Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wzborze glosnikow (25 m2)

Taras27

Rekomendowane odpowiedzi

a ile chcesz na to przeznaczyć? bo po tych Kotach widze, że jakoś tak jak najmniej... sęk w tym że skrzynki w tej cenie rzadko mogą poprawnie nagłośnić 25m2. Była kiedyś w HfiM 04/03 recenzja Kody AV702F za 940PLN... może kupisz je taniej, jeśli jeszcze je produkują - bo Koda lubi sobie zmieniać katalogi...

moze tak bedzie lepiej pow. ok 25 m2 wydac na glosniki chce 1kzl. co tu wybrac?

a pozycja nr 1 jest na allegro. Oto link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I co sadzisz o tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obie pozycje mają się nijak z tematyką tej strony.... zainteresuj się tą Kodą... w tej cenie była dobra... moc też powinna sprawić miłe zaskoczenie, sąsiedzi powinni zawczasu już się pakować... ;)

O cholewcia te kolumny przenoszą od 20 hz !!! To wierutna bzdura-chwyt marketingowy mający za zadanie przyciągnięcie mniej doświadczonych klientów.

Proponuję raczej rozglądnąć się za sprawdzoną i na pewno lepszą parką kolumn spod znaku Kody.

Pozdrawiam i życzę owocnych łowów.

jaka tam bzdura... nie znasz się!

przecież to porządna markowa firma... swoje konstrukcje opierają na odgłosach towarzyszącym erupcjom wulkanów i trzęsieniom ziemi - są najlepsi! a do tego ta cena... 500 złotych... 20Hz-20kHz - całe pasmo jakie słyszy człowiek - to nie kit!

Audio Psychik ;) i inne wybajerzone lajk Viedeńskie Akustiki niech sie chowają... Cat forever! ;))))))))))))))))))))))))))))))

wlasnie wlasnie... oferta byla kuszaca 500 zl za glosniki od 20 hz. Sami przyznacie ze to dora cena.

Tak myslalem o glosnikach koda ale jakie wybrac. Mowisz o zestawie czy o 2 czolowych glosnikach? Na allegro jest kilaka zestawow np AV 850? co ty na to?

No i czym ja to zasile? (Ale to juz inna bajka)

ja tam bym kupił parke (jak papużki)...

jak chcesz słuchać muzyki to poco bajerować panienki pięcioma czy sześcioma? żeby perkusista grał z tyłu? nonsens... plus do tego cena amplitunera i dvd...

kup sobie te Kody i jakiś wzmak z CD (np. kilkuletni NAD)... dla wielu był to własnie początek zabawy z audiofilią... proponuje też zakup branżowego pisemka - tak na początek :)

acha, żeby rozwiać już wątpliwości... 20Hz to poprostu żart... prima aprilis...

kup coś co realnie zejdzie do 40-50 Hz a będziesz zadowolony jak nigdy... nie wiem jak tam u Kody z tabelkami, ale nawet zacne firmy kłamią, a co dopiero te o mniejszej magii ;) proponuje poleźć do audiofilskiego sklepu i posłuchać sobie to i owo w akceptowanej cenie, oraz popytać sprzedawce... jak mądry - to dobrze doradzi...

latwo napisac posulchaj w sklepie... pytam sie jakim? u mnie nie ma wiec pytam was. Poczytalem troche opinii i mysle ze dobry wybor to koda 702F.

Nic lepszego chyba w tej cenie nie znajde.

Nie znam sie ale mysle ze rodzime produkcje raczej odpadaja prawda??

Prawda. I zmien opis.

Oczywiscie bedziesz je zasilal z Diory a zrodlem bedzie cd-rom w komputerze.

Naprawde nie wiem skad ostatnio tyle podobnych, beznadziejnych tematow.

Az strach pomyslec, gdyby ktos gdzies nasze forum rozreklamowal. Sami Tonsilowce by sie pytali o rade. A co jeszcze lepsze, polecisz cos innego, lepszego a ten i tak pojdzie i kupi Altusy. Nie ma na to sily. Amen.

prawda :)

Koda zagra głośno, dynamicznie i (jak na tę klasę) bardzo obszernie... najlepszy wybór z dotychczasowych - i prywatke nagłośnisz i słuchu nie zmęczysz... a i może zasmakujesz mocniej w tej całej zabawie.. kto wie?

sam tak zaczynałem :)

życzę powodzenia :)

te kody AV 702F mam właśnie i testuję gdzieś za miesiąc szczególowy opis dam o nich w opiniach

Na szybko pierwsze spostrzeżenia - odsłuch w pokoju ok 26-27 m2

w konfiguracji z DVD-A JVC D723 i końcówką mocy ROTEL RMB 1066

- dużo góry - to ewidentnie wina kolumn ale ta góra nie jest jazgotliwa

- cofnięta średnica - żle wypadają z spokojną nastrojową muzyką -

- bas potężny ale słabo kontrolowany rozlazły i buczący

- wspaniałe efekty przestrzenne

Trzeba uważać na kable i na wzmaka musi to być klocek co epatuje średnicą i ma cofnięte górę i dół inaczej do muzyki za bardzo się nie nada ale do kina domowego -1 klasa

u mnie jako głośniki boczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.