Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacze denona - cyfrologia

MarcinQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakis czas temu wygrzebałem na allegro takiego wzmaka DENON PMA-757.

Do tej pory oznaczenia denonow ktore widzialem było dosyc jasne - PMA-xx0 gdzie pierwsza cyfra szeregowała wzmaka pod wzgledem mocy, druga informowała o jakosci dzwieku (?)(np model 1060 ma lepsza jakosc dzwieku niz 1080) . Nad trzecią sie nie zastanawialem bo zawsze była 0. W tym momencie jestem w kropce ;) bo totalnie nie wiem jak zrozumiec skrot PMA-757 :) moze ktos potrafi rozszyfrowac tą cyfrologie? Byłbym bardzo wdzięczny :) Z mojej dosyc długiej lektory tego forum wynika, ze jest tu paru specow od denonow ;)

Pozdrawiam

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/23047-wzmacniacze-denona-cyfrologia/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Z ta numeracja niekoniecznie jest tak jak piszesz choc 1060 jest duzo lepszy jak 1080 i to prawda. Dotad myslalem ze 60 i 80 to serie. Ale jak skalsytfikowac poprzedzajaca 60 - serie 20 (Optical Class A)? PMA 757 to model ze sredniej polki z lat 80-tych - nic ciekawego jak dla mnie. Ciekawe wzmaki to 860 1060 i 1560 poza tym 1500 i 2000 - nie mowiac o serii S. Pozdrawiam.

dokladnie , znalazłem jeszcze PMA-x20, PMA-x25, PMA-x35 ... Np. taki PMA-925 ma całkiem pochlebne recenzje w sieci, rowniez na tym forum.

Narazie zamiast starej buczącej diory 3xx z nie dzialajacym jednym kanalem będzie chyba ten denonek pma-757 :) za małe pieniadze to chyba nie tagedia..

A jak w tym calym "bajzlu" plasuje sie np. 980R? Bodaj Discomaniac71 pisal w jednym z postow, ze 980R "stoi" ciut nizej, niz 860, ale za to wyzej, niz np. 560...

Cytuje:

"Denon:

1. PMA 1560 - jasne natturalne brzmienie i doskonala konstrukcja

2. PMA 1500 R - doskonaly choc o wiele nowszy w brzmieniu bardziej delikatny

3. PMA 1060

4. PMA 1080R

5. PMA 860

6. PMA 980R

7. PMA 880R

8. PMA 560

9. PMA 680R

10. PMA 250SE"

Pozdrawiam,

Lete

• 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.