Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, brewka87 napisał:

Co chwilę w głowie pojawiają mi się jakies pomysły. Jedne realizuję, a inne porzucam ☺ Gdybym miał salkę jak np @Gmow1977 to sufit z pewnoscią byłby czarny 😄  u mnie kolejnym zakupem będzie gruby czarny dywan typu shaggy. Zmniejszy odbicia swiatła i dzwięku od podłogi.

Oczywiście, mój post nie był złośliwością. Masz świetna bazę (duże pomieszczenie i można powiedzieć, że kompletny system), całość zbudowana na fajnych i mimo wszystko nie mainstrimowych komponentach

11 minut temu, brewka87 napisał:

W pomieszczeniu ktore mam teraz chciałem to rozwiązac bardziej estetycznie i dlatego ciągle nad tym rozkminiam 😉

To jest najtrudniejsze, jak zrobić żeby było estetycznie, skutecznie i jednocześnie wygodne w używaniu.

14 minut temu, brewka87 napisał:

Gdybym miał salkę jak np @Gmow1977 to sufit z pewnoscią byłby czarny

U mnie sufit jest trochę bardziej skomplikowany,niż tylko czarny .To raczej kompleksowe rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.Pod napinanym specjalnym materiałem akustycznym znajduje się cała technika : głośniki do atmos i auro 3d   ,kable, oświetlenie i absorbery do pierwszych odbić oraz dyfuzory.Całość odpowiada za super efek.... no i czysto i schludnie.😅20230218_212755.thumb.jpg.cdb7b4be56bd1d94da754f640874a7dc.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, Gmow1977 napisał:

U mnie sufit jest trochę bardziej skomplikowany,niż tylko czarny .To raczej kompleksowe rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

.Pod napinanym specjalnym materiałem akustycznym znajduje się cała technika : głośniki do atmos i auro 3d   ,kable, oświetlenie i absorbery do pierwszych odbić oraz dyfuzory.Całość odpowiada za super efek.... no i czysto i schludnie.😅20230218_212755.thumb.jpg.cdb7b4be56bd1d94da754f640874a7dc.jpg

No właśnie tylko estetyka salonu, a salki kinowej to wg mnie zawsze 2 różne sprawy. Twoje rozwiązanie jest mega ale jednak zastanowiłbym się 2 razy aby zainstalować takie coś w salonie. Powtórzę, bardzo mi się podoba to co masz i dla mnie to wzór.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie no, nie w salonie. Bez przesady. Kolega przecież ma salkę dedykowaną. To może wszystko. Przynajmniej w ramach możliwości. 🙂

U mnie małe zmiany. Nowy Soniak, ale  szału nie ma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i fajnie. Pokój do relaksu jak się patrzy. 👍

Widzę, że jest tu sporo z takimi systemami. Dlaczego nie wrzucacie zdjęć do tego wątku co link dałem wyżej. Zdjęcia z małym opisem. I byłby kontynuowany fajny temat. A tu już się nic nie zmieni. Raz jest tak raz tak. A tam przynajmniej można coś zobaczyć na spokojnie. Przecież nie każdy ma nie wiadomo co. Nie każdy może mieć dedykowane miejsce. Ja też nie mam. I daleko mi do niektórych. Ale co z tego. To przecież nasze hobby. Spełnienie któregoś z marzeń. I spoko. Nawet Ci co mieli swoje tematy mogliby też tam wrzucić foto z opisem.

A tak to tylko narzekanie, że u nas nic nie ma. A za granicą to nie wiadomo co. Można by było to zmienić. Chociaż w małym procencie.

3 godziny temu, Gmow1977 napisał:

Aż się prosi o ekran ramowy...Poza tym jeszcze by coś z tego JVC  wyciągnął ...  

A dlaczego ramowy a nie elektrycznie rozwijany jakby kiedyś chciał dać tam tv na ścianę to lepszy będzie ekran zwijany.

2 godziny temu, PawelMitsu napisał:

A wyglada, tylko na takie niedokończone 😝

czarny sufit podwieszany może wyglądać mega dobrze. Na nowe mieszkanie gdzie wiem, że bedzie i musi być projektor (jeżeli nic się nie spier. Po drodze) będę właśnie planował czarny. Na razie muszę nazbierać z 400 tysi żeby krechę dali 🤣😅

Ukryta Zawartość

A dlaczego sufit podwieszany przecież nie musi być podwieszany byle by był czarny, to że jest podwieszany nic nie wnosi ani do dzwięku ani obrazu.

35 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

U mnie małe zmiany. Nowy Soniak, ale  szału nie ma.

IMG20230218214809.jpg

Co to za subwoofery, nie lepiej było dać 1 ale większy i mocniejszy, 2 małe nie zejdą tak nisko jak 1 duży np. SVS.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, kinomaniak 2 napisał:

U mnie małe zmiany. Nowy Soniak, ale  szału nie

Oj tam zaraz szału nie ma👍

Jest fajnie 😅

Te dwa suby dają radę na tym poddaszu?

Też się właśnie zastanawiam czy 2 suba dadzą rade, chyba zamiast 2 małych lepszy będzie 1 duży. Np. SB 16 Ultra albo SB4000 niższe zejście jest zdecydowanie fajniejsze od problemów z prawidłową lokalizacją 2 subów.

14 minut temu, JVC 4K napisał:

Też się właśnie zastanawiam czy 2 suba dadzą rade, chyba zamiast 2 małych lepszy będzie 1 duży. Np. SB 16 Ultra albo SB4000 niższe zejście jest zdecydowanie fajniejsze od problemów z prawidłową lokalizacją 2 subów.

To czy nisko zejdzie to kwestia gustu ,jak dla mnie  sprawa drugorzędna .Raczej na poddaszach tego typu są inne problemy z basem ....Bas potrafi poprostu uciekać , albo wogóle go nie ma....Kilka osób pisało tu na forum o takich problemach ...dlatego ciekaw jestem jaka historia kryje się za dwoma subami kolegi @kinomaniak 2???Może coś skrobnie o jego zestawie?

1 godzinę temu, PawelMitsu napisał:

ale jednak zastanowiłbym się 2 razy aby zainstalować takie coś w salonie

Salon to ogromny kompromis tu pełna zgoda👍Ale i w salonie można to fajnie zaaranżować...

Ukryta Zawartość

Screenshot_20230218-224338_YouTube.thumb.jpg.d0e5222dc47254ab124155d75cddf532.jpg

Screenshot_20230218-224504_YouTube.thumb.jpg.c8ce1f203f4821f7b5ade2bdc6de6c6d.jpg

Jeśli ktoś chce mieć kino w salonie to musi się liczyć z jakąś adaptacją.Ja uważam ,że lepiej zrobić to raz a dobrze.....Takie druciarstwo w postaci zasłaniania połowy pokoju i otulania ścian kolumn sufitu na czas projekcji jakimiś szmatkami to nieporozumienie? Ten cały rytuał po jakimś czasie by mi się znudził a wygląd ? Też taki nijaki....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977
Godzinę temu, STELVIO napisał:

No i fajnie. Pokój do relaksu jak się patrzy. 👍

Widzę, że jest tu sporo z takimi systemami. Dlaczego nie wrzucacie zdjęć do tego wątku co link dałem wyżej. Zdjęcia z małym opisem. I byłby kontynuowany fajny temat. A tu już się nic nie zmieni. Raz jest tak raz tak. A tam przynajmniej można coś zobaczyć na spokojnie. Przecież nie każdy ma nie wiadomo co. Nie każdy może mieć dedykowane miejsce. Ja też nie mam. I daleko mi do niektórych. Ale co z tego. To przecież nasze hobby. Spełnienie któregoś z marzeń. I spoko. Nawet Ci co mieli swoje tematy mogliby też tam wrzucić foto z opisem.

A tak to tylko narzekanie, że u nas nic nie ma. A za granicą to nie wiadomo co. Można by było to zmienić. Chociaż w małym procencie.

Temat fajny jak najbardziej ...

Tylko jakoś się tak słabo przyjął ....Ale spoko .Dołożę i ja w najbliższym czasie parę fot mojej salki👍

Po prostu nie każdy uważa, że masz coś do pokazania. A ma. Tylko myśli, że to za mało. A to nie prawda. Różnorodność mile widziana. Później dla każdego poszukiwacza coś się znajdzie. Myślę, że kompleksy mają tu sporo do powiedzenia. Już nie wspomnę o bezwartościowej i bezużytecznej krytyce. Ale cały czas mam nadzieję, że to się zmieni. 💪

1 minutę temu, STELVIO napisał:

Po prostu nie każdy uważa, że masz coś do pokazania. A ma. Tylko myśli, że to za mało. A to nie prawda. Różnorodność mile widziana. Później dla każdego poszukiwacza coś się znajdzie. Myślę, że kompleksy mają tu sporo do powiedzenia. Już nie wspomnę o bezwartościowej i bezużytecznej krytyce. Ale cały czas mam nadzieję, że to się zmieni. 💪

No jasne....

Każdy entuzjasta kina ma jakiś kąt, w którym to kino ogląda. Przecież "Morze" ludzi tu zagląda i szuka inspiracji. Krytyka konstruktywna ? Wydaje mi się wskazana.Co do samych instalacji? No cóż ....Janusz i Wierza z marketu  pod telewizorem albo nad ? No chyba też nie o to tu chodzi...i zdrowy rozsądek powinien niektórym też dać do myślenia. Jakieś granice są....😏Rozsądni ludzie wiedzą co mają i jaką reakcję wywołają...To forum też powinno trzymać jakiś standart.... Także odwagi  i śmiało wstawiajcie swoje kina Niech to hobby nas łączy a nie dzieli😅.

6 hours ago, PawelMitsu said:

Oczywiście, mój post nie był złośliwością. Masz świetna bazę (duże pomieszczenie i można powiedzieć, że kompletny system), całość zbudowana na fajnych i mimo wszystko nie mainstrimowych komponentach

Nie odebrałem tego jako złosliwosc ☺ po prostu chcę to wszystko zrobić tak zeby jednak kino nie zdominowało tego pokoju chociaz z drugiej strony juz w pewnym sensie tak jest 😊

6 hours ago, PawelMitsu said:

To jest najtrudniejsze, jak zrobić żeby było estetycznie, skutecznie i jednocześnie wygodne w używaniu.

Zalezalo mi na tym aby adaptacja scian nie była permanentna. Czarny salon byłby dosc przygnębiający na dłuzszą metę. Filmow nie oglądam non stop 😉

4 hours ago, Gmow1977 said:

Takie druciarstwo w postaci zasłaniania połowy pokoju i otulania ścian kolumn sufitu na czas projekcji jakimiś szmatkami to nieporozumienie? Ten cały rytuał po jakimś czasie by mi się znudził a wygląd ? Też taki nijaki....

Kolego @Gmow1977 ja rozumiem, ze w Twojej opini zasłony rozsuwane na sciany to moze byc "druciarstwo" skoro sam masz pomieszczenie dedykowane TYLKO do kd ale z drugiej strony uwazam, ze nawet taka adaptacja pokoju powiedzmy uniwersalnego jest lepsza niz całkowity jej brak 😊

W moim przypadku zasłony będą rozsuwane elektrycznie, wlasnie po to zeby bylo wygodnie. Tez by mi się nie chciało wszystkiego zasłaniac ręcznie przed kazdym filmem chociaz nie jest jakas trudna czynnosc 😊

5 hours ago, JVC 4K said:

A dlaczego ramowy a nie elektrycznie rozwijany jakby kiedyś chciał dać tam tv na ścianę to lepszy będzie ekran zwijany.

Jesli miałbym montowac ekran to raczej ramowy. Będzie tanszy niz rozwijany z napinaczami. Poza tym trudno znalezc ekran o takich wymiarach w ludzkich pieniądzach, a nie ukrywam budzet moj nie jest z gumy 😉 telewizora nie planuję tam stawiac, bo nie oglądam telewizji. Filmow nie oglądałbym na telewizorze mając projektor 😊 juz prędzej zamontowałbym na scianie jakies dyfuzory na pierwsze odbicia aby poprawic stereo ☺ myslalem nawet juz nad jakimis dyfuzorami opuszczanymi elektrycznie na czas projekcji chowanymi za subwoofery ale to pomysł ktory nie jest priorytetowy.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

10 godzin temu, JVC 4K napisał:

A dlaczego sufit podwieszany przecież nie musi być podwieszany byle by był czarny, to że jest podwieszany nic nie wnosi ani do dzwięku ani obrazu.

Co to za subwoofery, nie lepiej było dać 1 ale większy i mocniejszy, 2 małe nie zejdą tak nisko jak 1 duży np. SVS.

Nie są małe Polk Audio hta 12.

30 cm głośniki.

Gra lepiej niż jeden.

Miałem Klipsch 150

38 cm.

Jeden wielki łomot.

Tu bas jest słyszalny równo.

Edytowane przez kinomaniak 2

Co do basu . Faktycznie na poddaszu. Piętrze faktycznie był problem z kontrolą. Uciekał z środka na boki.

I było go sporo ale za mną. Pobawiłem się jednak trochę z ustawieniami kolumn. Jakieś podstawki pod kolce,nie bezpośrednio na podłodze. I jest dobrze. Co do subwoofera ,to też był problem. Klipsch był potężny,ale było czuć bas w jednym miejscu. No i dodatkowo. Kolory . Musiały być białe. A dwa potężne Klipsch. Mijały się z celem. Pokój aż tak duży nie jest. 4,60x8,20

2 minutes ago, kinomaniak 2 said:

Pokój aż tak duży nie jest. 4,60x8,20

Niejeden forumowicz chciałby miec taki nieduzy "pokoik" do KD 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

10 godzin temu, JVC 4K napisał:

podwieszany byle by był czarny, to że jest podwieszany nic nie wnosi ani do dzwięku ani obrazu.

Podwieszany bo możesz do niego wstawić ustroje akustyczne, ciekawe oświetlenie, kable. Poza tym podwieszany daje dobre wrażenie wizualne

5 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

Pokój aż tak duży nie jest. 4,60x8,20

Stary....takie wymiary  to dla nie jednego marzenie😅.

Ale pewnie przez skosy wydaje się mniejszy....Mimo wszystko gratuluję. W końcu nie tylko ten Klipsch....A napisz jeszcze coś o górnych głośnikach bo widać ,że są.Jak TO działa ?Atmos czy Auro ? Jakie wrażenia ?Czuć tą przestrzeń?

10 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Salon to ogromny kompromis tu pełna zgoda👍Ale i w salonie można to fajnie zaaranżować...

W takim przypadku najlepiej pewnie jakaś ukryta adaptacja akustyczna, ale z tych fotek też w miarę spoko. Na początku myślałem o kinie w salonie, ale jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Za dużo kombinacji by było. Zmiana położenia okna, zapewne rezygnacja z kolumny centralnej, bezsens totalny. Jedynie metraż całkiem fajny - 5.50 na 6.50m.

Edytowane przez Adi777

Nie używam Atmosa.

To na górnej belce ,to dodatków fronty górne.Mam zestaw 7,2 plus te górne.

Kino jest,ale nie często używane. Padł mi blu-ray ud 5005.

Szuflada. Zresztą był to słaby odtwarzacz. Obecnie do filmów, mam Xbox series x.

Kolumny to cały zestaw Taga Platinum. Z frontami f 120, boczne,i tylnie z tej samej serii,  podstawki,i bipole. 2x PolkAudio.

Ostatnio wypożyczyłem Focal Chora 826 bo myślalem o zmianie. Ale kolumny okazały się wielkim rozczarowaniem. Podobnie jak Triangle Borea br9. Więc nadal są Tagi.

Tylko, ze takie salony zaadaptowane na stałe pod KD z np czarnym sufitem i tak moim zdaniem az takie dobre pod projekcję nie są. Uwazam, ze lepiej zasłaniac np welurem wszystkie sciany, niz miec przykladowo 2 ciemne sciany jak na fotkach ktore wstawil Gmow1977.  Całkowicie ciemny salon moim zdaniem nie wchodzi w grę, a częsciowo ciemny to takze jakis kompromis... dlatego ja juz wolę zasłonki na scianach, po zasłonięciu ktorych robi się naprawdę ciemno w pokoju. Z sufitem jeszcze cos wymyslę ☺

Salon to ogromny kompromis tu pełna zgodaAle i w salonie można to fajnie zaaranżować...

Ukryta Zawartość

Screenshot_20230218-224338_YouTube.thumb.jpg.d0e5222dc47254ab124155d75cddf532.jpg
Screenshot_20230218-224504_YouTube.thumb.jpg.c8ce1f203f4821f7b5ade2bdc6de6c6d.jpg
Jeśli ktoś chce mieć kino w salonie to musi się liczyć z jakąś adaptacją.Ja uważam ,że lepiej zrobić to raz a dobrze.....Takie druciarstwo w postaci zasłaniania połowy pokoju i otulania ścian kolumn sufitu na czas projekcji jakimiś szmatkami to nieporozumienie? Ten cały rytuał po jakimś czasie by mi się znudził a wygląd ? Też taki nijaki....
No te zdjęcia salonów fajne są. Ale to żadna adaptacja pod kino i projekcję. Oczywiście wszystko rzecz gustu. U mnie zmiana pokoju dziennego w salkę kinową pod projektor trwa może półtorej minuty. . I robię to już długo i jakoś się nie nudzi. I druciarstwo to chyba lekka przesada. No jestem trochę ciekawy jakby taki pokoik jak my mamy tu w większości wyglądałby u Ciebie przy dzieciach i żonie. Jak daleko poszły by zmiany. Gdzie przesiadują wszyscy co Was odwiedzają. I powtórzę to co napisał kolega wyżej. Lepiej mieć tak, niż żadnej adaptacji. Nie którzy nie mają kina, bo myślą, że w normalnym pokoju to nie da rady tego zrobić. A jednak można i nie trzeba mieć specjalnego pomieszczenia. Jak salka kinowa ma wyglądać to większość wie. A jak zrobić takie połączenia salon/kino to już nie źle trzeba kombinować. Ale się da i to najważniejsze. Cieszę się, że co niektórzy do tego dążą i się nie zrażają i spełniają swoje marzenie w postaci kina.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minutes ago, STELVIO said:

No te zdjęcia salonów fajne są. Ale to żadna adaptacja pod kino i projekcję.

Dokładnie tak. Przy projekcji kazde najmniejsze zródło swiatła lub odbicie pogarsza efekt. Nie zauwazą tego moze posiadacze projektorów ze słabszą czernią, ktore same z siebie nie dysponują imponującym kontrastem ale przy lepszym projektorze nawet swiatło z włączonego ekranu telefonu pogarsza kontrast. Dlatego nic tu nie da pomalowanie np jednej czy dwoch scian na czarno skoro pozostałe będa jasne plus jasne meble..

9 minutes ago, STELVIO said:

U mnie zmiana pokoju dziennego w salkę kinową pod projektor trwa może półtorej minuty. . I robię to już długo i jakoś się nie nudzi. I druciarstwo to chyba lekka przesada.

Takze popieram. U mnie to nie są jakies "szmatki" tylko eleganckie welurowe zasłony szyte na zamówienie powieszone na szynach sterowanych sznurkiem (docelowo elektrycznie). U kolegi @STELVIO tez są zasłony na szynach z tego co pamiętam.

W takim przypadku najlepiej pewnie jakaś ukryta adaptacja akustyczna, ale z tych fotek też w miarę spoko. Na początku myślałem o kinie w salonie, ale jednak zrezygnowałem z tego pomysłu. Za dużo kombinacji by było. Zmiana położenia okna, zapewne rezygnacja z kolumny centralnej, bezsens totalny. Jedynie metraż całkiem fajny - 5.50 na 6.50m.
Można mieć super kino w salonie jeśli chodzi o audio. Na pewno jest łatwiej i mniej kolizyjnie. Tylko, że z dużym tv. Schody się zaczynają jeśli chcesz korzystać z projektora. Wtedy potrzebne jeszcze zaciemnienie. No jest jeszcze projektor ultrakrótkiego rzutu plus ekran do niego. I wtedy bez tv.
4 minutes ago, STELVIO said:

Schody się zaczynają jeśli chcesz korzystać z projektora.

Wiedzą to osoby, ktore z projekcją na lepszym poziomie mają stycznosc. Jak zaczynałem przygodę z projektorami 15 lat temu to obraz rzucałem na tkanine z jakiej szyje się przescieradła 😉 od tamtej pory sporo się zmieniło i projektory juz na dobre się u mnie zadomowiły. Oglądanie filmow na duzym ekranie uzaleznia i dla mnie nie ma juz powrotu do tv. Pokoj dzienny jest moim największym pomieszczeniem i dlatego to w nim urządziłem kino. Jest z tym sporo zabawy ale z drugiej strony jaka frajda za kazdym razem, gdy jakas zmiana w pomieszczeniu wnosi pożądany efekt😊

Godzinę temu, Adi777 napisał:

ale jednak zrezygnowałem z tego pomysłu.

No i....? Coś już masz? Coś działasz Czy dalej w planach?

23 minuty temu, Gmow1977 napisał:

No i....? Coś już masz? Coś działasz Czy dalej w planach?

W końcu coś się ruszyło. Projekt niedługo będzie ukończony. Tak naprawdę byłby już dawno przygotowany, ale zmieniłem projektanta. Elektrycy działają w domu, tynkarz załatwiony. 

Godzinę temu, brewka87 napisał:

Dokładnie tak. Przy projekcji kazde najmniejsze zródło swiatła lub odbicie pogarsza efekt. Nie zauwazą tego moze posiadacze projektorów ze słabszą czernią, ktore same z siebie nie dysponują imponującym kontrastem ale przy lepszym projektorze nawet swiatło z włączonego ekranu telefonu pogarsza kontrast. Dlatego nic tu nie da pomalowanie np jednej czy dwoch scian na czarno skoro pozostałe będa jasne plus jasne meble..

Dlatego takie " highendowe "projektory jak wy tu promujecie to do jaskini  a nie do salonów bym proponował .Oczywiście nikt nikomu nie zabroni ...ale potem właśnie zaczyna się to "druciarstwo".Bo kupujesz super proja ;a żeby wykorzystać jego walory to trzeba znów kombinować.Zaprezentowane zdjęcia jak najbardziej wnoszą coś do poprawy kontrastu i akustyki.Sami wiecie ,że odbicia jak i akustyka w dużej mierze pochodzi od sufitu.A sufit to nie tylko odbicia światła jak pisałem wyżej w moim przypadku.Te zdjęcia z netu też to potwierdzają....

Ja też miaľem kino w salonie i oczywiście że kompromis wziął górę  adaptacja ograniczyła sie do ...

mebli i kwiatków😅 Ale nie narzekałem na brak kontrastu i odbicia Poprostu oglądałem i cieszyłem się z dużego ekranu.

Teraz to inny Level 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Screenshot_20230219-120657_Photos.thumb.jpg.18aeed12741e2dcefa5ea0e164f2e202.jpg

13 minut temu, Adi777 napisał:

W końcu coś się ruszyło. Projekt niedługo będzie ukończony. Tak naprawdę byłby już dawno przygotowany, ale zmieniłem projektanta. Elektrycy działają w domu, tynkarz załatwiony. 

Mam  nadzieję że pochwalisz się  jak już coś będzie widać👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977
  • Pokaż nowe odpowiedzi