Skocz do zawartości
IGNORED

CAMBRIDGE AUDIO DISCMAGIC 1

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie czy ktos miał okazję spotkać się z takim wynalazkiem i wie co to jest warte ?

Jest na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale ponieważ temat ciekawy (przynajmniej dla mnie) i w wyszukiwarce nic na ten temat nie znalazłem więc celowo nie dałem go do "znalezisk". W necie też prawie nic na jego temat nie znalazłem, a to co znalazłem sugeruje że jest to transport i napisane na nim jest "digital transport". Co ciekawe, jednak a sprzedający twierdzi że to CD player tzn. podłącza go bezpośrednio do normalnego wzmacniacza (nie do amplitunera KD). Niestety nie posiadam fotek tylnej ścianki.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/21092-cambridge-audio-discmagic-1/

Miałem kiedyś taki transport ... ale to był zwykły transport , nie odtwarzacz . Moim zdaniem sprzedajcy coś kręci. Powodem tych niejasności może byc fakt ,że ten transport wyposażony był w jakiś awaryjny napęd Sanyo- modelu nie pamiętam ale wiem ,że nie można było go kupić a juz sie kończył. Przynajmniej ja nie mogłem nigdzie znaleźć . U importera Sanyo na Polskę powiedziano mi ,że jeszcze dwa lata przed moją wizytą u nich taki napęd był stosowany w odtwarzaczach CD Watson - no to wiesz juz co za klasa.Pewnie z tego powodu sprzedający nie podaje prawdziwych danych . Może to też być jakaś przeróbka ( co potwierdza brak zdjęcia tylnego panela ), ktoś mógł wstawić do środka dodatkową płytkę z częścią analogową i udaje ,że to odtwarzacz. Co do dźwięku to nie warto tego stawiać obok typowych napędów opartych na starszch philipsach . Zaokrąglony, brak detali , dudniący rozciągnięty bas , ostra góra. Kiedy zaczął szwankować napęd oddałem go koledze , któremu potrzebne były części do modyfikacji. Używałem go z DAC 3 Cambridge Audio i wzmacniaczem Atac 3 . Przetwornik jest niezły ale wzmacniacz równie kiepski jak transport. Stoją teraz w piwnicy. Używałem tego przez chwilę z odtwarzaczem Acoustic Research 06se z napędem Philipsa CDM4 i grał wyrażnie lepiej niż DiscMagic1.

Sory ale nie są to budujące wiadamości. Moim zdaniem powinieneś poszukać czegoś z napędem Philipsa- lepszy dźwięk i dłużej podziała bo to Sanyo to nieporozumienie.

...there is no spoon...

Mam Dacmagic 1 usprawniony w nowe wzmacniacze operacyjne (AD825) + Maranz 68 OSE. Jest to bardzo ciekawe zestawienie, pomimo wieku tego sprzetu. Transport sanyo zeczywiscie byl kiepski, jedzna ciekawa zecz to wzjscie XLR w transporcie.

wizental,

z tego co napisałeś wnioskuję ,że ty masz odtwarzacz CD DiscMagic1 - czyli coś takiego jednak istnieje , mimo ,że nazwa mówi ,że to transport...? Tam w nazwie wyraźnie pisze ,że to transport . Nic z tego nie kapuję ale dzwoniłem przed chwilą do kolegi , który ma resztki tego mojego starego DiscMagic1 i to jest ewidentnie transport, nie mylę się. Sprawdzałem też w necie. Jest mało informacji ale wszystkie o transporcie.

...there is no spoon...

Dzięki za opinie, chyba rzeczywiście sprzedający cos kręci... Przez chwile myslałem żeby policytować i jakby poszło za jakieś 100-150 zł to sprawdzic co to warte ale po waszych wpisach to chyba będę się trzymał z daleka. Zwróćcie uwagę że sprzedawca juz z niego "legendę hi-fi" zrobił i ten tekst: "jeden z najlepszych odtwarzaczy CD jaki kiedykolwiek został wyprodukowany". No cóż... reklama dźwignią handlu.

Może to jednak okazja przy ok. stówie, zakładając że kupujesz transport ? Jeśli gościu pisze że go nie ruszał - to może i nie słuchał - w końcu po włozeniu płyty coś tam się wyświetla. Transport jeszcze jest używany przez np. Stereo Times - patrz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.