Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie we Wrocławiu za 14 000zł

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz nam wszystkim o co chodzi z tą barwą, bo nawet ja za bardzo nie wiem.

Jeśli bedziemy mieli kilka teori, to może dojdziemy do jednej.

Napisz proszę! To jest forum. Kazdy pisze co wie i co myśli.

Nie zaczynaj kolejnej bezsensownej wojny.

Jesteś inteligentny, mądry, pomocny, to napisz co wiesz na ten temat.

liamk>

Znowu projekcje?;-)

Z faktu, że są studia cyfrowe (przecież nie twierdzę, że ich nie ma) wnosisz, że nie ma realizacji analogowych;-) Więcej pokory;-)

Jeśli nie wierzysz - proszę bardzo:

1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - analogowym sprzętem jest Studer, a wśród zespołów tam nagrywających m.in. Alice in Chains

2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - i znów Studer;-) tu nagrywane są m.in. płyty Motown Rec.

3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - hmmm.... czyżby znów analogowy Studer?;-) a fe! No i - zgrozo - Rolling Stonesi tu nagrywają;-)

4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znów... Studery... cóż... Hendrix to słuchu nie miał, co zostało zresztą wielokroć udowodnione;-) zresztą jeśli przeglądniesz Studia B i C, znów zobaczysz Studery... Aha, A80, to rok 1970... A820 to 1985, zaś do chwili obecnej produkowany jest A827, który jednakże, oczywiście nie znajduje odbiorców, albowiem - ogłosiłeś wszem i wobec, że jedynie cyfra jest ok.;-)

5.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tym razem TASCAM,

6.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znów Studery, a nagrywali m.in. Jenifer Lopez, Destiny's Child, Ritchie Blackmore, czy Marc Anthony

7.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu znów TASCAM

8.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znów Studery;-) a realizowało nagrania m.in. i dla Sony i dla Atlantic

9.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu znów m.in. Studery (zresztą w każdym z 4 studiów); i znów pośród nagrywających znane postaci typu Robbie Williams, Christina Aquileira itp.;-)

10.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - znowu, a pośród nagrywających Joe Lovano, John Scofield czy... Helmet

11.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jedno z największych studiów świata - w 5 studiach znów Studery... a nagrywało mnóstwo artystów.

Analogowo w dalszym ciągu realizowanych jest mnóstwo nagrań - wystarczy, byś zechciał kupić jakieś płyty;-) Nagrania CIMPa to jeden z przykładów, a uchodzą za jedne z najlepszych realizacji na świecie.

O magnetofonach Kudelskiego zaś przeczytałem w jednym z wywiadów z którymś realizatorem nagrań, którym nie pamiętam oraz z samym Kudelskim, który twierdził, że jego magnetofony w dalszym ciągu są wykorzystywane.

Grunt to przemądrzałość nieprawdaż? W niektórych studiach są monitory wbudowane, w innych nie. Często i takie i takie;-) Nie uzurpuj sobie prawa oceny czegoś, o czym kompletnie nie masz pojęcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pavbaranov, napisales najpierw o magnetowfonach z lat 60 a teraz gownie piszesz o sprzetach z lat 80 .. . wiesz 20 lat postepu technicznego to masa czasu. Owszem sa i studia z analogowym mulitrackiem ale praktycznie w kazdym z nich sa tez cyfrowe urzadzenia.

Powolujesz sie na strudera zobacz co dzis oferuje:

Ukryta Zawartość

tylko jenda konsoleta analogowa i kilkanascie cyfrowych - to o czyms swiadczy.

a tascam, zobacz co teraz sprzedaje

Ukryta Zawartość

multitracki ma juz wylacznie cyfrowe, oparte na dysku twardym - to tez o czyms swiadczy.

pozatym dosyc duzy wybor - o zgrozo ;) - komputerowych narzedzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

liamk

lata 60 e czy osiemdziesiate co za róznica,chodzi o technike analogową a cyfrową,zresztą wydaje mi się że cały czas używa się np szpulowców Nagry pochodzących z 60 ych,np w Naim Rec.Odnośnie Studera to co z tego że produkuje cyfrowe urządzenia,to jest firma i jej zdaniem nie jest kształtowanie osłuchania odbiorcom ich produktów tylko zarabianie pieniędzy.Jeśli jest zapotrzebowanie na takie urządzenia to wychodzą naprzeciw gustom głuchych.Z tego co wiem to za realizacje na starym sprzecie nagraniowym są w sudiach pobierane specjalne opłaty ,chodzi o mikrofony Neumana czy AKG te z 50 i 60 ych lat,zobacz ile trzeba zapłacić za "archaiczne" wzmacniacze Voxa,Orange,myślisz że sami głupcy płacą ponad 1000 Eur za takie starocie( czyli więcej niz to co masz w domu razem).Tak to postrzegam.W dziedzinie filmowej napewno w dalszym ciągu są w użyciu właściwie analogowe rejestratory,Nagra budowała szpule do Parku,Listy dla Spilberga,W Pustyni i Puszczy też chyba było zrealizowane na sprzęcie tej firmy.

>lata 60 e czy osiemdziesiate co za róznica

wez plyte z 65 roku i 85 roku to zobaczysz jaka - moim zdaniem ogroma, a przeciez jestem glucholem uwazajacym cyfrowe technologie za lepsze wiec Ty tez musisz uslyszec.

>1000 Eur za takie starocie( czyli więcej niz to co masz w domu razem).

a skad wiesz co ja mam w domu ? dla Twojej informacji, pierwsza maciez dyskowa SCIS, ktora zrobilem pare lat temu kosztowala wiencej . Pozatym mowimy o studiu a nie domu :) Sprzety studyjne sa bardzo drogie. Pozadny procesor poglosu powinienes dostac za 30'000 pln, sa drozsze, zobacz sobie cennik firmy lexicon. 1000 euro to cena karty rozszerzen 4 prar wyjsc aes/ebu ;) myslisz ze sami glupcy glupi placa tyle za 8 wyjsc ?

Ukryta Zawartość

Obecnie, gdybys otworzyl studio to nawet mialbys problem ze skompletowaniem urzadzen gdybys za cel postawil sobie wylacznie analog, w gre by wchodzily glownie urzywane sprzety, ktore pozbywaly by sie studia przechodzace na cyfre.

Ukryta Zawartość

liamk>

Grunt to nie przyjmować do swego światka żadnych innych wiadomości.

Co robi dzisiaj Studer wyobraź sobie, że wiem. Wyobraź również sobie, że wiem, iż przywołana przeze mnie Nagra także robi urządzenia cyfrowe.

Jak już wspomniał vinyldemon - Naim (dla ułatwienia dodam, że jego realizacje uchodzą za audiofilskie) - nagrywa na magnetofonach szpulowych Kuderskiego z lat 60.

Nie ja napisałem, że: "praktycznie wszytkie liczace sie studia sa cyfrowe". W przeciwieństwie do przywołanego przez Ciebie ADAM AUDIO, takie Sound On Sound, to naprawdę jedno z największych studiów nagraniowych świata. Ale Ty, zgodnie z zadanym postrzeganiem świata, tego nie dostrzegasz.

Nigdzie nie napisałem, że w studiach nie ma sprzętu cyfrowego, sprzeciwiam się jednak mylnym Twoim twierdzeniom, które nie mają żadnego uzasadnienia.

Podobnie, nawet z tej grupy powinieneś wiedzieć, że wcale nie jest tak, że "zdecydowana wiekszosc ludzi woli posluchac pozadnych, zrealizowanych cyfrowo nagran niz tych z lat 60." To równie mylna teza. Podobnie jak i następna, z której wydaje się wynikać, że każde nagranie zrealizowane w 1965 jest gorsze od tego z 1985. Pozwolisz, że uznam, że przedstawianie Ci konkretnych realizacji, uznam za stracony czas, albowiem i tak nie zechcesz, by twierdzenia te do Ciebie dotarły.

>Wyobraź również sobie, że wiem, iż przywołana przeze

>mnie Nagra także robi urządzenia cyfrowe.

skoro swiadowi liderzy sprzetu pro robia urzadzenia cyfrowe i rezygnuja z produkcji analogowych to jak myslisz dlaczego tak robia ?

Nawet sam studer pisze na swojej stronie"

"But there is no doubt, the future of sound recording will be digital or already is in many places. However, there is still a certain need for analog tape recorders"

przy swoim multritracku . . . D827 Mk II , w linkach powyzej . .. a oto i on - "analogowy" multitrack na ktorego sie powolales wpoprzednich linkach.

Ukryta Zawartość

moze ja jakis glupi jestem ale to chyba jendak cyfrowe track DASH jest no nie ?

>przywołanego przez Ciebie ADAM AUDIO

chlopie, adam audio to fima robiaca studyjne monitory wysokiej klasy a nie studio nagran ;)

Ukryta Zawartość

liamk>

Światowi liderzy sprzętu pro robią urządzenia cyfrowe OBOK analogowych. Znów źle odrobiona lekcja.

Studer np. robi dwa magnetofony: A827 i D827 (odpowiednich wersji). Ten pierwszy masz tu:

Ukryta Zawartość

i jest to magnetofon analogowy. Zresztą ten, na który się powoływałem - przeczytaj dokładnie, a nie to co chcesz.

Podobnie zresztą jak zdanie ze strony Studera. Rozumiem, że znasz angielski, a nie tylko wyszukałeś w pierwszym z przytoczonych zdań słowo "digital" - a co mi tam, z drugiego wynika, że magnetofony analogowe są wciąż poszukiwane.

A co do ADAM AUDIO - fakt moje przejęzyczenie, ale może wynikające stąd, że lepiej znam firmę Adam Audio od Adam Studio, na którą się powołałeś. To co zatem napisałem wyżej dotyczy ADAM STUDIO.

No i co teraz chłopie - zadowolony?:-)

Przyjm łaskawie - co chyba trudne w Twoim młodym wieku - że świat postrzegany przez Ciebie może być różny od tego jaki obiektywnie istnieje. Że obok są studia, w których są analogowe magnetofony (i nie tylko), że są kolumny, które mają ostre krawędzie, przedniej ścianki, a mimo to grają dobrze, że przywoływany przez Ciebie Genelec nie tworzy wyłącznie monitorów z zaokrąglonymi przednimi ściankami, ale także te z prostymi, że są kolumny, które mają tweetery przesunięte względem woofera i mimo to dobrze grają, że z faktu, iż ktoś zbywa dość kpiąco zresztą Twoje pytania nie wynika, że poddał się jakiemuś "egzaminowi";-)...

Jak już pisałem - więcej pokory. Może przyjdzie z czasem...

Ukryta Zawartość

>Światowi liderzy sprzętu pro robią urządzenia cyfrowe OBOK analogowych.

np. tascam . . . a nie ten swiatowy lider nie robi multritrackow analogowych. . . to moze alesis . ..o tez nie robi. . . dziwne . . .

ja bym raczej powiedzial, ze analogowe obok cyfrowych . . . zapomniales juz ile twoj ulubiony studer ma konsol cyfrowych a ile analogowych ? pozatym sa prodycenci pro, ktory robia wylacznie cyfrowe urzadzenia rejestrujace . . . takich producentow jest nawet wiecej.

Ciekawe jak dlugo jeszcze studer bedzie robic a827 co myslisz ? i czy zrobi jakiegos nastepnego analogowego multitracka czy a827 to juz jego ostatnie analogowe dzieco ? Moim zdaniem ostatnie.

Czy Ty naprawde nie widzisz tego, ze analog umiera ? Te studia co podales mimo, ze maja analogowego multitracka maja tez sporo urzadzen cyfrowych uzywanych zarowno przed jak i po magnetofonie, praktycznie wszdzie pojawia sie slowo ProTools a jesli jest ProTools to jest i cyfra na jakims tam etapie calego procesu powstawania plyty.

>Przyjm łaskawie - co chyba trudne w Twoim młodym wieku - że świat postrzegany przez Ciebie może być różny

obawiam sie ze te to Ty masz problem mimo, oczywistych faktow, zaakceptowac, ze analog jest w agonii.

A co do reszty co napisales to juz takie pierdoly, ze szkoda gadac . . . albo zupelnie nie skapowales o co mi chodzilo ale juz tlumacze :)

>że są kolumny, które mają ostre krawędzie, przedniej ścianki, a mimo to grają dobrze

oczywiscie, jendak nawet delikatne zalamanie lub skos spowoduje zmniejszenie dyfrakcji. Zgadzasz sie czy nie ? Pominmy juz czy to bedzie slychac czy nie bedzie, dodam, ze sa tu ludzie ktorzy slysza podniesienie sceny o 30 cm po zmianie kabla zasilajacego do CD ;)

>że przywoływany przez Ciebie Genelec nie tworzy wyłącznie monitorów z zaokrąglonymi

> przednimi ściankami, ale także te z prostymi

a co to ma do rzeczy ?

genelec przedewszytkim stosuje technologie polegajaca na umieszczeniu tweetera "w dolku" (raczej w kazdej konstrukcji), wtedy zaokraglenie krawedzi juz niewiele pomoze, zreszta czesto te monitory i tak laduja w scianie.

>że są kolumny, które mają tweetery przesunięte względem woofera i mimo to dobrze grają

alez oczywiscie ze sa, nie pisalem ze takich nie ma, podstawa to aby to przsuniecie (pion lub poziom lub glebokosc) nie bylo bezsesowne, nawet podalem kazikowi dosyc ciekawe linki do poczytania z ktorych sie mozna sporo dowiedziec.

btw. masz swietna strone www i podziwiam Cie, ze pamietasz w jakim studio kto nagrywa.

pozdrawiam.

liamk>

Gdzie ja napisałem, że Studer nie robi cyfrowego sprzętu? Robi. I będzie robił.

Gdzie ja napisałem, że w studiach, których przykłady podałem nie ma sprzętu cyfrowego? Jest. I będzie.

Nie wiem, czy Studer zrobi jakiś nowy magnetofon analogowy, czy też obecną jego formę uznaje za ostateczną. Fakt, że rozwija go od lat. Nie wiem ile lat będzie go produkował - prawdopodobnie dopóki znajdą się chętni. Gdybyś kupował płyty, mógłbyś również zauważyć, że w dalszym ciągu powstają takie, które mają nie tylko nagranie, ale i jego obróbkę realizowaną na drodze analogowej. Nie wyklucza to, oczywiście, że powstają również nagrania realizowane wyłącznie na drodze cyfrowej. I takie zdanie prezentuję od początku, czego Ty niestety, w swoim zaślepieniu, nie dostrzegasz, przeinaczając moje zdania. To ostatnie jest jednak u Ciebie normalne.

Twoje zdanie kompletnie się tu nie liczy.

Dopóki będą firmy, które nagrywają wyłącznie analogowo nie zobaczę, że analog umiera. Nie to zresztą chodziło, a jedynie o pokazanie Ci, że się mylisz. Ale... to do Ciebie nie dociera, bo nie może.

Kto pisze pierdoły nie mi i nie Tobie oceniać.

Jak do tej pory nie udzieliłeś odpowiedzi dlaczego przedstawiane w tym wątku kolumny AA "muszą grać źle", dlaczego kolumny Avantgarde "muszą grać źle", a kolumny ProAka czy bliźniacze niemal z AA Living Voice - nie. Nie znając ich konstrukcji zakwestionowałeś AA, ale tych ostatnich nie.

Nie chodzi mi o to, czy kolumny z załamaniami, lub zaokrągleniami przedniej ścianki powodują zmianę w dźwięku w stosunku do takich, które ich nie mają. Nie miałem możliwości posłuchać takich samych kolumn, zbudowanych w dwu różnych skrzynkach - z załamaniami/zaokrągleniami i bez. Przyjmuję natomiast, że to co napisali fachowcy istnieje. Inna kwestia, czy jest to słyszalne, czy nie. Podejrzewam, że dla niektórych osób tak, dla innych nie.

Co ma do rzeczy Genelec? Otóż, chyba nie pamiętasz swoich słów z początku wątku, albowiem tam właśnie napisałeś, że praktycznie nie produkuje monitorów z prostą przednią ścianką. Produkuje. I to nawet nie do zabudowy w ścianie. Rozumiesz? Ów "dołek" zwany jest zwykle "półtubką", "quasitubką" itp. Nie wiem, czy wszystkie - nawet mi się sprawdzać nie chce. Jeśli pamiętam, to cenione monitory NS10 Yamahy są i kanciate i bez "dołka";-)

Nie zarzucam i nie zarzucałem Ci nigdy, że nie przyjmujesz do wiadomości tak istnienia kolumn o przesuniętym w osi pionowej względem przedniej ścianki tweeterze w stosunku do woofera, podobnie jak i takich, które mają proste ścianki przednie. Zresztą jedno i drugie zjawisko może wystąpić łącznie i też nie zarzucam, że negujesz ich istnienie;-) Natomiast z Twoich wypowiedzi nie wynika nigdzie dlaczego kolumny będące przedmiotem tego wątku będą źle grać, lub są źle skonstruowane, a dlaczego te inne nie. Nie odpowiedziałeś na to ani mi, ani Kazikowi, ani nikomu innemu. Swoją ścieżką bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego i w jaki sposób można poznać, że spośród dwu bardzo podobnie zewnętrznie wyglądających kolumn (LV i AA) jedne będą grać dobrze, a drugie nie. Zaoszczędziłoby mi to niepotrzebnie straconych godzin na odsłuchach;-)

BTW: Nie mam żadnej strony www;-) No, chyba, że mi jakąś jakiś wielbiciel zrobił;-)

BTW2: Ta - między nami - dyskusja nie ma już większego sensu. Ty pozostaniesz przy swoim zdaniu, niezależnie od tego, co będzie się mówić. Przy okazji. Ja w tych kwestiach nie mam zdania, a jedynie przedstawiam obserwacje, które są sprzeczne z Twoimi spostrzeżeniami, bądź twierdzeniami. Sprzęt kupuję taki, który mi "gra". Jeśli dobrze, to kupuję, jeśli źle - to nie. Płyty kupuję niezależnie od tego czy są AAD, czy DDD (analogowego źródła nie mam;-)), a jedynie w zależności od tego kto gra. Pośród tych realizacji zdarzają się dobre i złe - niezależnie od tego czy są AAD, czy DDD. Czasem błędy są oczywiste, czasem to niuanse w brzmieniu. Być może, ze względu na swój zawód - staję zawsze po stronie tego, którego próbują bić, nie mając żadnych argumentów i powodów po temu. W Twoim przypadku chodzi o ów nieszczęsny "egzamin" AA, którego... nie było;-) Dlaczego? Kiedyś, na spokojnie już poczytaj początek tego wątku.

a zauwazyles pewna prawidlowosc, ze kiedys bylo 100% sprzetu analogowego, potem zaczely sie pojawiac pierwsze cyfrowe, potem bylo pol na pol, teraz cyfrowe sa w przewadze. Pytanie tylko dlaczego tak sie dzieje ? bo cyfrowe jest gorsze ? czyli uwazsz, ze caly postep i ewolucja w dzwieku to podazanie ku gorszemu ?

>Gdybyś kupował płyty,

a skad taki zarzut .. rozumiem mlody wiek . . . ale to ?

>że w dalszym ciągu powstają takie które mają nie tylko nagranie,

> ale i jego obróbkę realizowaną na drodze analogowej.

no to jako ze kupijesz plyty to zapewnie wiesz jaki jest procent plyt w 100% analogowych do tych jednak dotknietych gdzies w procesie cyfra. Zreszta co wogole ta cyfra Ci przeszkadza ? szumi za bardzo czy co :)

>do tej pory nie udzieliłeś odpowiedzi dlaczego przedstawiane

> w tym wątku kolumny AA "muszą grać źle",

a czy ja napisalem, ze mszuza grac zle ? wogole zostawmy juz temat AA i jego konstrukcji. Gra dobrze.

>Inna kwestia, czy jest to słyszalne, czy nie. Podejrzewam, że dla niektórych osób tak, dla innych nie.

ja sadze, ze to zalezy glownie od pomieszenia.

>właśnie napisałeś, że praktycznie nie produkuje monitorów z prostą przednią ścianką. Produkuje. I to

>nawet nie do zabudowy w ścianie. Rozumiesz?

a czy ten dolek to prosta scianka ?

pozatym o zabudowie w scianie to sie kolego dowiedziales odemnie ;)

> Nie wiem, czy wszystkie - nawet mi się sprawdzać nie chce

raczj wszytkie i dlatego napisalem ze ich scianki nie sa plaskie, chyba ze takie kratery to jednak wg. Ciebie plaskie powierzchnie - dla mnie nie plaskie wiec pisze nie plaskie :D proste.

>BTW: Nie mam żadnej strony www;-)

myslalem ze to co masz w "o mnie" to twoje dzielo.

>dyskusja nie ma już większego sensu. Ty pozostaniesz przy swoim zdaniu,

tak

1. Czy ja mówię, że cyfrowe gorsze? Powtarzam - Twoje twierdzenie, o praktycznie jedynie słusznym cyfrowym formacie - nie jest prawdziwe. Ot i tyle. Reszta mnie nie obchodzi.

2. Zwróć uwagę, że po latach fascynacji technologią DDD część firm zaczęła nagrywać analogowo.

3. O ściąganiu płyt z sieci wziąłem z jednej z Twoich wypowiedzi. Może warto je pamiętać?;-)

4. Cyfra mi kompletnie nie przeszkadza. Jak ja lubię demagogię;-)

5. Odnośnie Twoich teorii na temat kolumn AA radzę przeczytać raz jeszcze wątek. Uważnie.

6. Skąd wymyśliłeś Watsonie, że od Ciebie dowiedziałem się o monitorach do zabudowy w ścianie? Pierwsze widziałem gdzieś w okolicach 1988... Policzmy... Ile to miałeś lat? I jak to śpiewał kiedyś Kazik - "nie znałem Ciebie jeszcze";-)

7. www.diapazon.pl jest prowadzona przez Andrzeja E.Grabowskiego, czego łatwo dowiedzieć się tak z pierwszej strony, jak i z "O nas". Jeśli Ci się podoba - to mnie cieszy.

• Redaktorzy

wyjechałem na dwutygodniowy urlop na początku września, kedy poziom wpisów na forum niebezpiecznie zbliżał się do poziomu dna Rowu Mariańskiego z cichą nadzieją, że kiedy wrócę wszystko będzie lepsze (tak jak dawniej). Niestety zamiast konstruktywnej krytyki i chęci niesienia pomocy jest taka nasza, swojska bezinteresowna polska zawiść :-(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>Skąd wymyśliłeś Watsonie, że od Ciebie dowiedziałem się o monitorach do zabudowy w ścianie?

a jak spytalem o to dlaczego genki nie zrobia dyfrakcji mimo, ze krawedzie sa ostre to nie odpowiedziales, w zamian za to spytales mnie wlasnie to. Dla mnie sprawa jasna - nie widziales ze docelowo te monitory nie beda mialy krawedzi, no chyba ze chciales mnie sprawdzic :) tylko ze mogles sam wymyslic pytanie a nie zadac mi moje ;) Mimo mlodego wieku znam odpowiedzi na swoje pytania :D

Druga sprawa, pomyliles firme adam ze studiem nagran . . . to troche jak bys pomylil naim'a ze studiem nagran. Potem nazwales to przejezyczeniem ;) Kazdy kto choc troche interesuje sie sprzetem pro slyszal o firmie adam bo to jeden z najlepszych w swojej branzy dlatego wnioskuje, ze twoja znajomosc branzy pro raczej nie wychodzi poza ten watek, powiem wiecej jestem tego pewien i tego zdania rowniez nie zmienie ;) taki juz uparciuch ze mnie ale fajnie, ze nie masz nic do cyfry i uwazasz, ze obecnie tez nagrywaja dobre plyty . . . to swiadczy o dojzalosci ;)

pavulon>

Nie wiem, wiem jedynie, że mają tam m.in. Mitshubishi MX-80. Gdyby ktoś chciał wiedzieć, to magnetofon cyfrowy. Wiem również że nagrywają w systemie live-2-track, ale nie potrafię powiedzieć na czym i czy to nagrania cyfrowe czy analogowe. Myślę, że jak każde duże studio mają tam zarówno rejestratory cyfrowe, jak i analogowe. Jeśli Cię bardziej to interesuje - mogę spytać.

liamk>

"Psy" oglądałeś? Jakby Ci to powiedzieć... "nie chce mi się z Tobą rozmawiać";-) Logika, którą prezentujesz jest jednak zdecydowanie różna od mojej.

EOT. I wszystkich grupowiczów przepraszam, za niepotrzebne ciągnięcie tego wątku. K...wica mnie jednak bierze, gdy wciąż widzę logikę typu:

- woli pan lody śmietankowe czy owocowe?

- żadne.

- aha - to nie lubi pan lodów.

Z logiki - niestety dwója, natomiast dość powszechne to u nas rozumowanie.

Liamk

Tak, uwazam ze cala technika cyfrowa jest do dupy i nie ma nic wspolnego z przekazywaniem wrazen muzycznych porownujac ja do techniki analogowej, aby nie byc goloslownym bede prezentowal sprzet analogowy na spotkaniu w Olawie ,wtedy ludzie sami ocenia, zreszta na ostanim spotkaniu ludzie z Nudy Veritas porownywali zrodla analogowe do cyfrowych i sluchajacy nie mieli watpliwosci, wiec prosze cie nie tykaj sie analogow jak ich nie sluchasz, kazdy idiota na tym forum ktory twiedzi ze cyfra gra lepiej niz analog niech pofatyguje swoja ciezka dupe do Olawy w pazdzierniku i nie skwarzy na forum glodnych kawalkow

pozd.

graja prawie jak Enceladusy i to za 2500 zł :-))

Ukryta Zawartość

Proszę przyjrzeć się recenzji audiofilów. Jakby podobna :-)

post-4362-100002558 1170275860_thumb.jpg

post-4362-100002559 1170275859_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprredający na tej aukcji zacytował między innymi moją opinię o najdroższych kolumnach AA.

Sprzedawanych kolumn nigdy nie słyszałem i uważam takie postępowanie za nadużycie ze strony sprzedającego.

>>marekzawa

Bardzo przepraszam, zawsze staram sie pytać forumowiczów, czy mogę umieszczać ich wpisy i zawsze miałem pozytywną odpowiedż.

Czy zatem zgodzisz sie aby ona została, czy mam ją usunąć?

O w morde!!! Teraz kliknąłem na tego linka.

Zaraz do gościa zadzwonie. W dupe jeb..... cwaniaczek.

>>marekzawa

Nadal podtrzymuje pytanie, póki tu jesteś ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.