Skocz do zawartości
IGNORED

Silesia City w Katowicach...wrażenia...;

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie... kto był...???

jechałem z zamiarem ujrzenia największej fontanny w europie(tak słyszałem w radiu...) a tu... malutka fontanna tyle tylko że e świetnymi "pokazami wodnymi"...

od razu jednak porównałem centrum do Centro w Oberhausen w niemczech... ale przy nim nasza Silesia to maleństwo...;)))

https://www.audiostereo.pl/topic/22677-silesia-city-w-katowicachwra%C5%BCenia/

No ja się dziś wybrałem...

- Dojazd już od ronda TO KOSZMAR JEDEN WIELKI!

A na parkingu marzyłem, by być kierowcą rodem z gry Monster Truck Madness ;)

- W środku - no cóż DUŻO WSZYSTKIEGO.

- Zaopatrzyłem się w ulotkę - plan i udałem się wgłąb...

- Widać niedoróbki - nierówne płytki posadzkowe (ale dobrej klasy a'la Chromtech), fugi byle jak w miejscach, gdzie raczej mało kto spojży (czyt. w kiblu)

- Orientację planów architektonicznych i przestrzeni mam opanowaną - więc nie było problemu z dotarciem do (albo na): SATURN'a. To w sumie taki Media Markt z innym logo - nie ma się czym podniecać, ludu i tandety wszędzie, choć ku zaskoczeniu mieli D2X'a i EOSa 5D w zamkniętych gablotach!

Ze sprzętu grającego zwróciła moją uwagę w "przestrzeni odsłuchowej" - szafka z raczej topowym modelem CD i wzmaka firmy Grand High (czy jakoś tak?), kolumny do tego też wyglądały na "high" :)

Nie słuchałem, bo wiadomo - brak obsługi - a czy można samemu dotykać? Jeszcze mnie ktoś oprzezywa! ;)

Ale kupiłem płytkę cd: Evans | Brecker "Soul Bop Band Live" i opuściłem ową planetę...

- Zjadłem amerykańskie badziewie i niestety w całym zamieszaniu panienka w KFC nie wydała mi 40zł reszty, ja też zapomniałem pilnując 5 własnych kieszeni i saszetki...

- kupiłem zimowe butki z 10% rabatem

- ponadto kupiłem żarcie dla kota, Actimel, Snickersa i 10 CD-Rów.

I zdecydowanie wystarczy wrażeń, choć w sumie dobry humor dopisywał mi jeszcze z dnia wczorajszego po świetnym koncercie PinkFreud...

Dzięki za uwagę - dodaj do ignorowanych :P

Marek

ten wzmak GH, to było dokładnie ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dojazd od strony Mysłowic i Sosnowca to była porażka. Korek na 2-3 kilometry. Lepiej było przebijać się do marketu od północy czyli od strony Siemianowic. Wymagało to trochę znajomości miasta ale pozwalało omijać korki.

Co do sklepu to się zgadzam. W wielku miejscach widać że się spieszyli jak diabli. Złe wykonanie lub wręcz niedokończone prace wykończeniowe.

Ludzi oczwysicie jak już MareG wspominał kupa. Sklep jest naprawdę wielki (jak na nasze standardy) więc warto zaopatrzyć się w mapkę. W pasarzach generalnie przewaga sklepów z ciuchami...

W saturnie najbardziej w oczy rzucił mi się zapach a właściwie smród potu.... Nie wiem skąd to było, ja się umyłem ;-) Kolejki do kas długie jak za komuny i wypełnione dumnymi polakami z komputerami za 1200 zł i zestawami KD za 400-500 zł w rękach. Widać sklep dobrze trafił w potrzeby i gusta Ślązaków ;-).

Generalnie asortyment zbliżony do tego co w MM i Euro RTV AGD.

Fontanna i owszem jest i działa. Fajnie to wyglądało jak około 100 ludzi wpatrywało się zachipnotyzaowanym wzrokiem w lejącą się wodę.... niektórzy robili zdjęcia telefonami !!!

Nad fontanną wybudowano kilkumetrową imitację skały z palmami na szczycie (chyba stuczne)

Na "skale" siedział ktoś przebrany za małpę i robił głupie miny...

Podsumowując: Market jak Market tylko duży i z tandetnymi bajerami. Prawdziwego centrum miasta pewnie nie zastąpi bo nie ma tego "czegoś". Pytanie tylko czy ludzie będą szukali tego "czegoś" czy też wystarczy im że sklepy będą otwarte do 21 czy 22 wieczorem....

>A jak myślisz do czego służy aparat fotograficzny w komórce ?

Widać nie opuściłem jeszcze brodzika intelektualnego....

>No i na przyszłość używaj lepszego mydła !!

Dla pewności ogolę się jeszcze pod pachami ;-)

Czołem

Kolega który pracuje w firmie reklamowej opowiadał, że dzień przed otwarciem w środku było pobojowisko. Pełno rupieci, robotników, brudno. Sprzątaczki pracowały całą noc, kolega zresztą też przez prawie 20h coś wyklejał. Śpieszyli się i tak to wyszło.

Jeśli chodzi o korki... przecież od prawie roku w Katowicach nie da się normalnie poruszać samochodem. Wszędzie coś budują, kopią itp. Przejechanie przez centrum zajmuje czasami godzinę. Na szczęście znam dobre skróty przez osiedla :-)

• 2 miesiące później...

Może o ten wątek Ci chodziło :

Ukryta Zawartość

To zupełnie dwie inne sprawy , dwa inne centra .

To centrum gdzie stała się ta tragedia było centrum wystawienniczym , to drugie , czyli Silesia City jest centrum handlowym i nadal istnieje , ale jak długo ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.