Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka RFT MS 25 SD

Asmod

Rekomendowane odpowiedzi

Wizualnie do Shura im daleko. Jednak po instalacji brzmienie zaskakuje.in plus w porównaku do np MF, Niestety jest jedyna wada w oryginalnych tych NRD/DDR-owskich igłach że sa bardzo malo podatne. Sztywność zawieszenia powoduje że pierwszym krokiem jaki nalezy poczynic jest wymiana igły na oryginalnego Shura. Objawia się to natychmiastowo w brzmieniu. Choć ta w komplecie najgorszej nie gra.Jest to dosc dynamiczna wkladka z nawet głębszym basem Choć są bardziej basowe wśród produktów tej firmy.Za 120 bym się zastanawiał ,natomiast cena Bomis'owa to ok 55PLN i w tej to warto.

Ja mam taką i jestem zadowolony. Co prawda nie miałem okazji porównać z żadną inną więc nie mogę dać oceny w rodzaju "lepsza/gorsza niż" ale nie dostrzegam żadnych słyszalnych braków. W tej drugiej cenie (lub ciut niższej) dostępne były na Allegro. Ja nabyłem swoją od osoby kiedyś nimi na Allegro handlującej razem z gramofonem. To znaczy gramofon sprzedawany był bez wkładki ale ja przy okazji kupiłem ze zniżką też wkładkę.

Ktoś znowu taką wkładkę wystawia na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>>Asmod

BOMiS (Biuro Obrotu Materialami i Surowcami) to taka instytucja z przed lat handlująca różnego rodzaju zapasami i uplynnieniami z przemysłu i magazynów handlowych różnych branz M.in elektroniką Zostało jeszcze kilka sklepów w W-wie działających na tej zasadzie i posiadających czassem atrakcyjne towary w smiesznych cenach.Choć wiekszości sa to sklepy z tzw elektroniką Stąd moje porównanie . Wkładka z dawnego DDR-u kosztowała u nich 55PLN>stąd pisałem, że za te cenę to warto, choć estetyka wykonania pozostawia wiele do życzenia

Ukryta Zawartość

post-3405-100009655 1170280493_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...
  • 6 miesięcy później...

Zakupilem gramofon RFT LT-CS 01 i obawiam sie ze bedzie w nim wkladka jak na foto(CS29SD),wyglada jak siostra polskiej "uf"ki mam pytanie czy jest mozliwosc

ewentualnej modyfikacji czy przerobienia takiego wejscia na "normalna"wkladke,zostawienia jej,

czy dac sobie spokoj z tym gramofonem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

Witam i odświeżam temat.

Czy udało się komuś zainstalować w tej wkładce jakiś zamiennik oryginalnej igły? W WAMAcie widzę zamienniki do Shure'a N 75 czy one będą pasowały?

(Pytałem w WAMAcie ale nie wiedzą czy będzie pasowała :().

Może ktoś ma już jakieś doświadczenia z igłami do tej wkładki i się podzieli wiedzą.

Czy udało się komuś zainstalować w tej wkładce jakiś zamiennik oryginalnej igły? W WAMAcie widzę zamienniki do Shure'a N 75 czy one będą pasowały?

Mam tę wkładkę RFT i wkładkę Shure M75. Igła od Shure'a nie pasuje. Wyglądają tak samo, ale obsadka w RFT jest zbyt ciasna i igła nie wchodzi.

Mam tę wkładkę RFT i wkładkę Shure M75. Igła od Shure'a nie pasuje. Wyglądają tak samo, ale obsadka w RFT jest zbyt ciasna i igła nie wchodzi.

Dzięki za odpowiedź

Szkoda, że informacja o wymienności igieł między tymi wkładkami okazała się nieprawdziwa.

Może komuś udało się dopasować jakiś zamiennik do tej wkładki.

• 9 miesięcy później...

Na swoim blogu umieściłem opis rekonfiguracji wkładki RFT tak, by pasowały do niej igły od wkładki Shure M44-7.

Oto adres bloga

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest on generalnie o fotografii ale lubię też winyle. Można korzystać bez płacenia tantiem za pomysł :-)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.