Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze - klasyfikacja

lete

Rekomendowane odpowiedzi

I znowu watek o Marantzach i Denonach;) zaraz sie okaze ze na swiecie nie ma nic innego niz te dwie super haj endowe marki. Proponuje sie troche opanowac. To miala byc klasyfikacja wzmacniaczy, a nie Maranrzow i Denonow. Pozatym takie klasyfikcje sa g.... warte. Wzmacniaczy, koncowek jest tak duzo i w kazdej konfiguracji zagrac moga tak inaczej ze takie szytwne mowienie ze cos jest dobre bez wgledu na wszystko nie ma sensu. Mozna napisac ze cos jest dobre czy cos jest zle ale bez przesady zeby zaraz to klasyfikowac szczegolnie w obrebie jednego producenta gdzie wiadomo ze model nizszy gra gorzej od wyzszego;) Chyba nikt nie sluchal wszystkiego co jest do przesluchania wiec mozna te klasyfikcje sobie wziac z przymrozeniem oka.

Mlody2, spokojnie - wlasnie mam oferte marantz 7200 za 800 zl (demo ze sklepiku na gwarancji) i zastanwiam sie co to jest warte. Jeszcze nie sluchalem. Nie interesuja mnie za bardzo klasyfikacje ale chcialem sie dowiedziec, czy to dobrze gra. Cena mnie kusi i tyle. Moze warto podmienic z rotelem 02, ktory jak dla mnie ma malo mocy i psuje wysokie tony jak robi sie glosniej. Moze marantz by sie nadal na zastepstwo?

pzdrw

soso

Ja nic nie mam przeciwko pisaniu jak to gra itp draznia mnie tylko te klasyfikacje gdzie pojawiaja sie 90 % Marantza i Denona i na pierwszym miejscu jest pm 75. To juz przegiecie moim zdaniem.

Pomoglbym ci ale nie slyszalem tego Rotela A ten Maranrz ja dla mnie to srednio gra. Mi brakowalo tam wypelnienia jakiegos, cale pasmo bylo strasznie odchudzone dziwnie. Ale warunki w jakich go sluchalem nie byly dobre.

Ja teraz zlapalem Grundiga V9000 i jestem narazie zadowolony. Chciaz sluchalem lampki DIY i tez bylo niezle. Osobiscie podoba mi sie tez jak gra Musical Fidelity. Jakos nigdy nie bylem przekonany do Marantzow.

Ostanio chyba operton o ile sie nie myle kupil sobie Dareda tego tanszego za 1500 zl i jest bardzo zadowolony:)

Jest w czym wybierac:) Powodzenia:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to jest dobry adres z czterostopniową klasyfikacją, choć na pewno nie dla leniwych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PM7200 za 800zł nowy NALEŻY kupić bez zastanowienia. Zagra na starcie lepiej niż Rotel 02. A nawet gdyby Ci nie leżał, to pozbędziesz się go nic na nim nie tracąc. Poza tym jest to model świetnie poddający się modyfikacjom, które dają kolejny, naprawdę spory postęp. I czego jak czego, ale wypełnienia na srednicy nie ma się co czepiać, już prędzej makrodynamiki (ale to w istotnym stopniu poprawia upgrade).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

i jeszcze jedno: na podstawie odsluchu jednego klocka nie wypowadalbym sie ogolnie ze Marantz cienko gra

kazdy klocek nawet PM 75 wymaga dobrej aplikacji i chwili czasu spedzonej na odsluchu zanim podejmie sie decyzje oceniajaca w ten czy w inny sposob

discomaniac71

>mlody2 jakbys nie zauwazyl to byla WYLACZNIE klasyfikacja Marantza i Denona bo o taka prosil

>zalozyciel watku na Onkyo znam sie gorzej wiec sie nie podejmuje

Och to chyba ty nie doczytales:) Ja bardzo wyraznie przeczytalem o czym pisze autor watku i na tej podstawie twierdze zeby nie pisac tylko o Marantzach i Denonach bo autor watku zostawia sprawe otwarta mimo ze wczesniej napisal o zawezeniu klasyfikacji, myle sie?:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czy podjalby sie ktos dokonania uszeregowania wzmacniaczy tych trzech firm - wyznacznik jakosc.

Marantz, Denon, Onkyo. Wystarczy - powiedzmy - wskazac po 3-5 modeli z danej stajni, np.

to cytat - dla mnie sprawa jest jasna - pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.