Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kabla glośnikowego - sugestie.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem przez 3 dni poprawionej - nowej wersji kabla glośnikowego Sonus Oliwa.

Przyznam się starszej wersji nie słuchałem w swoim systemie.

Pierwsze wrażenie ;

PLUSY

1.potężny ładunek dynamiki

2.szybki, jasny dźwięk

3.dynamiczny konturowy bas

4.połyskliwa,dźwięczna średnica

5.muzykalny,świetne wokale,pianino

6.bardzo dobra selektywna góra

7.szczegółowy dźwięk

MINUSY

1.tej góry w niektórych systemach może być za dużo ;-)

Biorąc pod uwagę niską cenę coś ok.800zł, radziłbym spróbować zanim wyda się majątek na inne kable, a nóż to będzie to .

gutekbull, 18 Gru 2005, 22:08

>Papamek => nie, ale po R.D to jest tak ciężko coś dopasować i żeby to jeszcze była rozsądna

>kasa...... ;-(

Warto spróbowac kabli głośnikowych Bartka1 nawet po RD i ta cena.....na pewno rozsądna

pozdrawiam

Gutek

Nie pytałem o wygląd zewnętrzyny, tylko ilość żył, grubość itd. Zastanawiałem się co zostało zmienione w stosunku do mojego, bo z forumowiczów każdy miał inną wersję. Mój na "górę" ma jedną żyłę a na "dół" trzy

• Redaktorzy

Również szukam kabla, w tej chwili mam u siebie Legacy (prawdopodobnie by Tara Labs), Argentum GCG 6/4 i Velum LS-S Blues. System brzmi dobrze z każdym z nich, jednak subiektywna hierarchia brzmieniowa to Argentum-Velum-Legacy. Dziś przywlokłem do swej nory VdH The Breeze, Cardas Quadlink 5-C i (trochę z innej bajki cenowej) VdH Revelation. Ciekawe co wyjdzie.

Myślałem o tym Kondo ,ale u mnie musi być wersja podwójna ze względu na mocny wzmak, także zrobiło się

z 2 x3m i razy dwa =12m po 500zł/m , trochę drogo ;-)

emesze2 => 3 dni się nimi bawiłem, naprawdę dobre kabelki, chyba znajomy audiofil,do którego pojechały , już ich nie odda ;-)

jozwa maryn => Argentum glośnikowy ?? Nie znam - napisz proszę parę słów ,jakie koszta 2x3m ?

jozwa maryn,

kurna, błagam skrobnij tylko coś na temat tych Vdh, obu. Breez interesuje mnie jako alternatywa Winda mk II, kosztuje nie wiele więcej, pytanie jak wypada w stosunku do tańszego brata. No i głośny Revelation, jak to z nim naprawdę jest?

Każdy coś tam planie, a nikt uczciwie nie napisze na ich temat. O Breez na forum jest tylko jedna wypowiedź.

Tak więc nie pozostawiaj braci forumowej w niewiedzy,zwłaszcza jak już nieopatrznie przyznałeś się do ich posiadania w wiadomym celu :)

PLEASE!!!!!

Gutekbull

Jeśli dosyć masz męczącej góry a zależy Ci na każdym szczególe nie widzę innej drogi niż MIT. Basisko z słabawego powinno też nabrać masy a przestrzeń skończy Ci się na morzu. Jestem pewien MITa w twojej konfiguracji. Z tym że 2500 to chyba nie dasz rady, ale szukaj..

Gutekbull

Kabli na poziomie MITa czy Kondo jest na świecie jak psów u hycla.

Poczytaj i obejrzyj tą stronkę z drucikami. :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gutek- nie wiem czy zdążę wysłać Ci do posłuchania Z-Z UA jeszcze przed świetami. Ale myślę, że warto posłuchać. Tobie zresztą byłaby cena forum-kompana i w dodatku wodniaka :):) Wyslę tak szybko jak będzie to możliwe. Narazie po kolei ludziska słuchają. Jak narazie opinie i wrażenia nadzwyczaj dobre.

Natomiast polecane Argentumy mam po 1.25m na stronę. Może Jozwa ma dłuższe odcinki do posłuchania.

Zydelek => już chyba nie zdążę ,bo między świętami ruszam w świat.

Kabli faktycznie jak psów, Mita nie znam.

Chciałbym zachować wgląd w dźwięk - ilość informacji jaką mi dawał R.Dawn, a to przy ograniczonych środkach jakie chce na to przeznaczyć może być trudne ;-( ;-(

Myślałem o Fadelu, ale czy on ,aby nie będzie za słodki ?

Gutek- Argentuma (całe okablowanie- sieciówki, sygnałówki i głośnikowe- własnie te) posiadam od dawna:):)

Jozwa dopiero sie przybiera do odsłuchu, a ja mam komplet wygrzany, wielokrotnie porównywany z innymi bardzo znacznie droższymi kablami:):)

Na Twoje pytanie!

Nie jest tylko ze srebra, choć użyte jest wysokiej jakości. Srebro to jest zanieczyszczone między innymi złotem. Z ciejawości dałem próbki do badania w urzędzie patentowym, podobnie jak zresztą jego producent. Facet z niczym nie ściemnia, nie robi wody w mózgu i nie reklamuje. Jednak, kto nie wpiął jego kabli do swego systemu z żadka je wypina:):) Najlepsze rezultaty przynosi zastosowanie całości- od gniazdka, sygnału po głośnik.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.