Skocz do zawartości
IGNORED

Peerles XLS 10 czy XXLS 10 ?

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem kupic jakis głósnik na subwoofer od dawna przygladam sie peerlesowi i zamierzam takiego nabyc teraz jest tylko pytanie takie którego kupić XLS 10 +MB (830452 + 265g obudowa 25 L symulacja z www.akustyk.com.pl) czy XXLS 10 (830846)(tak jak zaleca producent dac w b-r 48 L) wzmaka będe juz niedługo miał około 400W RMS przy 4 ohm w panelu? Czy moze jeszcze tak jaz zaleca peerles na swojej stronce (xls 10 830842 + MB 830481) Zalezy mi na niskim zejsciu ale nie musi być f3 = 20 Hz tak 30-35 Hz wystarczy jezeli będzie. Czy moze jakos innaczej proponujecie. Poprostu ja cche subwoofer taki zeby drugiego przez 3 lata nie robic lepszego i zeby byl zarówno do kina i do muzyki. Pytam bo nie bardzo znam sie na konstrukcjach wykorzystujacych MB (membrane bierna). Za odpowiedzi z góry dziękuje.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/22829-peerles-xls-10-czy-xxls-10/
  • 2 tygodnie później...

Witam zadnych odpowiedzi w moim temacie nie wim czy wy mnie olewacie czy poprostu za trudne pytania i nikt nie jest w stanie odpoiweziec mi ???

Ja ci doradze tak, kup sobie BSW 154-II i bedziesz mial i zejscie i muzykalnosc. Ludzie z lukara nie sa przekonani do przetwornikow ravemastera ale ja ci mowie ze np hertza zmiataja na dzien dobry. Wiem co mowie bo mam BSW, bardzo muzykalny i niedoceniany glosnik,nie patrz na wyglad i parametry wyssane z palca, BSW mierzylem i paramatry zgadzaja sie z dokladnosci 5% co i tak jes bardzo dobrym wynikiem. Glosnik gra muzykalnie i z bardzo wielkim wkopem. Polecam nie zawiedziesz sie !!

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Ale 15 cali nie za duzo, ja pokój mam 3,5 na 4 metry i zastawiony nie wiem czy obudowe bym pomiescił. JA moge tak z 50 litrów dac około 60. A na BSW ile trzeba bo nie patrzylem winISD??

Ja mam 12" w 45L i jest bardzo dobrze. Winisd to jest niestety tylko i wylacznie kalkulator wiedz nie da on nam pelnego obrazu jak jakis glosnik moze zagrac. Cena 350zl za 12" wiec nie jest to az tak strasznie drogo biarac pod uwage co ten glosnik oferuje.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

No ale 15 cali czy nie duzo i jak z kasa tu glosnik za 240zł z promocji z niemiec a tu 117 euro i przesyłka 50 euro i z 50zł za przelew czyli około 720 zł a u nas sami wiecie 900zł bodajze jak zwykle drogo. No i sprawa waniejsza marka peerless czy ravmaste czy to nie czasme hi-end kontra low-end a mi sie widzi hi raczej.

No dobra a moze tak kto ma w domu XLS albo XXLS albo BSW i mieszka we wrocławiu i może mnie do siebie zaprosić na pochwalenie się swoim sprzętem.

Zobaczcie tu dyskusje na ten temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.