Skocz do zawartości
IGNORED

prosba o skan z HiFiiM 7/8 2003

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo prosze o przeslanie na mail skanu recenzji Artura Rychlika o integrze ATC SIA 150 z Hi-Fi i Muzyka 7/8 2003, na sieci juz przeczytalem o tym klocku co sie dalo, z wlascicielami pogadalem, ale kazde zrodlo, kazda infrmacja sie przyda

z gory dziekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/21418-prosba-o-skan-z-hifiim-78-2003/

Tego n-ru HFiM nie mam, ale wzmak był też testowany przez Audio Video 12'04, jeżeli nie masz tego n-ru to daj znać - jutro w robocie mogę zrobić skany.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

to AV mam, akurat ten test nie do konca wydaje mi sie dopracowany, ale mniejsza o to. czytalem tez test (no i gadalem) recenzenta positive feedback online, dobrze napisane po dlugim obcowaniu z klockiem. chcialbym jeszcze text A.Rychlika poznac...

na stronach pisma mozna zamowic nr archiwalny za 4zl, ale przesylka ju zdodatkowe 10zl, poza tym jestem niecierpliwy :) bardzo mnie wszelkie info interesuje

->pitdog

Popytaj u ludzi o wzmacniacze (mocy) LCAudio z seri ZAPsolute. Na pewno nie gorsze od ATC, a moim zdaniem mogą być nawet lepsze (słuchałem jednych i drugich). W tej chwili można je tylko sprowadzić wprost z LCAudio, ale od Ciebie to rzut beretem.

Ja mam wersję najsłabszą (50W), ale jest wersja 78W oraz 118W (monoblok). Do Twoich kolumn to może i by te 78W wystarczyło. Co lepsze to te mocniejsze wzmacniacze mają wyjście semi-biamping'owe. To znaczy w każdym kanale stopień napięciowy jest jeden, a stopnie mocy dwa, każdy ze swoim DC-servo i każdy wyprowadzony na oddzielne zaciski (porządne WBT). Na ich stronie jest wyjaśnienie, dlaczego tak. Sensowne.

Rzuć okiem na ich stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , są też zdjęcia.

Pozdrawiam

K.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Papamek bardzo Ci dziekuje - wlasnie idzie przez skaner (antyvir)

alez szybka akcja, jestem wzruszony, a kobita sie ze mnie nabija :)

>inzynier mysle o integrze ATC, bo to na pewno perfect match dla tych glosnikow, z innymi klockami to juz bym musial sprawdzic. moja koncowka napedza je swietnie, i calkiem calkiem to gra, ale nie jestem pewien, czy to optymalne zestawienie. byla koncowka, doszly kolumny - czysty przypadek.

a wiemy co najwazniejsze w calym hi-fi - dobranie poszczegolnych elementow do siebie :)

co do podawanych przez Ciebie mocy - producent wyraznie zaleca minimum 150w, ich integra silna jak smok i dostosowana do tych glosnikow szczegolnie, wiec ciagnie to. usher tez napedza spokojnie. ale podlaczalem pare klockow juz i wymiekaly, nawet integra ARC 200w nie dala rady. w sumie klocek ATC do kolumn ATC to jedyne co rozwazam, jesli juz bym sie pozbywal mojej aktualnej koncowki mocy...

to polaczenie zalecane i przez ATC (a nie naciagaja, polecili second hand gdzies kupic, poza tym nie wciskaja drozszych swoich koncowek i pre), polecaja to tez wieloletni wlasciciele i znawcy marki.

dobre polaczenie i rozsadne ekonomicznie. a krok wyzej - to jzu ma sens kupno aktywnych SCM50 - pobija wszelkie zewnetrzne wzmaki.

nadal jednak jeszcze sie zastanawiam, czy nie dodac po prostu pre i zyc z tym polaczeniem power-kolumny ktore juz mam.

z Jazzem rozmawialem nie raz, takze sluchalem ;)

ale serio - mam nadzieje kiedys bedac w warszawie posluchac, ale mam juz nieco inne podejscie do spraw klockowych, wiec raczej z ciekawosci. Papamek - powinienes posluchac dobrych aktywnych monitorkow :)

przy okazji, masz kontakt z panami z stand art/sound art. niechze wreszcie zrobia strone www, ktora dziala, bo to co jest wola o pomste do nieba. chcialem sobie zoabczyc ich stoliki, i klapa. niech dadza zarobic np. Lukarowi :)

Słuchałem ostatnio aktywnych monitorów Yamaha, z gramofonem Acoustic Solid, wkładką Goldring Elite i pre Brystona. Nie powiem. Wgniotło mnie w fotel. Bardzo potężny dźwięk, nieco mnie przytłoczył, ale było czysto i detale były. Słuchałem winyla Siri Svale - muzyki, która dobrze znam z CD. I było pięknie.

Papamek - aktywne ATC, zaleznie od pokoju i preferencji, monitorki SCM20-2 active (najnowasza wersja) - ponoc silna konkurencja dla znacznie drozszych konkurentow z drugiego konca alfabetu, jak to napisal pewien znawca tematu.

jak wieksze potrzebne, tez cos sie znajdzie. niestety - nasz dystrybutor np. SCM50 nie ma do odsluchu (ale to juz do sporych pomieszczen monitory)

a chyba, że tak, tranzystory nie są ich najmocniejszą stroną :) - ATC lubią dużo mocy (jak większość kolumn ze studyjnymi korzeniami) firmowe wzmaki może to będzie to z używanych mogę polecić Counterpointa NPS-200 lub wyżej - ( a jak się mają cenowo twoje zetawy ze wzmacniaczem ATC do aktywnych odpowiedników?)

>nameless moze arc slynie z lamp, ale ta integra potrafie pieknie zagrac, na srednicy pokazala wysoka klase, zabraklo mocy po prostu.

co do ATC - do aktywnych kolumn osobnych wzmakow juz nie trzeba :)

ceny ksztaltuja sie tak, ze kolejny sensowny krok do gory to juz kupno aktywnych SCM50 lub z drugiej reki SCM100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.