Skocz do zawartości
IGNORED

Thomson TV 4:3 37DF850/34DF850 ?

JarekC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś użytkuje któryś z tych telewizorów lub inny model z 100Hz HiPix Thomsona.

Chciałbym poznać opinię na temat tych telewizorów a w szczególności działania 100Hz HiPix.

Telewizor będzie wykorzystywany do ogladania TV naziemnej ew. SAT. Do DVD będzie projektor.

Pozdrawiam

JarekC

https://www.audiostereo.pl/topic/21701-thomson-tv-43-37df85034df850/

100 Hz HiPix zbiera bardzo dobre recenzje wśród użytkowników - uśredniając określają go jako pośredni pomiędzy nienaturalnym odwzorowaniem kolorów w Philipsie z systeme PixelPlus a naturalnością najlepszych modeli JVC z D.I.S.T. Sam przymierzam się do zakupu Thomsona.

Rzeczywiście, przygladając się "ścianie" odbiorników z tym samym sygnałem w sklepie, łatwo wyłowić te z najlepszym obrazem. I to są... Thomsony! Obraz w HiPixach jest... kinowy: miękki i ciepły a jednocześnie szczegółowy, piękne naturalne kolory, bardzo mi się podoba. Całkowite przeciwieństwo "żylety" z Philipsa. Gdyby nie moja szaleńcza miłość do CRT Panasonica to bym się nie zastanawiał. :)

Jest tylko jedno "ale". Przecież to jest Thomson! :) ... firma mająca (sprawiedliwą czy nie) opinię producenta najgorszego badziewia. I co tu robić??? Ufać własnym oczom czy "wieści gminnej"? :)

Czy odezwą się jacyś posiadacze HiPix'ów żeby mnie uspokoić, że ten TV nie popsuje się po 2 tygodniach? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

w życiu !!!

nie kupuj tak dużego CRT 4:3

Sparwdż działanie dobrej plazmy w tej cenie, zafunduj sobie dobry sygnał i bedziesz zachwycony.

i w kasie sie zmieścisz i na lata masz spoko.

wczoraj robilśmy sprawdzian plazm w nocy, z różnych sygnałow.

Hdtv - odległość obojetna , dvd odległość - obojętna , dvd hdmi - rewelacja, super

TV =zwykła antena- odległość 3,5 metry - jakość b.dobra

nie przepłacaj

pozdrawiam

Z 3,5 metra, powiadasz... a w innym miejscu powiadasz że to CRT nie ma czerni, którą ma LCD(!!!).

Cóż mam powiedzieć - moje gratulacje...

Od siebie dodam, że dystans pomiędzy plazmą a CRT zmniejszy się jeszcze, gdy oddalimy się na 10m od ekranu a z kilometra to już plazma powinna świecić tak samo dobrze jak CRT...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

witam

właśnie tak mówię

oczywiście doczytałeś - że mówiłem ,że porównanie było zrobione w pełnym słońcu

Oczywiście wile osób to widziało i opinia ich była taka sama.

Mało tego sam byłem zaskoczony bo jeszcze nigdy takiego porównania . Moje zdziwienie jest takie same jak innych. Ale to nie zmienia faktu , że wyniki były jak podałem.

Jeśli chodzi o plazmę to oczywiscie z dziesięciu metrów jest lepiej widoczny obraz - bo jest ......duży.

a tak bez jaj

Plazma z hdmi chodzi extra. Z kabla antenowego dachowego - b.dobrze.

TV Thomsony nawet nie Hi pix - czyli z wcześniejszych dostaw - chodziły rewelacyjnie.

pozdrawiam

Mam od prawie roku CRT Thomsona 32WB642S który też ma HiPix. Telewizorek działa bez zarzutu, obraz z DVB (po scart RGB) i DVD (component) wg mnie w porządku. Biały to white, czarny to black, skóra to skin. Pompowanie nie zauwarzalne. Ostry i naturalny. Mnóstwo regulacji obrazu i dźwięku. Prawdziwy PIP (jak komu zależy) i subwoofer - dźwięk jak z mini wieży (jak ktos tak słucha:)) Za największą wadę uważam geometrię - latarnie, budynki, drzwi, budynki czasami pogięte są jak banany - ale przy sygnale tv. Przy sygnale z dvd tego nie widać.

>locoloco

Thomsona 37DF850 można aktualnie kupić za 3700 PLN.

37" w formacie 4:3 odpowiada 45" w formacie 16:9 a tylko w takim wystepują plazmy.

Podaj mi alternatywę dla tego Thomsona w takiej cenie.

TV będzie służył do oglądania TV do filmów (DVD) będzie projektor (ekran 110"). Nie lubię poprzycinanego lub zniekształconego obrazu po zoomie z 4:3 na 16:9, najbardziej denerwujace są biegnące napisy na pasku które kurczą się i rozciągaja ja guma do żucia.

Znająć polskie realia HDTV to wg. mnie daleka przyszłość. Już teraz są problemy z ustaleniem standardu naziemnej telewizji cyfrowej.

bob - skšd masz sygnał TV? I czy faktycznie te wady geometrii dajš się we znaki zawsze? Czy tylko w trybie 4:3? Napisz co więcej proszę, bo przymierzam się do Thomsona 842

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.