Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki comeback.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

=> gutekbull

A bardzo, bardzo sztywna jest ? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tez mam w torze Bartka1 do CDP, ale chetnie wymienilbym go na topowego Veluma lub Heavensa US, bo sa poprostu lepsze, porownywalem rowniez do 14neela, ktorym zasilam wzmaka i innych, jak to kable, jest roznie, rowniez z cena...

ps

mam nadzieje ze Bartek nie wywinduje ceny zbyt wysoko.

>gutekbull

do cdp Bartek1 chyba bedzie lepszy, ale to zalezy od odtwarzacza i tego co chcesz osiagnac, Kabel Bartka jest z tych co poleruja, uspokajaja i porzadkuja, podobnie jak velum, neel jest lepszy jezeli chodzi o dynamike, rytmicznosc, tak jak nbs czy heavens, motoryka i energetyka, pisze ogolnikowo, bo wiadomo ze temat trudny :-))

>gutekbull

sprobuj podlaczyc do swojego systemu tak na probe sieciowki heavensa US, bezposrednio ze sciany, z poprawna polaryzacja, bedzie drogo ale szczena powinna opasc, a na plecach moga pojawic sie ciarki ;-))

ABs => powiem tak ,trudo dostać kable w Trójmieście ;-)

A poważnie 1000 zł to moja granica rozsądku, już się wypowiedziałem na ten temat wyżej,

wolę do CD i czy preampu, kolumn dołożyć , zdecydowanie większa korzyść.

>gutekbull

ale sieciowki to graja tylko niektore i zazwyczaj to sa te najwyzsze modele, nie ma co marnowac czasu na proby z takimi do 1000zl, one poprostu nie dzialaja naprawde, no moga troche naginac nasz mozg w pozytywnym mysleniu, ale to wszystko, trudny temat i kazdy musi sobie z nim sam poradzic...

"wolę do CD i czy preampu, kolumn dołożyć , zdecydowanie większa korzyść."

Wcale nie musi tak byc, wrecz moze byc przeciwnie! Uwazam, ze jak masz dobrze zestawiony zestaw, ktory tobie odpowiada, powiedzmy w okolicach 10-20tys za klocek, to dla mnie dolozenie kabla sieciowego za 3,5tys, czy dobrego konektu i glosnikowca da kolosalnie wieksza poprawe niz zamiana takiego klocka na 3,5tys drozszy...

>ABs

Jest w tym sporo racji. Ja dodam od siebie, że nawet jeśli osiągniemy korzyść przez dołożenie do CD, czy pre, to problem sieciówki nadal pozostanie :)

Co z tego, że odroczony. Za miesiąc - dwa przyzwyczaimy się do lepszego (oby) dźwięku i zaczniemy znowu w naszym lekko chorawym umyśle kombinować - kurde, a może tak siecióweczkę zmienić - wtedy może być jeszcze lepiej???

Jeszcze przyplącze nam się myśl, że ten nowy CD czy pre nie pokazuje pełni możliwości, bo ma paskudną sieciówkę.

Ostatecznie prędzej czy później dojdziemy do wniosku (prędzej:) - No nie trzeba zmienić.

Czyli jak to zazwyczaj bywa wszystko zalezy od naszego smaku i zasobnosci. Sieciowka za 5-7tys. bedzie koncem zarowno brzmieniowym, jak i cenowym, i wcale to nie jest smieszne bo taki kabel potrafi wprowadzic duzo dobrego. Ale znowu te klocki w ktorych zawsze cos brakuje?, tylko nielicznych stac na zmierzenie sie z mitem wavaca czy kondo ;-)

Swoja droga, czy cena powiedzmy 50tys zl za system jest tak astronomiczna? i jaki samochod mozna za to kupic? Napewno sa ludzie, ktorzy zadowola sie nedznym dzwiekiem za 250zl, a kupia corce taki samochod? i kto ma racje?

• Redaktorzy

Jeden mj kolega napisal, ze "23 tysiace to sporo, ale czy prawdziwy wielbiciel muzyki bedzie sie zastanawial, czy kupic znakomite kolumny czy kiepski samochod?"

Chyba zapomnielismy o jednym nie wystarczy przecież podłączyć jedynie powiedzmy dużo drożaszą sieciówkę i to załatwi nam sprawę.Zgadzam się że im lepsza droższa sieciówka to piwnno być z zasady tylko lepiej. Nie dawno od kolegi wypozyczyłem interkonekt Heavens Gate i sieciówki z najwyższej pólki i podłączyłem to do mojego zestawu-gdzie twierdzę,że ten zesatw z moimi kablami jest jest że tak powiem idelanie wtopiony w tło.Ale wiadomo chciałem sprawdzić na dużo droższych kablach i usłyszeć jak całośc zabrzmi.Efekt odsłuchów opisywałem w innym wątku na temat kabli H.Gate.Efekt był taki,że kabelki poprostu nie podpasiły do zestawu i całość lepiej brzmiała na moim okablowaniu.Dziasiaj swoją lampke podłączyłem do innego zesatwu tj do dzielonego parasounda i kolumn rehdeko na okablowaniu Heavens Gate oprócz tytlko kabelka głośnikowego DM reson.Brzmienie niezłe choć uważałem,że w dolnych rejestarch jest za miękko i przydała by się większa rozdzielczość i konturowość.Jutro posłucham na moim okablowaniu wraz z sieciówkami i zobaczymy jak bedzie.Wydaje mi się,że kabelki H.G dobrze się spiszą w elektronice że tak powiem o brzmieniu sterylnym,twardawym bardzo czystym.Natomiast przy ciepło brzmiacych zestawach całosc nie musi zxagrac poprawnie.

pozdr

Zgadzam się z Absem. Dla majętnego wydanie 7 tyś za sieciówkę to nie boli, tym bardziej ,że wnosi mu do systemu dużo pozytywnych zmian. A dla nie majętnego wiadomo. Więc temat " czy warto" trzeba rozdzielić na dwa poziomy.

DO BRODA

audiofil - Moim skromnym zdaniem jest odwrotnie , no ale każdy może mieć inne zdanie :)

Czy uważasz,że każde podpięcie droższych sieciówek musi oznaczać poprawę?

Czy tez masz na mysli jeszcze coś innego.

Nie neguję,że wymienione przezemnie wczesniej okablowanie nie wnosi bardzo dobrych cech do urządzeń, tym bardziej że miałem sposobnośc słuchania tych kabelków równiez w innej konfiguracji i bardzo podobało mi się.Ale nie wszędzie bedzie tak dobrze .W jednym sytemie lepiej w drugim gorzej taka juz tego natura.

pozdr

audiofil - "Wydaje mi się,że kabelki H.G dobrze się spiszą w elektronice że tak powiem o brzmieniu sterylnym,twardawym bardzo czystym.Natomiast przy ciepło brzmiacych zestawach całosc nie musi zagrac poprawnie."

Moja odpowiedz dotyczyła dokładnie tej Twojej wypowiedzi !

Witajcie co do cen sieciówek to przy tańszych systemach nie ma co kombinować ale przy droższym? - w zeszłym tygodniu byłem świadkiem przełączenia jednego elementu toru elektroakustycznego z okablowania zieciowego ok 13 tys zł na standardowy kabel i zwykłą listwę - zmiana była ale czy warta - mimo konfiguracji za blisko 100 tys zł (trochę nie trafionej - fakt) nasunął mi się wniosek - jeśli chcemy zmienić coś w systemie i stać nas na zmianę elementu toru (nie przewody ) to należy to robić a nie trwonić pieniądze na kable ale jeśli nie możemy sobie pozwolić na modernicację systemu (może nie chcemy) to zmiana kabli jak najbardziej wcodzi w grę.

Z grubsza słusznie namelessclub,

Podpinania do klocka sieciówki droższej o tego klocka, to totalny bezsens. Podpinanie sieciówki w cenie połowy klocka te bezsens trochę tylko mniejszy. Chyba że lepszy klocek nie istnieje (w naszym przekonaniu) i jedyne, co mozemy poprawić to sieciówka.

Niemniej czasami sieciówka w cenie kilku czy kilkunastu procent ceny klocka może wnieść sporo dobrego, no i wtedy rozsądnie jest z tego skorzystać - po gruntownym odsłuchu oczywiście.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>Niemniej czasami sieciówka w cenie kilku czy kilkunastu procent ceny klocka może wnieść sporo dobrego, no i wtedy rozsądnie jest z tego skorzystać - po gruntownym odsłuchu oczywiście.

jeśli za te kilka czy kilkanaście procent nie uda nam się zmienić w naszym przekonaniu urządzenia na lepsze oczywiście

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.