Skocz do zawartości
IGNORED

PrimaLuna ProLogue one

transform

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczętek proponuję najprostszy i najtańszy (np. od komputera).

Następnie proponuję oddać się zajęciu strojenia systemu.

Myślę, że kolega zaraz odczuje różnicę typu poszerzenie sceny,

uszczegółowienie lokalizacji itp.

Jestem Europejczykiem.

• 1 rok później...

a moglbys rozwinac wypowiedz ? dlaczego akurat 4 ohmy? niestety jestem zielony w tych tematach.. z gory dzieki. nie bedzie sie nic grzalo czy cos takiego? czy jakos slabiej pracowalo? moze powinienem kupic inne kolumny??

transform, 9 Lis 2005, 22:37

>Czy ktoś miał już doczynienia z tym wzmakiem?

>Poszukuję jakiegoś kabelka sieciowego do niego.

Kolego, jeśli masz One w swoim systemie, to posłuchaj go cierpliwie przez miesiąc - wtedy zacznij szukać sposobów poprawy. Jeśli nie kupiłeś go całkiem omyłkowo, to zacznij raczej od zmiany żródła (rozumiem, że kolumny zostają) lub/i zmiany IC - sieciówkę zostaw na koniec.

Powodzenia!

witam, podłącze się pod temat, a właściwie wcześniejsza podpowiedź:

też spotkałem sie z opinią, iż podłączenie 8ohmowych kolumn pod 4-ohmowe wyjście wzmacniacza ma podobno dać pozytywny efekt dźwiękowy kosztem nieznacznie mniejszej mocy...

Prawda czy mit?

pzdr Staszek

• 11 miesięcy później...

Witam! Odświeżę temat.. Czy ktoś słuchał i może polecić jakieś synergiczne połączenia Prima Luny z... no właśnie jakimi głośnikami? Aktualnie używam Radmor LS40 i jest naprawdę dobrze, ale jak to bywa chcę pójść wyrażnie wyżej z jakością dżwięku więc liczę,że może ktoś ma w tym temacie doświadczena i zechce podpowiedzieć :) moim kandydatem na pierwszym miejscu jest JM Lab Elektra 906. Miałem także okazję posłuchać bardzo udanego połączenia z monitorami Ushera. Pokój 14m,muzyka różna ale bez klasyki raczej. Szukam w dzwięku trójwymiarowości sceny,z dobrym basem jak na moje pomieszczenie i przyjemności ze słuchania muzyki po prostu. :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.