Skocz do zawartości
IGNORED

Wielokanałowa końcówka mocy

navy1

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zastąpić swoją Yamahę RX-V1500 czymś znacznie lepszym. Zależy mi na dobrym dźwięku wielokanałowym i stereo, kino to raczej margines. Kolumny: front Audio Physic Spark5, surround Audio Physic Yara monitor. Myślę o porządnym procesorze (np Rotel RSP-1068 lub Primare SP31.7) + końcówka mocy (np Primare A30.5 lub Rotel RMB-1075). Po odsłuchu zdecydowanie prowadzi Primare (dużo detali, przejrzysty dźwięk, dobry bas) jednak cena już teraz powoduje spore róznice zdań z moją panią. Rotel gra o klasę gorzej ale jest też odczuwalnie tańszy. Spotkałem się z dobrymi opiniami nt końc. mocy Sherwood A-965, niestety bez możliwości odsłuchu. Proszę o wasze opinie i sugestie nt wyboru. Może ktoś słuchał "na poważnie" tego Sherwood'a?? Może jakieś inne pomysły co wybrać??

Nie wiem czy jest sens kupowac wysterowywac z oddzielnych koncowek centralke i efektowe. Moim zdaniem uniwersalniejsze jest kupienie porzadnych monoblokow dla przednich kanalow i zasilanie ich sygnalem z pre out, a pozostalych napedzanie wprost z amplitunera. Taka kombinacja gra juz u mnie z powodzeniem od kilku lat i sprawdza sie doskonale w kinie domowym i co najwazniejsze dla mnie rowniez w stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To powinno być w temacie :-)

pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za podpowiedzi.

Barni -> raczej jestem zdecydowany na wielokanałową końcówkę + procesor. Próbowałem rozwiązania Yamaha RX-V 1500 + 2 kanałowa końcówka Rotel RB-1070 do kolumn frontowych. Efekt nie był dobry. Moim zdaniem wpływ przedwzmacniacza / procesora na brzmienie jest na tyle duży, że warto w niego sporo zainwestować.

Wolf -> linki jak najbardziej na temat. Dzięki!!

Zyzio -> spodziewałem się Twojej rekomendacji dla Primare. To rzeczywiście świetny sprzęt. W Top HiFi na razie nie bardzo chcą negocjować jego cenę.

W najbliższym czasie umówię się jeszcze na odsłuch Usher'a R-6.0. Podobno gra nieźle.

W Primare bardzo dobry jest procesor/preamp, który sprawdza się też w stereo, w przypadku odsłuchu dwukanałowego Rotel jest daleko z tyłu. Jeszcze niedawno były promcje SP 31.7 + A 30.5, za Primare przemawia też duża niezawodność, z Rotelem różnie to bywa - made in China......wiele osób na forum htguide'a ma spore problemy z RSP 1068, 1098, a także końcówkami mocy - szum, popping itd. itp.......

O Sherwoodzie poczytaj sobie tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Robcio, dzięki za link. Coś mi chyba umknęło na wyszukiwarce. Ciekaw jestem czy przed kupnem swojego Sherwood'a miałes możliwość posłuchania jak gra. No i czy nadal chodzi z Y1300 jako pre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.