pozniej bede to i to mial :))... bywaja slabsze odcinki, ale generalnie AV jest fajne.

HiFiiM - poza rodzynkami, generalnie kupuje z przyzwyczajenia, tym bardziej Audio - bywa cos ciekawego, jak jakies konkretne kolumny, ale potrafi byc tez chala o samych malpkach, kd i innych mp3

dzis kupilem AV, Hi-FiiM oraz wreszcie (w gdyni dorwalem) Hi-Fi News. Hi-Fi World zostawilem na pozniej. coz - nasze pisemka jesli chodzi o dobor sprzetu maja jeszcze co nadrabiac do brytyjskiego konkurenta. zbyt sztywne nieco to podejscie odnosnie tego, co ma dystrybutora itd. mozna by znacznie ciekawsze pisma robic od strony sprzetowej u nas, ale widac sie nie chce.

spraw reklamowych nie poruszam - pismo musi zarabiac na siebie i jednoczesnie urztymywac cene taka, by jako tako sie sprzedawalo, to jasna sprawa.

nadal ostentacyjne milczenie odnosnie Magazynu - GS dobrze pisze, ale slabiej z biznesem, wzial to Stryjecki, ale nadal cos kulawo to wszystko idzie... a strata by byla duza - to pismo potrafi byc niezle.

robix => chyba masz rację ,starsze nr. HI FI były lepsze - ciekawsze.

Czemu niektóre klocki są w naszej prasie w ogóle nie opisywane np. Accuphase, Sonic Frontiers ?

jozwa maryn=> Jakieś pół roku temu ,może trochę mniej na forum zobowiązałeś się do recenzji G.Clona i

................ !??

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Ponieważ nie mają dystrybutora jak np. Accuphase czy do niedawna Quad. Ale dlaczego od wielu lat nie ma recenzji CEC-a w HiFi i AV ? Kiedyś były recenzje. Nie lubią RCM ? Nie ma też nigdzie Furutecha, Mogami, ASW i Burmestera... W relacji z ostatniego AS w HiFi napisali tylko że przedstawiciel RCM był chamski i odesłali do www.

To trochę nieprofesjonalne podejście.

Jest w naszej prasie Audio ,takie pójście na łatwiznę i dlatego w wszystkich czasopismach mamy te same recenzje.

A szkoda bo bym poczytał o tych klockach ,które wymieniłeś ;-(

Jakbym był Stryjeckim i czytał te wszystkie wpisy na forach, to bym marzył tylko o jednym:

Rozkręcić ARMS tak aby dawało w miarę pewne źródło utrzymania i sprzedać w ch.. te nieszczęsne HFiM i raz na zawsze zapomnieć, że się kiedykolwiek wydawało pismo z recenzjami. A po jakichś 5-10 latach zajrzeć na to czy tamto forum audio i ze złośliwą satysfakcją czytać setki wpisów, jak to kiedyś za Stryjeckiego to było pismo, ho ho, nie to co teraz...;-)

Heh, coś w tym jest.

A zobaczcie też tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zbig=> gdyby było więcej czasopism na rynku - konkurencja, to sytuacja by wyglądała nieco inaczej ,skoro są

3 to raczej nie mamy wyboru ;-(

A czemu ty Audio do komuchów porównujesz , fuj ? ;-(

>gutekbull

Sugerujesz że nie dość że skorumpowani to jeszcze w zmowie?

Tak przypadkiem wyszło. Ale wymyśliłem im właśnie świetne hasło:

"Lepszy kandydat z kwasami niż kandydat bez zasad" :-) Oddam za darmo, bo i tak nic nie wskórają, na szczęście.

Witam Panowie!

Miło mi, że myślicie o mnie. Co do ciepłych słów, dziękuję, co do zarzutów... też dziękuję. Nie mam zamiaru z nimi polemizować, bo próbowałem robić to już kiedyś i wiem, że to nie ma sensu. Powiem tylko, że patrzę w lustro z uśmiechem na twarzy i to jest dla mnie najważniejsze. Kto nie wierzy, niech nie wierzy, nie moja sprawa.

Jeżeli chodzi o kondycję pisma, jest dobrze, a może nawet lepiej. W ostatnim numerze udało się znacząco poprawić jakość druku (zmieniliśmy przygotowalnię) i trochę nadgonić terminy. Na Audio Show (a może nawet wcześniej) przygotowujemy niespodziankę, powinna Wam się spodobać (nooo... zdania jak zwykle będą podzielone, ale każdy ma prawo do własnej opinii).

To fakt, że ostatnio zacząłem pisać rzadziej, o rzeczach drogich, lub takich, które szczególnie mi się podobają, jak kolumny Gamuta (moim zdaniem rewelacja, a dystrybutor z reklamą stoi cieniutko...), w planie mam test Thieli i Beethovenów (też moim zdaniem duża klasa). Czy się wypaliłem? Nie wiem, nie mi to oceniać. Fakt, że od jakiegoś czasu zaangażowałem się w nagrywanie płyt i ich wydawanie. To mi daje ogromną satysfakcję i trochę inną perspektywę w spojrzeniu na dźwięk w ogóle. Uważam, że dzięki temu mam kontakt z całym "torem hi-fi" od mikrofonu, do głośnika. Pouczające :)))

Na ten przykład w ostatniej sesji (siedzieliśmy z Arturem w Olsztnie dwa tygodnie i nagrywaliśmy płytę tria Włodka Pawlika) zastosowalismy totalne czyszczenie prądu w studiu. Wszystko zasililiśmy z kondycjonerów i kabli sieciowych, zacnych. Efekt był taki, że po kilku sesjach wpadł do nas dyrektor techniczny Polskiego Radia w Olsztynie i postanowił, że oddział zamówi komplet urządzeń i okablowanie.

Piszę ostatnio mniej, bo mam więcej obowiązków, jednak postaram się to zmienić. Może stałem się leniwy? ;)))

I ostatnia rzecz. Moje hobby to obecnie strona internetowa pisma. Forum i inne rzeczy. Tutaj chcę sporo zmienić, mam nadzieję, że na lepsze. Wpadam i do Was, bo to bardzo dobre forum. Choć oczywiście nie tak dobre jak... :))))))))))))))) Odrobina kryptoreklamy jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Pozdrawiam audiofilsko

Stryj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.