Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ogólnie jest na firmowych soundpath czyli nóżkach z miękkiej gumy i dodają jakieś 2cm i jak widać koniec dywanu załapał się na dociśnięcie:)) 

Ogólnie pb13 ultra to stary model i coraz ciężej będzie znaleźć nowy, zastanawiam się nad drugim dopóki są i to w takiej cenie .

1 godzinę temu, subfan napisał:

Ogólnie pb13 ultra to stary model i coraz ciężej będzie znaleźć nowy, zastanawiam się nad drugim dopóki są i to w takiej cenie .

Słuchałeś może muzyki z pomocą SVS? Jaka szeroka jest ściana, na której masz ustawiony sprzęt?

Gość

(Konto usunięte)

Całość ma 5m A to co widać to szafa po lewej, cały ok 20m2. Jest opcja 16hz z jednym otworem zatkanym jak i zatkanie wszystkich portów do muzyki lub akurat takich upodobań.  Słuchałem muzyki i wg mnie było ok tyle że czasem coś potrafi spaść z półki w kuchni czy łazience przy mniej skrepowanych odsłuchach. 

52 minuty temu, subfan napisał:

Słuchałem muzyki i wg mnie było ok tyle że czasem coś potrafi spaść z półki w kuchni czy łazience przy mniej skrepowanych odsłuchach

Mogę wiedzieć, czego słuchasz, słuchałeś? Jestem ciekawy, jak wypadłoby porównanie SVS SB16 Ultra z twoim, zarówno w kinie, jak i w muzyce.

Gość

(Konto usunięte)

Będąc fanem subów operetki nie słucham:))) co do porównania do sb16 to zależy czego oczekujesz w muzyce bo w kinie wiadomo że otwarty będzie lepszy . Miałem wcześniej zamkniętą wersję czyli sb13 i jeżeli miałbym oceniać to dla mnie nie jest nawet blisko pb13. Trzy duże porty/otwory nie są tu dla estetyki , pompowane powietrze podróżuje z taką prędkością w obie strony że ciężko rękę w miejscu utrzymać w ich środku. 

Wracając do sedna sprawy - są tacy którym wystarczy delikatne podkreślenie najniższych rejestrów czy to w muzyce czy w kinowych efektach ale ja do nich się nie zaliczam bo czysty potężny bass jest zbyt przyjemny aby go delikatnie dozować. 

Edytowane przez Gość

Nie wiem dokładnie, czego oczekuję w muzyce. Muzyka, którą słucham to progresywny rock, jazz, jazz-rock/fusion - czyli często szybki, różnorodny, dynamicznie zmieniający się bas, muzyka filmowa, z gier komputerowych, klasyczna.

Jakbym słuchał jakiegoś pitu pitu umpa umpa, to pewnie co bym nie kupił, to byłbym zadowolony, no nic, trzeba będzie jak najwięcej sprawdzać i testować.

Gość

(Konto usunięte)

Tylko sprawdzanie i testowanie!! Nic tego nie zastąpi a słuchając rocka i jazzu pytasz o sub 1000w z 13,5 calowym glosnikiem i kończysz lekką irytacją haha to nie jest monstrum dla takich jak ty ,wybacz.

Będziesz w niebo wzięty z rel t5:))))

Gość

(Konto usunięte)

Tu coś w stylu "zostań bohaterem we własnym domu " , może pojawią się komentarze negatywne ale ja osobiście wiem jak było "przed" i jak jest teraz.20181213_103007.thumb.jpg.9a1f6335ef8a974d4b947ba7a11e9181.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Koszt 10szt to ok300-350 zł.  Koszt 1 szt w internetach ponad 100 zł.  Użyta 7cm wata mineralna rockwool (10cm niby jest zalecane pt80 ale u mnie chodziło głównie o walkę ze zwykłym pogłosem)

20181214_071421.jpg

Edytowane przez Gość

Sam robiles panele? 

Tez potrzebuje na dzien dobry 10szt. 

Co do dizajnu to chyba jestes daltonista :) Niebieskie? Ty serio? Niebieskie? 

Nie bylo szarego lub czernego lub jakiegokolwiek innego mnie oczo***

Pozdro.

Gość

(Konto usunięte)

Skoro takie zrobiłem to raczej ten niebieski mi się podoba ,tak podoba misie ,tak na serio podoba mi się !

Lubisz różowy to masz różowy, lubisz czarny masz czarny . Nie jest to dokładnie niebieski ,tak wyszło na foto. Spodziewałem się krytyki ale nie co do koloru Lolek wybacz ,pozwolisz mi mieć takie czy muszę je zmienić? 

I jak to się ma do daltonisty który nie odróżnia czerwonego ?

Po twojej reakcji zakładam że ubierasz czarną lub szarą kurtkę zimą ,taką samą czapkę itp itd a potem ludziska się zastanawiają czemu tak mało polotu i finezji w tym smutnym jak ......... narodzie . Takie to wszystko zachowawcze .

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)

Koszt nowego koloru to mniej niż  10zl od sztuki więc mogę sobie je zmieniać na każdą porę roku i na takie jakie mi tylko przyjdą do głowy. O ile masz więcej zdolności manualnych niż średnio zaawansowany szympans i rączki ci do tyłka nie przyrosły to po kilku godzinach masz 10 sztuk za 300zl jak pisałem, no chyba że jeden z powyższych warunków jest nie spełniony. 

Lolo2 co do designu czyli koloru to tym się lekko kierowałem:)) to moja ściana prostopadła do okna 

20181214_092653.jpg

I z góry zaznaczam ze mi się bardzo podoba :)))

2 godziny temu, subfan napisał:

Koszt 10szt to ok300-350 zł.  Koszt 1 szt w internetach ponad 100 zł.  Użyta 7cm wata mineralna rockwool (10cm niby jest zalecane pt80 ale u mnie chodziło głównie o walkę ze zwykłym pogłosem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czym obciagnales te panele (co to jest ten niebieski material)?

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Mikrofaza czy coś w tym stylu ,ma lekki meszek i zajebiscie przytulne w dotyku . Jak chcesz wsadzić szpile że coś tam w badaniach udowodniono że słabo pochłania dźwięk to wiec że średnio o to dbam , ważne że mi się podoba i działa. 

15 godzin temu, subfan napisał:

zastanawiam się nad drugim dopóki są i to w takiej cenie .

Koniecznie, jeden z przodu, jeden z tylu...

4 minuty temu, subfan napisał:

Mikrofaza czy coś w tym stylu ,ma lekki meszek i zajebiscie przytulne w dotyku . Jak chcesz wsadzić szpile że coś tam w badaniach udowodniono że słabo pochłania dźwięk to wiec że średnio o to dbam , ważne że mi się podoba i działa. 

Nie, zadne szpile :-)

co mnie intersuje to przepuszczalnosc dzwieku (by zachowac funkcje dzalania welny) i ochrona przed sypiaca sie welna

Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)

Wiem o co ci chodzi ale wata tu użyta to rockwool który w pochłaniania nie odbiega znacząco od pt80 a jest znacznie tańszy (to nie jest zwykły rockwool tylko też z jakimś dopiskiem o dźwięku ale nie pamietam) ,nie jest 10cm bo i tak 7cm są dość widoczne a czuje że nawet 5cm zdało by egzamin. Mikrofaza jest tania i ładna i zaręczam że nie usłyszysz różnicy z innym materiałem.   Nie ma prawa nic się sypać skoro wata jest owinięte w białą agrowłukninę i na tył dana czarną. Dodać do tego estetykę wykonania i śmiało mogę to postawić koło sklepowego shitu:)))

20181214_100053.jpg

Czy mozesz podac dokladna nazwe tego produktu (albo link w internecine)? Wyglada to bardzo interesujaco!

Grubosc mozna dobrac pasownie do zakresu czestotliwosci, ktory jest krytyczny (wymaga tlumienia).

Czy probowales robic jakies pomiary poglosu (n.p. Waterfall,  RT60,...) przed i po instalacji tych paneli?

Edytowane przez xajas

Mam konkretny pomysl na zastosowaanie. Moja cala tylna sciana jest pokryta otwartym regalem ksiazkowym. Mogl bym przyciac takie plyty na rozmiar luk w regalach i wstawic je jako "plecy" za ksiazkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)

Wszystko bylo robione bez profesjonalnych pomiarow ale " na ucho" ,w moich warunkach jak pisałem pomogło by cokolwiek na tych golach ścianach ale tak jest estetycznie . Wielkość paneli to żaden problem ,docinasz płytę na wymiar jaki chcesz w OBI i wypełniasz taką watą jak chcesz (pt80,rockwool ) trochę agrowlokniny i zszywek i cudo gotowe a wszystko dziecinnie proste. Nr do sklepu wysyłam na priv bo tylko to mam a o szczegółach już zapomniałem bo wisi to u mnie ponad rok.

A, rozumiem, czyli to nie jest podobne do "pianki" obciagnietej materialem (bo tak to wyglada), tylko to sa ramy wypenione wata a potem obciagniete materialem.

Tak zrobilem, moje absorbery, tyle ze troche wieksze i grubsze (16cm)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)

I git,teraz parę metrów tkaniny koloru takiego jak Lolo2 lubi i wszystko gotowe. Wspominał o czarnym i szarym więc masz podpowiedź bo mój " niebieski " mu się nie spodobał hmmm muszę z tym żyć :))

Gdyby ktoś chciał na bogato to 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  :D

Ja i tak wiem czym @subfan, się inspirował ....

Ukryta Zawartość

Albo jeszcze lepiej może tam mieszka więc nie miał wyjścia....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck
Gość

(Konto usunięte)

Też nad tym myślałem ale uznałem że może być ciężko dopasować ewentualną symetrię wzorków z dość mocnym naciągnieciem z tyłu panelu żeby nie było to sflaczałe od frontu :))

Hahahahahahahahahahaha chciałbym.  Ten kolor to nie do końca niebieski ,trochę wpada w zielony czy turkus nie znam się dokładnie. 

Tak czy siak na tyłach masz kolumny rozpraszające zresztą zwykłe też mają odbicia, a ty te odbicia tłumisz średni to średni pomysł jest to takie zabicie efektu przestrzenności. 

47 minut temu, subfan napisał:

I git,teraz parę metrów tkaniny koloru takiego jak Lolo2 lubi i wszystko gotowe. Wspominał o czarnym i szarym więc masz podpowiedź...

Kolor nie odgrywa roli, wszystko znika za kotara na calej szerokosc pomieszczenia :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Tylne kolumny to boczne kolumny umieszczone ok 30cm do przodu z linii z moja głową więc nic nie jest zabijane . Tak musi być bo mam kanapę przy samej ścianie i tak ma zostać i skoro linia głośników i mojej głowy są tak blisko tylnej ściany nic nie zmienia umieszczenie na niej paneli. Zaręczam że efekty w surround są wspaniałe. 

Zaręczam że jest lepiej jak wcześniej czyli bez paneli i więcej odbić nie znaczy lepiej ,problemem u mnie był poglos i w tym akurat się sprawdza więc w czym problem ,wrzuć swoje zdjęcia bl4ack.

13 minut temu, bl4ck napisał:

Tak czy siak na tyłach masz kolumny rozpraszające zresztą zwykłe też mają odbicia, a ty te odbicia tłumisz średni to średni pomysł jest to takie zabicie efektu przestrzenności. 

Nic z tego nie zrozumialem

Gość

(Konto usunięte)

Wcześniej odsłuch klipschów 280rp zostawiłał niedosyt ,teraz mocne podstawki robią więcej zamieszania więc coś chyba się poprawiło.  Nie potrzebuje wykresów i badań z pomiarami żeby stwierdzić poprawe

• Pokaż nowe odpowiedzi