Skocz do zawartości
IGNORED

wzm dla MISTRZA WALDEMARA

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

>senicz

Szkoda, że nie podesłałeś swojego wzmacniacza na weekendowe odsłuchy. Moglibyśmy skonfrontować muzycznie (naprawdę nie dotknąłbym lutownicy) walory brzmieniowe tego cacka.

Pomysł z podparciem LM-a (czy innego wzm. oper. mocy) tranzystorami jest faktycznie dość stary. Zdaje mi się, że jakieś 12 lat temu ja składałem piecyk gitarowy na TD2020 w mostku, a mój kumpel właśnie coś takiego również na TDA z podparciem na jakiś bipolach 2Nxxxx. Muszę znaleźć do niego telefon, może jeszcze leży mu gdzieś w piwnicy??? Wygrała wtedy brzmieniowo inna końcówka na czeskich KD503 - o ile pamiętam i na niej graliśmy. Być może jednak, że nie wykazaliśmy tyle zapału, żeby dopieścić nasze gitarowe bądź co bądź nagłośnienie?

jaro

no moze liczenie to zbyt duzo powiedziane. Raczej dobieranie wartosci choc nie do konca bo kilka mierniczkow bylo podlaczonych. Nowoscia tego ukladu jest to ze jest stabilny a nie tak jak wiekszosc tego typu ukladow wzbudza sie. Zreszta Sikora ma z tym staly problem. Dlatego nikt nie robil tego ukladu z lm bo wszystko sie wzbudzalo. Ale ja se pomyslalem i doszedlem do wniosku ze musze go pokonac ten wzbud. Nie wzwod a wzbud.

Oczywiscie tyl;ko dobry elektronik moze docenic klase tego ukladu. Jedno jest pewne. ten uklad gra duzo lepeij od golego lm. Ma kopa i dynamit w glosniejszych partiach gdy zabezpieczenia w lm wstrzymuja muze.

wydaje sie ze w ocenie wielu wzm gore zaczyna brac jakosc sygnalu - cd lp dvd i sacd. Jesli mamy oceniac wzm wysokiej klasy to ocene taka bedzie determinowac jakosc cd lub ogolnie nagran. Narazie sacd jest najlepsze no i lp ale to wymaga kosztownego sprzetu. Moze samemu cos nagrac? zagrac i zaspiewac?

Wiesz zawsze mozesz zrobic jakies studio ale wazna rzecz najlepiej jakby było tam duzo drewna i atłasu to dobrze pochłania szmery etc..ale tez nadmiernie nie przetłumiaj...jako nosnik mozesz wykorzystac wysokiej klasy karte dzwiekowa i twardy dysk w kompie w ten sposób mozesz ominac wady tradycyjnego cd ..słaba dynamika i rozdzielczosc.

Potem te nagrania zawsze bedziesz mogł odtworzyc porównac z instrumentami orginalnymi etc.

o moze teraz..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A zamiast Gajklona zrobiłem cos na tej kosci...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

taki ciepłograjacy gajklon który ma nawet basik...musi toto miec niezła wydajnosc pradową bo mimo deklarowanych przez telpod 13 w/4 ohm daje czadu niemiłosiernie...ale potrzebuje dobrego wydajnego preampika takiego nawet na NE5534..

niestety jakosc cd jest kiepska. Szczegolnie dla malych sygnalow i tu zaczyna sie problem bo dzisiejsze wzm maja problemy dla malych sygnalow bo z duzymi jakos sobie radza. Przykladem chocby lm3886. napewno dla uzyskania dobrej jakosci czy nawet hi-end-u wzm najlepeij uciekac w minimalne thd. Co do nagran to nadal wiele muzy nagrywanej jest na wieloslady i ew. obrabiane na compach. Dlaczego? byc moze wieksza pewnosc zachowania danych? a moze mniejsze podbarwianie? wiekszosc nagran ma dziwna maniere poglosu z wysokimi na wokalu!!! tylko jazz jest nagrywany czysto.

pogłos na wysokich..kurcze tez to słysze i mnie to wkurza ja słucham niestety głownie popu....niektóre płyty to rany ludzie piłka do uszu tna az miło..

Wydaje mi sie tez, ze nienajładniejsze brzmienie wysokich tonów na tradycyjnym CD 16/44.1 jest własnie wynikiem typowych własnosci tego formatu...

chyba bede musial teraz zrobic kolejny krok i przerobic wyjscie l/r w cd Mistrza Waldemara aby choc format slaby wyciagnac co sie da z tego formatu. Moze dam mu swojego rotela cd czyli philipsa z jakimis dziwnymi koscmi?

Za to ci płacę grube tysiące, abyś prowadził teraz charytatywną szkółkę dla tych elektronicznych nieuków?

Oni nic nie rozumieją!

Swoje zapędy pedagogiczne wyżywaj gdzie indziej, za dużo już powiedziałeś o moim sprzęcie.

senichman siedzi sobie w kafejce i na trzy baty pomyka,he,he..

Nie wiem kto jest bardziel pokrecony autor watkow czy ci ktorzy jemu ulegli i pomagaja w trollowaniu?

Brakowac nam moze TDA2030 napedzajacego LM3886, a moze i na odwrot,kto wie?

>Mistrzu Waldemarze

p.s. do P3A :)

Skoro srasz kasą, nie szkoda Ci czasu na siedzenie na forum ?. Wybierz się na wycieczkę dookoła świata.

Twój nick powinine brzmieć:

Mistrz WALDEAMR NOWOBOGACKI

Faktycznie, jesteś nieskromny - jak sam napisaleś.

oj, nieładny słownik...

nie chodzi tu o kasę, ale myśl techniczną i zacięcie audiofilskie.

Ja wiem mało, bardzo mało, dlatego zdaję się na wiedzę profesjonalistów i własne uszy.

Tutaj pojawiłem się pilnować jednego z nich przed ujawnianiem zbyt wielu informacji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.