Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM w październiku

sapr

Rekomendowane odpowiedzi

Ladnie. Ja wolalbym wscieklejsze kolory, bo te wygladaja jak wnetrze Biblioteki Jagiellonskiej ale OK. Przy opisie dojazdu za slowem junkfood dodac w nawiasie "(gdzie zywi sie jozwa)".

• Redaktorzy

opis dojazdu spoko, szkoda tylko, że lokalizacja klubu praktycznie wyklucza udział w spotkaniach osobników niezmotoryzowanych (chyba, że na przylepca) ;-(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

jakby fotki były podpisane to byłoby miodzio. A tak to tylko klubowicze wiedzą co zostało obfocone ;-(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jar strona zapaowiada się fajnie. Podziękuj i pogratuluj Młodemu. Może zostanie członkiem klubu (już bezskładkowym), to chyba nic strasznego przebywać ze Starszym w jednym miejscu parę godzin raz na jakiś czas. Ja swojego Młodego wołami nie mogę zaciągnąć do klubu. A może, któryś z klubowiczów dysponuje jakąś Młódką. Może udałoby nam się stworzyć młodzieżówkę klubową, w końcu gdzie mają szukać doświadczenia i wzorów.

Pozdrawiam

awas

PS jednego sympatycznego młodziana wszak mamy (wiekiem), bo jak mniemam duchem i urodą wszyscy nikomu nie ustępujemy.

>jakby fotki były podpisane to byłoby miodzio. A tak to tylko klubowicze wiedzą co zostało obfocone

>;-(

Oczywiście, to wymaga jeszcze dorobienia i selekcji. Potrzeba jednak czasu...Na razie bez ładu i składu;-)

Może jakieś konkretne propozycje co i jak zrobić? Zawsze to łatwiej niż kombinować samemu.

jar1 - ogladalem Wasza stronke w przygotowaniu i jak chcecie to moge troche popoprawiac zdjecia (glownie szczególy i kolorystyka) - tylko prosze o namiary na jakies miejsce gdzie je wyslac po poprawieniu.

Moj adres [email protected]

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Witam wszystkich

Świetnie że powstała stronka, trzeba teraz popracować nad jej zawartości. Ja bym jeszcze zrobił osobne zakładki pt. ?Czego słuchaliśmy? lub ?Opinie o sprzęcie? oraz zapowiedzi klubowe. Gratulacje do Młodego jara1, stronka stonowana i fajna.

Co do monobloków Pana Maćka, to jestem pod ogromnym wrażeniem! Co prawda słuchałem tylko pół godziny, ale gdyby nie to, że mnie wryło w krzesełko, to bym chyba spadł. Dawno takiego dźwięku nie słyszałem. Właściwie nie ma się do czego przyczepić: barwy, wybrzemienia, kontrola basu, równowaga, przejrzystość i szczegółowość, potęga i namacalność dźwięku. No i ta dynamika ? przepraszam za słownictwo, ale k**wa łab urywało. I to z lamp! Chciałbym mieć coś takiego w domu, napradwę.

Pozy tym w nocy w soboty na niedzielę byłem u znajomego i słuchaliśmy jego nawego nabytku, czyli Baltlaba Epoka i wypożyczonych Totem Model 1. Też grało to rewelacjynie. Oczywiście nie jak monobloki Pana Maćka, ale też wysokiej próby brzmienie. I dziś smutny jestem bardzo, bo okazało się, że mój system, który do czwartku bardzo mi się podobał, już mi się tak dziś nie podoba :-(

Oczekuję propozycji, potrzeba mi niewiele, około 15 tys. złotych. Namiary w "o mnie"

Pozdrwaim Stempur

Stereofonia bez zarzutu, dynamika faktycznie hi-endowa ale do barwy po wysłuchaniu 3 koncertu skrzypcowego Mozarta w wykonaniu Perlmana i Wiener Philharmoniker pod Levine to bym jednak mial parę uwag.

Zbigu, pewnie zawsze może być lepiej, ale i tak uważam, że to usłyszałem w piątek, to naprawdę duża rzecz. I po tym co usłaszałem, już mi się nie chce w domu słuchać ? to jest najgorsze.

Pozdrawiam Stempur

Witam Panowie! Cieszę się jak diabli z odsłuchu...:+)

Przyznam że miałem obawy, czy lepsze nie będzie wrogiem dobrego.Starałem się utrzymać walory poprzedniej konstrukcji i uzyskać coś nowego, może lepszy-inny dzwięk.Może ten "wiatr" w dźwięku, przenikliwośc na górze, przestrzenność, to drgające powietrze które dają tylko triody żarzone bezpośrednio.A może też jeszcze mocniejszy i dynamiczniejszy bas(bardzo deficytowy w triodach SE).No i udało się(moim zdaniem oczywiście:+).Jest postęp nie tylko w masie. I teraz jestem w kropce:+)Zastanawiam się czy iść dalej i robić coś na jeszcze większych triodach(ok. 3/4 L objętości, ok. 40 W w singlu SE--->WAVAC chce za coś podobnego cholernie dużo kasy: coś około 35 tys. $).

Czy to jeszcze ma sens?:+), skoro to co słuchaliśmy mało nie porwało głośników w tym kawałku flamenco na andrzejowej przegranej płycie.Brakowało mi tylko kurzu z dech na których tańczyli:+)

Co mi radzicie?Niebawem znów pogramy(jak będziecie chcieli wnosić "zabawki" na górę:+)heheh)...Odezwę się.

pozdrawiam Maciek

Maćku,

Tak, bas to była główna rzecz na jaką zwróciłem uwagę;-) To takie fajne wrażenie jak on schodzi pionowo 'do dołu'. I to nawet na tych klubowych kolumienkach.

Ale ja bym jeszcze poprosił o odrobinę 'słodkości' i subtelności;-)

Moje szczere gratulacje!

Pozdrawiam

No i żeby pokazać to, co słuchane było:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo żałuję, że nie byłem... choćby chwilki.

-> maniiaq

Jeśli chodzi o wnoszenie, nie przejmuj się. Wniesiemy z pieśnią na ustach. Co najwyżej mniej chętnie będziemy je wynosić, chociaż powinno być lżej, bo na dół.

Mały jestem, cherlawy i cieniutki w sobie, ale jak trzeba będzie przez tydzień wnosić, to będę wnosił. Choćby mi żyłka pierdząca miała pęc. Dleczego? Bo to sama przyjemność posłuchać tych lamp, Panie Maćku, strasznie mi się podobało.Stempur

Hiszpan ciężkie ze 40 kilo sztuka wnosiłem je z p. Maćkiem. Moje pierwsze wrażenia to świetna dynamika którą dawało sie odczuć od początku, nawet na dosyć zmulonej płycie F. Zappy. Dużo powietrza, przestrzeni, blasku, wielka przyjemność, siedziałem jak wryty, aż mnie tyłek nie zabolał ;) gratuluje p. Maćku.

Jar stronka bardzo fajna, może da radę zrobić coś żeby po obejrzeniu zdjęcia przechodziło się do następnego albo do miejsca gdzie są wyświetlone wszystkie miniaturki zdjęć?

Jeszcze w zakładce dojazd jest: "Twardziele mogą jechać wcześniejszym mostem (za nim na rondzie w lewo w Modlińską- tam jest jeszcze Jagiellońska zgadza się?

pozdrawiam.

>(za nim na rondzie w

>lewo w Modlińską- tam jest jeszcze Jagiellońska zgadza się?

Zgadza się:-)

Chcę, aby było to podzielone tematycznie, np. dana sesja, jakiś opis do niej i zdjęcia.

Może ktos na ochotnika najpierw pare zdań własne wrażenia opisze celem umieszczenia na stronce?

-> jar1

Czy przez "własne wrażenia" rozumiesz coś o klubie, o konkretnym spotkania czy o odsłuchiwanym sprzęcie?

Ja bym coś napisał, ale potrzebuję soboty/niedzieli - a i tak mi trudno obiecać. Może właśnie coś ogólnego (jeśli taki jest zamysł) typu jak się czuję w klubie i co mi daje.

>Czy przez "własne wrażenia" rozumiesz coś o klubie, o konkretnym spotkania czy o odsłuchiwanym

>sprzęcie?

Nyslałem o konkretnej naszej 'sesji' (teraz ostatniej), ale o klubie i innych odsłuchach też. Bee to sukcesywnie dołaczał. Obiecuje, że postaram sie, aby zaden Wasz wysiłek znalazł swoje miejsce:-)

>A jaki adres mailowy podać w kontakcie?

Dobre pytanie. Trza pomyśleć.

A nie można zrobić tak, że poczta przychodząca na jakiś adres klubowy będzie przekierowywana do wszystkich (!) członków klubu. (A członek to taki, który opłaca składki.)

Jeszcze ja o monoblokach z ostatniego piatku.

Niezwykle wysoka jakosc dzwieku, dajaca niepowtarzalny klimat przy sluchaniu muzyki.

Wiecej nie napisze bo to trzeba sluchac a nie gadac.

pzdr

>A nie można zrobić tak, że poczta przychodząca na jakiś adres klubowy będzie przekierowywana do

>wszystkich (!) członków klubu. (A członek to taki, który opłaca składki.)

To niestety nie jest dobry pomysl. Na adres podany na stronie po pewnym czasie zaczynaja przychodzic tony spamu. Byloby to rozsylane do wszystkich.

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.