Skocz do zawartości
IGNORED

CD - tuningować czy kupić? Testy w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Ale się dzieje;-)

Przytacham po raz kolejny SONY XA2ES + Stelmach DAC + Piotrek608 doszlifowanie (1,6 kzł total bez kosztów przesyłki, cedek SH;-))

jar1>

>Ja dysponuję nietuningowanymi Rotel 961 (ok. 2500pln) i jakiś Sony (kiedyś 1400pln)

Rotel pójdzie do syna a zabierzesz się za soniaka;-)

elfan>

jakby miał jakiego z '65 -67' Mustanga to Alfy zjadałby bez tunningu

rekin>

>Gdyby jednak to zaproszenie obowiązywało przez dłuższy czas, to średnio raz w miesiącu bywam w Warszawie.

to wpadaj, ostatnio mam mało kontaktów z "pyrami";-)

>Walery

Dzięki. Jak tylko będę mógł, to z przyjemnoscią wpadnę jako przedstawiciel krainy podziemnej pomarańczy.

Jeśli ocieracie się o tematykę voodoo, to mogę przytaszczyć też dedykowaną (przeze mnie) do CD sieciówkę :)

rekin, 30 Lis 2005, 16:46

>>Walery

>Dzięki. Jak tylko będę mógł, to z przyjemnoscią wpadnę jako przedstawiciel krainy podziemnej

>pomarańczy.

POdziemnej pomarańczy, zaj...ste, tego jeszcze nie słyszałem a rogale jem 11 listopada (tak tak można kupić w W-wie)

Specjalnie przy ostatniej wizycie na AS2005 zapakowałem 4szt. prawdziwych Marcińskich rogali i wiozłem do Warszawy na poczęstunek do znajomych, którzy nigdy nie jedli tego lokalnego specjału. Mogłem zabrać więcej, bo znikły w ciągu chwili. Tak się zastrzegali, że nie jadają słodkiego:)

jar1, 30 Lis 2005, 15:15

>Generalnie akcję zaczynamy w ten czwartek (spotykamy sie w czwartki i piatki, choc inne terminy do

>uzgodnienia) ale może potrwać tyle ile będzie warto.

ta akcja powinna rozciągnąć się w czasie, moim zdanie za więcej niż trzy cedeki w tygodniu nie ma sensu się zabierać, bo będziemy tylko zmieniać kable;-)

A może coś na zasadach rozgrywek piłkarskich czyli "and the winner is..."

Ja tez moglbym wpasc ze swoim Sonym z Stelmachem i po upgrade przez Piotrka 608, ale skoro Walery juz dal taka propozycje, to bez sensu... Niemniej jednak tak czy tak chetnie bym wzial udzial w tych porownaniach. To kiedy i gdzie ma sie odbyc ten boj?????

rekin, 30 Lis 2005, 17:08

>Specjalnie przy ostatniej wizycie na AS2005 zapakowałem 4szt. prawdziwych Marcińskich rogali i

>wiozłem do Warszawy na poczęstunek do znajomych, którzy nigdy nie jedli tego lokalnego specjału.

>Mogłem zabrać więcej, bo znikły w ciągu chwili. Tak się zastrzegali, że nie jadają słodkiego:)

W Warszawie, w której powoli osiadam bez jakiegoś cierpienia, nie wiedzą co dobre;-) a jakbyś jeszcze po sznece z glancem przywiózł;-)

Rafko, zaprszamy do klubu. Spotykamy się w każdy czwartek i piątek, od 17.30 chyba (ja zwykle przychodzę później, więc nie wiem, kiedy początek). Adres i mapka znajduje się na klubowej stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tam są też namiary, można kontaktować się z klubowiczami mailem. Przy bramie trzeba powiedzieć, że do klubu, do pana Andrzeja, ono pokierują i poproszą o podanie nazwiska. Serdecznie zapraszamy.

Pozdrawiam, Stempur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Planujemy w najbliższym czasie odpowiedzieć sobie na pytanie: Tuningować czy tez kupić nowy CD?.

W tym celu chcemy przetestować kilka CD z półki ok. 2000 PLN i porównac je z tuningowanym sprzętem..."

----------

Wszystko pieknie i nawet ciekawe wyzwanie. Lecz testy powinne robione byc "w ciemno" bez najmniejszego chocby sugerowania sluchaczowi jaki sprzet w danej chwili jest testowany. Najlepiej by bylo, gdyby testujacy nie mieli zielonego pojecia jakie marki i typy sa przygotowane do porownan. Wowczas to moga sie dziac dwiwnosci - np zlotouchy audiofil za wzorcowy uzna dzwiek z taniego hipermarketowego odtwarzacza DVD.

Miarodajne sa tylko i wylacznie slepe testy, wszelkie inne porownania to nic innego jak sila sugestii.

Sprzet podczas testow nigdy nie powinien byc widoczny dla sluchajacych (np za parawanem) - wiadomo oczy tez "sluchaja".

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

yayace

Wiesz, my się tak strasznie nie napinamy. Traktujemy Klub bardzo poważnie ale jednak jaka dobrę zabawę. Chcemy dokonać pewnej subiektywnej oceny i powymieniać się doświadczeniami. Nie obrażamy się, jak coś komuś gra lepiej lub gorzej. Generalnie się lubimy :-)

rafko

To, że nie jesteś klubowiczem nie stoi na przeszkodzie. Zapraszamy. Może nas polubisz i zostaniesz klubowiczem za kilka tygodni :-) Przyjeżdżaj!

Pozdrawiam Stempur

Tak "luzik" to mi się podoba. W końcu ma to sprawiać przyjemność i trochę zaufania do własnego ucha już pewnie każdy szanowny klubowicz nabył.

Również nie jestem klubowiczem - może jakiś jednorazowy karnecik, albo skarbonka dla niezrzeszonych?

rekin, 30 Lis 2005, 17:49

>Tak "luzik" to mi się podoba. W końcu ma to sprawiać przyjemność i trochę zaufania do własnego ucha

>już pewnie każdy szanowny klubowicz nabył.

>Również nie jestem klubowiczem - może jakiś jednorazowy karnecik, albo skarbonka dla niezrzeszonych?

Ty jaiś taki niepoznański;-)

Prund Panie kosztuje i ja to rozumie ;)

Popracuje nad spowalniaczem ruchu obrotowego Ziemi i po kilku tygodniach wygospodaruje może z dwa dni wolnego. Nie będę przeginał z tym spowalnianiem, żeby się astronomowie nie połapali za szybko ;)

Tylko nie kopiować mojego pomysłu spowalniacza, bo do wysokiego sądu pozwę jak nie powiem kto ;-)

Do testu chętnie udostępnie w cenie do 2k pln:

cdp Cambride Audio Azur 640C stock

universal player Samsung HD-745 stock

Posiadam również taniego philipa CD 830 (TDA1541A) ale nie wiem czy do czasu testu zostanie poddany modyfikacjom, obecnie mam z nim problemy i cdp znalazł się w rękach specjalisty (z tego forum) na diagnozie.

• Redaktorzy

Posiadam Yamahę CDX-396 po tuningu (by Darkul i Garmin) i nie mam nic przeciwko porównania jaj z innymi tuningowanymi i nie playerami. Niestety w tym tygoniu pracuję do 20-ej ;( Ale jeśli w przyszłym tygodniu jakaś dobra (zmotoryzowana) dusza zabrałaby mnie (i CD-ka, albo na odwrót) ze sobą (z Grochowa) to nie mam nic przeciw ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

oczywiście porównania "jej" a nie "jaj" (tego porówywać mam nadzieję nie będziemy)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>Fr@ntz

pewnie zejdzie nam się do 22 ( czasami dłużej ) to jak chcesz to zajedź daleko nie masz.

>pawelo

miałeś już jakiś czas temu do klubu zajechać i co ;-) jestem ciekaw tego cambridga.

karoleski, 30 Lis 2005, 20:06

>miałeś już jakiś czas temu do klubu zajechać i co ;-) jestem ciekaw tego cambridga.

Ostatnio słuchaliśmy sobie z pewnym forumowiczem tego cambrydża na zmianę z moim cedekiem.

System bardzo przyjemny - NAD 372 i Elacki 207cośtam. Cambridge zostaje... pod warunkiem że przyjmie stelmacha;-))

Cambrydż w końcu to nie lektor

• Redaktorzy

karoleski - taki hard core'owiec to ja nie jestem, żeby się po nocy z CD-kiem pod pachą ZTMem tłuc się z Grochowa do KAiM ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.