Skocz do zawartości
IGNORED

oferuję odsłuch - jestem ciekaw wrażeń

peperoni

Rekomendowane odpowiedzi

>>fenixx3000

dzięki za opinię, która nota bene podzielam ;)) faktycznie pokombinuję z IC. Może jeszcze inne kabelki głośnikowe coś wniosą, zobaczymy. myślałem o MOONWALK BiWi też Audionova...muszę jakoś wypożyczyć na odsłuch ;)

jeszcze czekam na wpisy stempura i larsona3 - zpomnieli chyba :((

pozdrawiam,

peperoni

>>Heban

a jakiej konkluzji oczekujesz?

konkluzje to opinie ludzi, którzy słuchali tego co skrzętnie skleciłem i są w stanie coś mi podpowiedzieć, zaproponować....

to nie był konkurs ani ślepe testy - tak jak napisałem na samym początku.

konkluzją dla samych słuchających jest takze to, że posłuchali czegoś co jest rzadko kupowane i dzięki temu mają swoje własne zdanie na temat takiego zestawu. to wzbogaca ich doświadczenie i osłuchanie. to wszystko.

chyba wystarczy ;)))))

>>larson3

ok, luzik ;) tylko pamietaj - o brzmieniu - nie o klockach bo może jeszcze jakis chętny się znajdzie (choćby gregass który już sie zapowiedział i może olo78 w końcy tez mnie nawiedzi...)

pozdrawiam,

peperoni

aha i jeszcze jedno - wyślij mi na priva swój numer jeśli możesz ok?

Peperoni.

Nie rozumiem celu meroterycznego tego przedsiewziecia. "konkluzją dla samych słuchających jest takze to, że posłuchali czegoś co jest rzadko kupowane i dzięki temu mają swoje własne zdanie na temat takiego zestawu..." - Jakiego zestawu? Co jest rzadko kupowane? Czy w nastepnych wpisach poczytamy wiecej o winie babci? Wydaje mi sie ze cala akcja zaczyna przypominac tracac swoj kolor sensu czwartkowa kobre w monochromie. Jedyna roznica jest, ze chodzi tutaj tylko o klocek za firanka.

>Jazz

spokojnie, będzie wyjasnione i ze szczegółami. co z czym i jak. chcę jeszcze dać szansę dwóm ostatnim, którzy zechcieli skorzystać z zaproszenia.

czytałeś tylko ostatnie posty? przecież podana kategoria cenowa i jaki rodzaj sprzętu - nie za "franka".

napisałem również jakie dwa główne cele przyświecały mojej propozyji.

czy naprawdę dla ciebie tak bardzo istotne jest logo na obudowie? sam osobiście taka informację zamieszczę - obiecuję. proszę jeszcze o troszkę cierpliwości.

a odrobina humoru nikomu nie zaszkodziła i nie ma powodu torpedować pomysłu z tego powodu - tym bardziej że kilku osobom się spodobał.

pozdrawiam, peperoni.

Jazz -->

a po co tworzyć jakieś cele, przesłania i wyższą ideologię... ?

najwazniejsze, że kilka osób miało czas i chęci by wspólnie posłuchać muzyki i wyrazić o niej mniej lub bardziej konstruktywne opinie....

ot i wszystko!

zdezintegrowany_3PO

Jak sie to odbywa? Za kocem jest klocek? Kto wchodzi za koc? Sam peperoni, czy wpuszcza wtajemniczonych? Wchodza razem z peperoni, czy wchodza sami? Czy wychodzac widzieliscie klocek, lub klocki dwa?

:-)

>>Jazz

może ja odpowiem - w końcu to mój pomysł był...

gość, gdy do mnie przychodzi - zostaje uprzejmie przywitany i zaproszony do środka (w sensie do domu). siada sobie wygodnie na kanapie a ja proponuję gorące napitki względnie pifko - jeśli może i coś do przekąszenia.

klocek (a może klocki) zasłonięte. kolumny nie - jak zauważył słusznie stempur - to trudne do wykonania bez wpływu na dźwięk więc zrezygnowałem.

wrzucam (ja) po kolei płyty jakie przyniósł gość - pozwalam wysłuchać ile chce i czego chce i jak głośno chce, czasem wrzucę coś co ja uważam za interesujące do posłuchania - w celu zaprezentowania brzmienia tego co mam...

jeśli gość chce - od razu usuwam zasłonkę - jeśli nie - to na koniec ma zabawę - mówi jakiego zestawu brzmienie mu to przypomina i dopiero po tym usuwam zasłonkę.

później - chulaj dusza - gośc sam sobie wachluje płytkami - nie mam nic przeciw.

w trakcie i po z reguły wymieniamy uwagi, różne, czasem nawet zgada się nie na temat - ale taka już natura ludzka i BARDZO DOBRZE!!!.

generalnie - dobra zabawa i możliwość podyskutowania na temat wspólnych zainteresowań - a w szczególności brzmienia i audio... ;)))

chyba nic nie pominąłem :)))

Kici kici - szukam kotka

Czy me kocię ktoś tu spotkał ?

Może wlazł kot za ten koc

Albo za końcówki kloc ?

Zwołaj chlopców Pepperoni

Może kotka znajdą oni

A najlepiej żeby Jazz

Stwierdził czy za klocek wlazł.

Nie marudzic:)

Mi się ten temat podoba:) Czekam na kolejne opinie. A wyjaśnienie tajemnicy (jakie klocki) to proszę na samiutkim końcu, choćby za pół roku ;)

Jakbym miał trochę bliżej to też bym się skusił na takie pogłębianie doświadczeń ;)

....i brac co daja? Nie, to nie dla mnie. Jesli nawet dobrze graja, to musza byc piekne, estetyczne. Dzisiaj samo dobre granie juz nie wystarcza. Jezeli mam miec jakis metal w swoim sasiedztwie musi on byc ulepiony w bryle piekna. Czy jesli tylko dobrze wreszczy a wcale nie jest piekna, to czy mi to wystarcza? Czy mam zarzucac ____kocem lub shopping bag? Musi pieknie grac i miec wspaniala aparycje. No wiec jak, klocki byly piekne?

>>Jazz

poczucie piękna czy w ogóle estetyki to rzecz tak samo dyskusyjna jak gust ale...

powiem tylko tyle, że mógłbyś się BARDZO zdziwić. serio. :)

panowie stempur, larson, kotbury, zdezintegrowany i fenix: jak uważacie? czy są ładne? ;))))

Jazz Ty dziś 666 dzień na forum ... diable jeden :) O winku może jeszcze poczytasz jeśli peperoni zechce podzielić się opinią na jego temat.

Peperoni powiadasz, że sprzęcik jest elegancki? To tym bardziej będę się musiał postarać żeby do Ciebie dotrzeć.

Pozdrawiam

>>gregass

hola, kurcze toż nic powiedziec nie można - jak w naszej polityce ;)))))))

ja mówię, że MNIE się podoba i Jazz "mógłby" sie zdziwić - chociaż stylistyka daaaaleka od Magnum Dynalab ;))

i staraj się chłopie, zapraszam - sam posłuchasz, pomacasz...- a ja na to inko się piszę ;))) tylko w rozsądnych ilościach (no, może trochę więcej niż klasyczny kiper potrzebuje).

kolegów którzy już skorzystali z mojego zaproszenia po prostu zapytałem: czy ładne?

Gość kotbury

(Konto usunięte)

">kolegów którzy już skorzystali z mojego zaproszenia po prostu zapytałem: czy ładne?"

Od dawna wiadomo, że wygląd produktu przekłada się na sprzedaz. Teraz właściwie nie produkuje się brzydkich samograjów, dobry wygląd = dobra sprzedaż za wyższą cenę. Wśród brytyjskich audiofilów ukuto nawet "wskaźnik akceptacji przez żonę" :))) O ile pamiętam, Alchemist Kraken miał ten wskaźnik wyjatkowo wysoki. A Pepperoni zakupił bardzo zgrabne klocuszki, trochę klasyki w szampańskim kolorze :)

Faktycznie to moj szescset szescdziesiaty szosty dzien na forum. Chce dodac, ze taki dzien jest dla mnie bardziej wazny od imienin i urodzin.

666 :-)

pepperoni zeznał:

"poczucie piękna czy w ogóle estetyki to rzecz tak samo dyskusyjna jak gust"

Pepperoni, jak sobie wyobrażasz funkcjonowanie uczelni artystycznych ? Np. taka Akademia Sztuk Pięknych - czy przyjmują tam wszystkich chętnych, dostanie się każda bazgroła ? A może biorą z łapanki, bo to dzisiaj artystą być żaden chleb ? JM Rektor z intendentem biorą dwa vany, pomiędzy nimi siatka i jedzie się pod murami wzdłuż najbardziej uczęszczanej ulicy - co się złapie to na ASP ? A poźniej w indeksie nie ma trój i piatek, no bo przecież nie ma kryteriów, panu profesorowi się nie podoba ale bazgraczowi i jego kumplom owszem, więc zostanie magistrem sztuk ?

>>dudivan

piszesz nie na temat.

w moim wpisie chodziło o fakt, że gusta bywają różne tak samo jak poczucie estetyki.

uczelnie uczą zasad, wyrobienia ręki, ucha oka itp... nie uczą pięknie tworzyć - bo to jest niekategoryzowalne. dla jednego piękne - dla drugiego chłam. profesorowie oceniają realizację techniczną, wiedzę, technikę, sposób interpretacji - nie piękno !!!

co do reszty twojej wypowiedzi - chyba przez przypadek trafiłeś w 10 ;)) idź do galerii i popatrz na tak zwaną "Sztukę współczesną" ;))) może ja po prostu jej nie rozumiem albo jestem za stary ;)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.