Skocz do zawartości
IGNORED

co się dzieje z Panem Stryjeckim

sonus faber lover

Rekomendowane odpowiedzi

>PS. A HFiM to moje dziecko i nigdy go nie sprzedam, ani nie zostawię, żebym miał trawę żreć, jak

>jakieś bydlę :)))

:)))))))))))))))) rotfl

A CO TO ZA ZACNA FIRMA OD KONDYCJONEROW? Chociaz czy polska czy nie ;)

Nie wygrała żadna, bo stosowaliśmy różne rzeczy do różnych ogniw (preampów mikrofonowych, stołu...), ale te rzeczy wniosły istotne zmiany. Po prostu zabraliśmy ponad 200 kilo oczyszczaczy prądu i dopasowywaliśmy je do konkretnych urządzeń. Wyszła mieszanka...

A mi 2 lata temu podczas Audio Show, wówczas początkujący dystrybutor, opowiadał jak to chciał przekazać HFiM wzmacniacz do testów. Pan redaktor podziękował i zaproponował aby najpierw zamieścić reklamę w piśmie. Dystrybutor się nie zgodził.

Jakiś czas temu widziłem jednak, że pomimo braku reklam pojawił się test jednego z urządzeń wspomnianego dystrybutora przeprowadzony przez najmłodszego (?) współpracownika HFiM. Albo panowie znaleźli wspólny język,albo młody redaktor skorzystal z niezależności jaka mu przysługuje w ramach współpracy z czasopismem.

>Stryjecki ta uwaga o nieustepliwosci i zamiarze kontunuacji podoba mi sie, tak trzymac.

ganeralna uwaga - dobor sprzetow robi sie nieco monotonny, nudny, ciegla emieszanie w tych samych kilku firmach, brak inicjatywy, pomyslowosci, checi moze.

napiszcie czasem o czyms ciekawym, nietuzinkowym, bierzcie przyklad z wiekszych braci np. z UK. tak z brzegu, akurat czytam sobie: Stirling Broadcast LS3/5A V2.

nie krecic sie w kolko w tych samych paru firmach, w swiecie audio jest spora roznorodnosc, pokazcie to wreszcie.

i jeszcze jedno - doswiadczenie, obycie, dojrzalosc - to wszystko wychodzi w textach, braki tym bardziej....

bardzo fajny opis podlogowych Gamutow, to jest to. widac, ze pisala osoba posiadajaca wyzej wymienione atuty.

pitdog => brawo , trzeba ich cisnąć ,aby pisali o ciekawych klockach ,a nie ciągle o tym samym .

4 czasopisma i we wszystkich te same klocki opisywane, żadnej inwencji

Jeśli to prawda,że będzie polska edycja HiFi Choice nie powinno być problemu z egzotycznymi dla polskiego rynku markami (prywatnie wolałbym HiFi World), o ile będą także teksty pisane w UK. Nie będziemy ( w każdym razie na razie) skazani na to czy firma ma dystrybucję w Zulu Gula , czy dystrybutor jest lubiany przez redakcję,czy dał reklamę itd.

I nie żałuję,że będzie to pismo nie zza Oceanu - dostępność rzeczy amerykańskich jest u nas naturalnie ograniczona.Poza tym: cło,vat,transport (ten ostatni najmniej ważny).

To czy Pan Stryjecki się wypalił w audio czy nie chyba nie jest tak ważne. Ważne jest to, że szuka nowych wyzwań. Z nowym spojrzeniem wróci do nałogu...

Inna sprawa, że nie chce mi się kupować już tych pism bo wszędzie to samo.

A można by tak zrobić, że będzie ciekawiej, np w każdym nowym piśmie prezentacja nieznanej w Polsce firmy. Wymieniać by dużo...

Tak niestety ciężko nie myśleć, że prezentacja sprzętu nie jest związana jest z reklamą...

Życzę Panu Stryjeckiemu aby oprócz oczywistej sprawy jaką jest zarabianie na tym wydawnictwie miał jeszcze inne cele np. odkrywanie nowych zakamarków Audio, rozszerzaniem horyzontów w tym naszym malućkim środowisku!

Przypomina mi się tekst inżyniera Mamonia z filmu "Rejs" na temat Polskiego filmu.

"A w filmie Polskim proszę pana to jest tak................nuda....................nic się nie dzieje...............dialogi niedobre, bardzo nie dobre dialogi, proszę pana............brak akcji jest ,

nic się nie dzieje.........proszę pana , aż dziw bierze, że nie wzorują się na zagranicznych,

wie pan niech pan weźmie np. aktora proszę pana zagranicznego, ten aktor zagraniczny proszę pana,

to jego twarz coś, nie wie pan , trudno mi tutaj w tej cheili powiedzie wie pan,

coś takiego wyraża, wie pan jakoś tak, no wie pan o co mi chodzi, a w Polskim proszę pana.........

pustaka, pustka, nic, absolutnie nic"

Ja na to wszystko patrzę w ten sposób: trzeba mieć do pewnych spraw odpowiedni stosunek. HiFi dużo mi kiedyś dało. Teraz nie kupuję, bo nudzi mnie czytanie testów rzeczy, których nie kupię. Jak przyjdzie czas to pójdę do kilku sklepów, obsłucham co nalezy i koniec. Rzecz w tym, że ja indywidualnie nie mam już potrzeby kupowania tej gazety. Ale co by było gdyby jej nie było? Byłoby gorzej. I koniec.

Kupowałem czasopismo Hi-End. Wielka szkoda, że to już nie wychodzi, dawłabym za to 50zł.

Pozdrawiam.

Dopiero teraz kupiłem nowy nr. HI - FI i muzyka i nie jest tak źle,

zdecydowanie lepiej wypada niż Audio, jest więcej do czytania.

Może nie jest to ideał o którym wspominaliśmy w tym wątku, ale są recenzje konkretnych monitorów z zakresu

4000-8000zł, jest ciekawy artykuł o LG Electronic, jest recenzja Gamuta L-5, Cary Audio Design, BAT VK-300X,Naim DVD (ale z wyższej półki), no i Marantz 15S1.

Także "HI -FI i muzyka" się broni ,żeby tak było zawsze ;-)

wzrost jakosci w firmie marantz

od czasu jak przedstawicielem firmy jest Audio Klan, marantz produkuje tylko sprzet klasy hi-end

jeszcze w 2003r taki PM14 (wtedy jeszcze Philips Polska) przegrywa z Denonem, Nadem 372, czy Rotelem 1070,

teraz pm11/sa11, czy pm15/sa15 to juz liga wyzsza i najlepiej podlaczona do kolum Vienna Acoustics, okablowaniem AQ???

marantz to dobra firma, szczegolnie w CD, wzmacniacze do tej pory byly bardzo chlodno przyjmowane,

zmiana przedstawiciela i od razu jest lepiej - magia reklamy

najczesciej dwie, trzy okladki + ze trzy reklamy calostronicowe, czasami wrzutka tj

Okładki II - 9455,00pln

Okładki III - 7930,0pln

Okładki IV - 12810,00pln

3x strona - 6649,00pln (x3)

wrzutka - 30gr/egz. +Vat

od tego nalezy odjac od 10-30% rabatu za kilka emisji

co mnie bardzo cieszy bo lubie te firme

oczywiscie chodzi o firme marantz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.