Skocz do zawartości
IGNORED

Do znawców marantza

jacbl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość (o ile już nie został sprzedany) kupić marantza PM80 mkII za ok. 600 zł. Do napędzenia są kolumny na vifa M18WH + D25AG w pomieszczeniu ok. 19 m2. Słucham dość różnej muzyki (rock, pop, lżejszy metal, muzyka elektroniczna, jazz tylko czasami a klasyka wręcz sporadycznie) i dlatego poszukuje wzmacniacza dość uniwersalnego. Czy ten "klocek" spełni moje oczekiwania i czy jest wart kwoty, jaką podałem. Dodam, że nie jestem bardzo wymagający jeśli chodzi o jakość dźwięku ale jeśli może grać dobrze to czemu nie.

https://www.audiostereo.pl/topic/23042-do-znawc%C3%B3w-marantza/

discomaniac71

W temacie o PM84 i PM75 piszesz ze marantz jest bardziej stworzony do klasyki i jazzu zas denon ma taki rockowy wykop i takie wlasnie brzmienie bardziej mi odpowiada. Czy w takim razie to co pisales o PM75 ma odniesienie do PM80 i lepiej abym sie rozgladal za denonem PMA x60 lub x80?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jesli lubisz jasny dzwiek z nisko schodzacym basem i brzydko mowiac detale lecace na pysk to zdecydowanie Denon jednak na pewno nie z serii 80 ale 60. Polecam PMA 1560. Marantz jest zupelnie inny i chwala mu za to. Bas potrafi zejsc nizej detali jest nawet wiecej calosc ma mnostwo smaczkow i jak napisal Adam nawet nie wiesz kiedy zadudni zagrzmi i zahuczy - potrafi bardzo zaskakiwac. Sposob prezentacji jest bardziej subtelny i milszy dla (mojego) ucha. Do Denona juz nie powroce. To co napisalem dotyczy Marantza PM 75 a ten gra zdecydowanie lepiej od PM 80 - nawet jesli PM 80 wlasnie pracuje w klasie A.

Znawca Marantza oczywiscie nie jestem (sluchalem jedynie PM75), ale... moim zdaniem w systemach mocno budzetowych bardziej sprawdza sie Denon - lepiej napedza, wydobywa z taniego sprzetu wszystko, co mozliwe. Zakladajac jednak juz lepsze zestawy glosnikowe "szala zwyciestwa" przechyla sie w strone PM75 - pojawia sie po prostu dzwiek z wieksza "klasa".

Pozdrawiam,

Lete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.