Skocz do zawartości
IGNORED

CD - tuningować czy kupić? Testy w KAiM

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>jar1

Zobaczymy jak będzie. Filip jest już w trakcie pakowania. Kurcze jeszcze kilka dni na wygrzanie kondków przydałyby się, ale co tam - to nie konkurs Wieniawskiego, tylko przesłuchania przedkonkursowe ;)

Z tego co widziałem, to z Instytutu całkiem niedaleko do Elektrociepłowni Żerań, więc zasilanie pierwsza klasa. Jak nic się nie spieprzy w PKP i IC pojedzie bez opóxnień, to na 18-18:30 powinienem dotrzeć na miejsce.

Zadbajcie o cerę swoją i urządzeń, bo będę robił fotki :)

Witam, to jaki plan gra na dziś? W natłoku wpisów udało mi się wyłowić, że dziś grają:

Atoll 50 Larsona

Sony CDP-591 kaszio

Philips rekina (czy Filip to Philips?)

Primare D 20 mój

Czy coś jeszcze?

Pozdrawiam Stempur

>kaszio

Mam CDP791 ( to taki brat 591) i właściwie jestem na finale tuningu tego klocka.Efekt jest rewelacyjny, jak dla mnie oczywiście.Mam zamiar go porównac do DACa wg Petera Daniela.

Jezeli chcesz wymienić doświadczenia to napisz na @.

Przepraszam że się wtrąciłem, pomysł na testy bardzo dobry - popieram.

Pozdrawiam

Gość kaszio

(Konto usunięte)

OK dojade na 18. Po odsluchu pewnie pojawia sie jakies wpisy co do brzmienia tego CD.

>>>> Leszek B jak chcesz troche wiecej poczytac o moim cd to odnajdz watek:

Gainclonowo proacowe odsluchy u rogusa. Tam jest dokladnie opisany moj cd razem ze zdjeciami.

Sam jestem bardzo ciekaw zestawienia (porowniania) z innymi .

No to posiedzimy dziś chyba do północy.

Jar, zastanawiam się, czy brać Primara, jak jest tak dużo chętnych, bo nie wiem, czy damy radę posłuchać wszystkiego. A na piątek nie zostawię tak jak wcześniej planowałem, bo chyba bądą miał wolne w piątek, to sobie w domu posłucham.. To jak, brać?

Stempur

Mamy jeden problem techniczny. jest za mało jednakowych interkonektów. Teoretycznie możemy jednocześnie przesłuchiwać cztery CD (RCA) i jeden CD (XLR). Gdyby była wystarczająca ilość interkonektów nie trzeba by było robić przepinek. A może niech każdy weźmie swój ten 'jedyny najlepszy' i porównywać na różnych interkonektach?

Wejścia w preampie mają również rozłączaną masę, więc jakiś "interferencji" kablowych nie powinno być.

>Stempur

Przynieś swoje CD, dzisiaj posłuchasz jak on naprawdę może zagrać - będzie dobra muzyka;-)

Ja sie pisze na piątek na 18. Przywiozę Vincenta CDS6 niemodyfikowany, Roksana atesse DP2P( zabytek ale dla mnie wzorcowy ) oraz przetwornik Cambridge audio DAC3 , a jak ,,Poczta da " to i Cambridge Audio CD3, kolejny dziarski staruszek . Kable tez mam zabrać ? Jaki jest harmonogram na piątek? Czy gospodarz może coś ustalić ? Pytam bo czuje ,ze bedzie wiele ciekawostek i ktos może cierpiec ,że nie dano mu pograc ... a jak juz przywiezie to chciałby sie pochwalić .

Pozdrawiam

...there is no spoon...

Jar

Więc jak będzie dużo cd, to możemy zrobić odsłuch w dwóch grpach dwa razy po trzy otwarzacze, a później konfrontację zwycięzców dwóch grup i Lektora. Rożnych interkonektów bym się bał.

Stempur

Witajcie,

tak jak wcześniej zapowiadałem będę jutro ok. 20-tej. Oprócz sprzęta zabiorę również jakieś ciasteczka (będę I-wszy raz to muszę się wkupić). Tylko dajcie jakieś info kto planuje być na 90%, to postaram się zrobić odpowiednio większe zaopatrzenie (coby się wszyscy nie pobili o jakąś delicję tudzież innego pieguska).

Pozdrowionka dla całej "testowochętnej" gawiedzi!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.