Skocz do zawartości
IGNORED

Właściciele AV-32X5BU proszeni o kontakt

3.14-ter

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogromną prośbę użytkowników forum, którzy są jednocześnie właścicielami tego modelu telewizora lub mają do niego dostęp. Chciałbym zasięgnąć ich opinii na temat tego konkretnego modelu, a przede wszystkim (o ile to możliwe) poprosić o zdjęcia tego telewizora. Moje perypetie z zakupem nowego odbiornika trwają już jakiś czas, osttanio z listy favourite odpadł Thomson 32WB842, więc koncentruję się nad wyborem pomiędzy JVC AV-32X5BU, a Loewe Aventos 3781 (który widziałem na żywo), natomiast nie mam możliwości zobaczyć nigdzie w okolicy tego JVC. Serdecznie dziękuję za odzew.

witam

3-14 czemu zrezygnowales z wb 842s? a philips 9520 tez nie bierzesz pod uwage?ja tez chce kupic 32crt i tez nie wiem jaki!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu tez wszyscy pisza o 32crt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ano, zrezygnowałem, a właściwie zostałem zmuszony do rezygnacji, powód błahy, ale jednak. Odległość pomiędzy półkami stolika Thomsona uniemożliwia mi wstawienie amplitunera, wic Thomson odpadł. Philips również, bo z dołozeniem stolika grubo przekracza 3000 zł, a tyle nie chcę już inwestować. Gdyby nie kwestia stolika pozostałbym przy Thomsonie.

postawiłbym znak równości między nimi. Zaletą Panasonica jest współpraca z HDTV, natomiast Thomsona lepszy dźwięk. A że Thomson jest tańszy o prawie 700 zł, więc kto co lubi...

witam

pewnie nie:)duzo o tym tv to tylko nasz sprzedawca pisze jakis dwoch gosci na forum slabo ocenilo ten tv wiec raczej nie jest zachwycajacy i najlepszy w swojej klasie jak to niektorzy pisza:)

Cześć.

Mam ten telewizor od jakiegoś miesiąca.

Niestety nie posiadam aparatu cyfrowego więc nie mogę przysłać ci zdjęć.

Z telewizora jestem bardzo zadowolony.

Ładnie wygląda z tą czarną obwódką wokół ekranu.

Przesiadłem się z telewizora 4:3 i już następnego dnia przyzwyczaiłem się do obrazu 16:9

No nie wiem co by ci tu jeszcze napisać.

Obraz mi odpowiada, kolory dobre.

Oglądam telewizję z anteny naziemnej oraz filmy dvd z yamachy 550.

Jak kupowałem to miałem dwa typy : JVC 32x5 oraz panasonic 32px10.

Z tych dwóch jvc na pewno jest ładniejszy, obrazy mają podobne.

Jakbym miał kupować drugi raz to kupiłbym ten sam tv.

No i jeszcze jedni - na pewno nie dałbym 3000 zł za telewizor kineskopowy.

Pozdrowienia

no i to mi chodziło, serdeczne dzięki za odpowiedź. napisz jeszcze czy kolor obwódki wokół ekranu faktycznie niczym się nie różni od modelu 28x4 (z wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i czy też zauwazyłeś jakieś kłopoty z geometrią obrazu. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Wygląda dokładnie tak samo.

Jeżeli chodzi o geometrię to jest bez zarzutów.

Jak są linie proste to od początku do końca bez żadnych zaokrągleń czy łuków.

Jak dla mnie jest wszystko bardzo dobrze.

Jestem bardzo zadowolony.

Pozdrowienia.

Coś tu chyba wynikła mała nieścisłość - 32X5BU (bo taki jest oferowany w Polsce) jest czarny, o czym świadczy literka B (Black), natomiast przedstawiony w załączniku 28x4SKA jest srebrny, o czym świadczy literka S (Silver). Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.

m@n masz rację, ale póki co nie widziałem u nas modelu 32X5 w całości srebrnego. Interesowało mnie to czy w przypadku ciemnej ramki jest ona identyczna z modelem 28X4 (gdzie są wtopione opiłki). Zastanawiam się jeszcze tylko czy kupic go z firmowym (cholernie drogim stolikiem JVC RK-C32K1S czy kupic inny, znacznie tańszy.

Ukryta Zawartość

wrazenia goscia z zakupu tego tv!

Ukryta Zawartość

czytałem braciak - co nie zmienia faktu, że zawsze może znaleźc się jeden, a nawet kilku niezadowolonych użytkowników (chociażby dlatego, że trafili na trefny egzemplarz, nad czym zresztą zastanawia się ten akurat uzytkownik). Philips nie jest złym telewizorem, ale co z tego, skoro w tej cenie moge kupić chociażby Loewe Aventosa 3781 czy Thomsona 32WB842, które sa zwyczajnie lepsze od 9520

Widzę, że temat się rozkręca.

Ramka jest czarna ale bez opiłków.

Wizualnie, jak dla mnie, ładniejsze są samusngi z serii slim, ale są droższe i geometria jest trochę gorsza.

Swój telewizor kupiłem bez stolika.

Ja kupiłem JVC.

Włączyłem dosłownie na kilka minut.

Obraz 3:4 jest jak beczka.

Kiedy dam tryb wyświetlani ana Auto to obraz faluje. Dopiero po przestawieniu na 16:9 przestaje.

Za kilka dni będę go testował i jak się okaże, że są z nim problemy to reklamował...

witam

sprawdź sygnał.Wiele osób po zmianie sygnało - stwierdza że nagle wszystko ok.

I nie dotyczy to tylko JVC.

Ale wszystkich telewizorów. Sprawdzałem dziś kilka sztuk /chyba koś czytał wątek/ - z dobrego sygnału , beczki ani innej figury nie ma.

pozdrawiam

a więc pokazały się w MM 32X5 za 2399 zł. Nareszcie mogłem zobaczyć go na żywo i ocenić czy jest wart tych pieniędzy, tym bardziej, że w siecie można go kupić o ponad 200 zł taniej. Wygląd OK, możliwości też, obraz mniej kontrastowy niż w Philipsie i Panasonicu, ale bardziej naturalny jak dla mnie (choć niektórym może wydać się "mdły"). Co prawda nie ma wynalazków typu PIP czy POP, ale PAP jest. Dźwięk też w porządku. Oczywiście ma wadę, ale dla mnie stosunkowo nieistotną. W trybie 4:3 boki wygięte w łódkę bardzo wyraźnie. Po przejściu w zoom czy każdy inny tryb jest to niewidoczne. Pompowania nie zauważyłem (tzn. istnieje, ale nie jest dokuczliwe) - nie widzę zresztą sensu w krytykowaniu tej cechy, bo kto non stop przełącza kanały muzyczne i wpatruje się w "pływający odbiór". Ogólnie telewizor przy swych zaletach wart polecenia. Podsumowując: parametry Panasonica 29PX10, jakościowo odbiór na poziomie porównywalnym z PX20 z typowymi dla wszystkich panoramicznych przypadłościami w trybie standardowym.

jestem po zakupie 32X5, po wstępnych oględzinach jestem zadowolony, potestuję i podzielę się spostrzeżeniami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyne co na chwilę obecną przychodzi mi do głowy jako zastanawiające to ciemnawy obraz (tzn. z przewagą czarnego) na polskich kanałach oprócz TVN, ale zrzucam to na karb niezbyt dobrego sygnału, ponieważ na pozostałych zagranicznych jest bez zarzutu. Dźwięk nadspodziewanie dobry mimo niezbyt rozbudowanej możliwości regulacji. Pilot jak dla niewidomych (tak pod względem gabarytów, jak i wielkości przycisków, ale intuicyjny - podobnie jak menu ekranowe). Próbuję rozstawić teraz jakos sensownie sprzęt, bo jeszcze nie kupiłem stolika RTV i brakuje mi paru cm żeby np. podłączyć SCARTem DVD z telewizorem, ale to kwestia czasu.

Witam

Byłem wczoraj w Avansie oglądnąc tego jvc,wziołem ze sobą płytke z ostatniego audio video.

I to co zobaczyłem przeraziło mnie wyleczyłem się ztego tv raz na zawsze.geometria do du.y,zamiast bieli- róż,szkoda bo cena nie wysoka:)

do dawid33 - chyba nie ten TV oglądałeś, albo miał rozgrzebane w menu wszystko - geometria jest OK, odwzorowanie kolorów perfekcyjne - mam ten TV i nic lepszego za ok. 2000 zł nie kupisz. Nie zaminiłbym na żaden inny.

no i niestety przejechałem się, więc gwoli przestrogi (traktowanej oczywiście mocno subiektywnie). Jestem (a w zasadzie mam nadzieję, że byłem) JVC 32X5 od 6 dni i zamierzam go wymienić na Philipsa. Potwierdzam wcześniejsze opinie. Niezależnie od źródła obraz jest o ton, nawet dwa ciemniejszy niż na kineskopach konkurencji i dodatkowo nieostry. Nie twierdzę, że to wina konkretnego egzemplarza, to raczej taka "uroda" telewizorów JVC. Mi to osobiście nie odpowiada, dodatkowo męczy wzrok na dłuższą metę. Mimo dobrej prasy tego modelu w sieci, oglądania w sklepie zraziłem się do niego na tyle skutecznie, że aktualnie jestem na etapie negocjowania warunków wymiany na inny telewizor.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.