Skocz do zawartości
IGNORED

HK HD 970

Rycho

Rekomendowane odpowiedzi

Może kogoś zainteresuje - moim zdaniem ciekawa lektura.

Pod tym adresem można ściągnąć serwisówkę HD970

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/21848-hk-hd-970/

Mnie zastanawia jedna rzecz. Z ciekawosci (chcialem go posluchac, a moze i kiedys nabyc) szukalem tego HD970 w sklepach. Nie znalazlem go w zadnym z normalnych sklepow ze sprzetem, nie ma ani jednego egzemplarza w obydwu hannoverskich MM, w tutejszym Saturnie brak. W Saturnie w Bremen i w Hamburgu dokladnie to samo. W Berlinie (Saturn niedaleko Potsdamer-Platz) byl ostatni egzemplarz, wystawowy, sprzedawca z cena mogl bardzo zjechac, byle tylko sprzedac (tak wywnioskowalem z rozmowy z nim). We wszystkich wymienionych sklepach rozmawialem z obsluga i tylko powiedzieli, ze nie ma i na razie nie bedzie. Na moje pytania, czy sa jakies wady fabryczne, czy moze cos innego jest nie tak z tym modelem, ze nie mozna go kupic, mowili, ze nie wiedza nic o tym. Zastanawiajace jest, ze w kazdym z tychze sklepow stalo pelno kartonow z HK970 i TU970. A HD brak.

O co chodzi?

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

https://www.audiostereo.pl/topic/21848-hk-hd-970/#findComment-474365

>nedj

Mam podobne spostrzeżenia.

Swojego HD970 kupiłem w MM. Ostatni egzemplarz po świętach Bożego narodzenia. Pytałem wtedy sprzedawcę kiedy będzie następna dostawa - odpowiedział, że już dwa tygodnie czekają na uzupełnienie magazynu i nic nie przyszło.

Jak jestem w MM (jestem przynajmniej raz w tygodniu) to z ciekawości sprawdzam czy przyszły HD970 - ostatni raz byłem wczoraj - miejsce przeznaczone dla HD970 było puste.

Na marginesie dodam, że mój egzemplarz chodzi ok. Jestem z niego bardzo zadowolony.

https://www.audiostereo.pl/topic/21848-hk-hd-970/#findComment-474985
  • 1 rok później...

Witam

kupiłem go wczoaj, używany za 870zł, poprzednio słuchałem muzyki na samsungu hd 870 który się do tego tak sobie nadawał. Harman gra bardzo ładnie, słuchałem muzyki bez przerw przez prawie 5h i przyznam ze nie spodziewalem się że aż tak dobrze wypadnie, poza tym ani troche sięnie zmęczylem. W pierwszych chwilach usłyszeć można dość zwarty bas. Jest go tyle ile potrzeba, tony wysokie faktycznie troche wycofane ale bardzo łatwo to skorygować kablami ze srebrem. Przestrzenność brzmienia i detale fenomenalne. Grało to z yamaha ax570, interkonekt real cable, kable głośnikowe też real.

https://www.audiostereo.pl/topic/21848-hk-hd-970/#findComment-866557

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.