Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No ładnie, Alonso wyszedł dziś przed swój bolid o parę kroków. O takich kierowcach mówię.

No wiem, właśnie dlatego tych akurat nie wymieniłem.

Alonso, Hamilton czy nie wam już piz*a będzie, są klasą sami dla siebie,

ale cała reszta tzw. "czołówki" nie odstaje zbytnio poziomem od Heidfelda,

a nawet śmiem przypuszczac, że w identycznych autach kilku leszczom by pokazał ich miejsce w szeregu.

Parantula, przyjmij gratulacje za HEI. Bardzo dobre 10 miejsce :-)

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na czasy jego poszczególnych okrążeń.

Na pięc kółek przed każdym swoim pit stopem dostawał w dupę przynajmniej sekundę na kółku,

podczas gdy Sutill czy Rosberg i jechali równym tempem od zmiany do zmiany.

Według mnie musieli coś zj***c z tym nowym tylnym skrzydłem albo przesadzic z ustawieniami

i opony szlag trafiał o wiele szybciej niż oni tam to sobie wyliczyli.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

a g.... głownie fura , umiejetnosci (pomijajac czołówkę) są zblizone, oczywiście są asy ale nie lider panowie. asami są ham, allo, czy niedorost emocjonalny Ku.....ca. reszta rakietami nawet by przegrala.

• 2 tygodnie później...

A to ciekawe kwalifikacje:

6 Paul di Resta Force India

7 Pastor Maldonado Williams F1

8 Kamui Kobayashi Sauber

a gdzie nasza rosyjska rakieta i ''quick'' nick ?:)

Widac ze renoweczka powoli ale systematycznie ''pnie'' sie do końca stawki konstruktorow:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Naprawdę... to co dzisiaj pokazali, to porażka już na maksa jest.

Myślicie, że to przez ten pieprzony dmuchany dyfuzor i cała tą aferę z nim związaną?

Czy po prostu już im się przestało chciec?

A może poszli tropem BMW i w połowie sezonu już myślą o kolejnym? Oby tak samo daleko na tym nie zajechali...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

he he

Oczywiście dmuchany dyfuzor był bardzo pomocny dla ekip z silnikami Renault.

Najlepsze że wczoraj debatowali nad zniesieniem zakazu dmuchania :-) FIA dało wolną rękę zespołom, jeśli dojdą do zgody, przywrócone zostaną reguły z Valencji. Zgody oczywiście nie ma :-) Kto się sprzeciwia? Ferrari i Sauber.

Ale do wyścigu oj będzie się działo. Życzyłbym sobie trochę nacisku na Vetela. Zobaczyć jak facet wtedy się gubi, bezcenne.

No i myślę że Czarny też da popis.

Heidfeld jak Heidfeld, ale ruski to już dał popis na całego, aż normalnie żal było patrzec...

Jak to mówią lepszy rydz niż nic, a splot wydarzeń był taki sam dla obu miszczów spod znaku Lady

i nie byłbym sobą, gdybym w tym miejscu nie dodał, że na starcie HEI stał o dwa pola za PET,

którego Schumi machnął chyba na czwartym biegu i pewnie nawet tego nie zauważył,

a do Heidfelda się przymierzał parę razy i nawet z drs-em rady mu nie dał :)

Inna sprawa, że MSC zaliczył dodatkowy pit stop z karnym postojem, a mimo to wskoczył pomiędzy renówecki,

Rosberg był kompletnie poza ich zasięgiem, podobnie jak Perez... no smutny to wszystko obraz daje,

a niestety póki co nic nie wskazuje na to, żeby miało byc lepiej, tak że myślę jest już tylko kwestią czasu,

kiedy sukcesem dla LotusRenault będzie wyjście z Q1, a tak ładnie na początku żarło, dwa pudła w dwóch kolejnych wyścigach

aż coś się nagle wzięło i zesrało :(

A to nie wiesz parantulla,ze to rodacy som?MSC zabierał sie do wyprzedzania HEI jak kot do zagryzienia jeża.Symptomatyczne to było.

Żeby wyjaśnić przyzczyne niepowodzeń renówek,trzeba by mieć wiedze o finansach i wielu jeszcze zdarzeń o firmie.Niestety nie wiemy zbyt wiele to i nie wiemy gdzie się zesrywa.

Wyścig fajny, wreszcie Alonso na podium! Webber nie ma się za dobrze w zespole..niech czym prędzej stamtąd ucieka, bo Vettel to u Redbulla piorytet. Mclaren ma od jakiegoś czasu problemy z taktyką, nie mówiąc już o boksie ;)

Renóweczki choćby chciały to nie mogą, no cóż bolid to nieidealny, a kierowcy to średniaki, więc nawet nie ma kto z bolidu czegoś wycisnąć.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj Niemiec pokazał klase,nie ma co.Nawet paratulla jego zagorzały obrońca,gdzieś zniknął.Vettel też nie umiał się odnaleźć i przyjechał czwarty..najgorzej w tym sezonie,ale Mase ograli w pit stopie.

Się nie odzywam, bo nawet nie wiem co powiedziec... ręce już opadają i czarna rozpacz człowieka ogarnia jak na to wszystko patrzy...

jeden as dojeżdża do mety ze stratą 1 minuty + 1 pit stop do mercedesa, chociaż po drodze nic specjalnego się nie wydarzyło...

drugi po raz kolejny nie dojeżdża wcale, bo już mu chyba nerwy i zwieracze puszczają w związku z rychłym powrotem Kubiki...

Vetelek pokazał jakim jest miszczem jak nie startuje z PP i nie kręci po 2 sekundy przewagi nie mając nikogo przed sobą...

a reszta wreszcie pokazała (miejmy nadzieję) że już nie wystarczy siedziec za kierownicą RedBulla, żeby miec pewne miejsce na pudle.

dodam pare fotek z ostatniej imprezy

Kto zgadnie kto jedzie porszowka??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4575-0-84669000-1311590833_thumb.jpg

post-4575-0-17937400-1311590848_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niesety bylem w takm sektorze ze za wiele sie na nim nie dzialo,wiec i fotki pojedyncze.

Mam inne "samochodziki" jak ktos chce moge cos konkretnego zamiescic.

Fajnie by bylo miec wejscie akredytacyjne ale wiem ze o to nie latwo.

No to możesz mi pozazdrościć, zwiedziłem aleję serwisową na Nurburgringu wzdłuż i wszerz, tyle, ze w ...1997 roku. Niestety był to tylko czwartek ale stajnie pracowały już pełną parą. Miałem okazję od środka zwiedzić box McLarena, pozwolono mi nawet w drodze wyjątku zrobić kilka fotek.

W czwartek byl otwarty pitlane ,mozna bylo sie tam krecic .Ludzi byla cala masa i boxy byly odgrodzone bramkami i nie byla to jakas kosmiczna atrakcja .

Kierowcy pochowani gdzes.Siostra byla w tym roku Monaco i w czwartek prawie wszystkich kierowcow miala na 1 m.

tutaj jedna fotka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tdrozd

Co mu zrobili... jak na razie to kopa w dupę na zapęd mu dali, żeby się w końcu ocknął i zaczął jeździc jak człowiek,

chociaż według mnie i jeden i drugi ewentualny następca tylko czkawką się wszystkim odbije.

Co by o Heidfeldzie nie mówic, to sorry bardzo, ale póki co to jeszcze nie jest liga dla nieopierzonych żółtodziobów.

Może za rok czy za dwa, ale nie dziś i tym bardziej nie w połowie trwającego sezonu.

Skutki prawdopodobnie będą odwrotne do zamierzonych (uciekające punkty i coraz większa strata do Mercedesa)

a po powrocie Kubiki i tak dla żadnego z nich nie będzie wolnego miejsca w bolidzie, także z której strony by nie spojrzec

moim skromnym zdaniem jakiekolwiek ewentualne ruchy i zmiany na fotelu Heidfelda nie mają żadnego sensu, poza jedynie takim,

żeby gościa obudzic i postawic do pionu, bo to co ostatnio odpierdala, to faktycznie woła już o pomstę do nieba.

No, ale już zasiadł za kierownicą i wyjechał na tor z tego co widzę, teraz zobaczmy co z tego wszystkiego wyniknie...

No nie wiem, nie wiem... na ostatnim okrążeniu P2 którego nie ukończył, bo już zjechał do boksów,

Heidfeld notował w pierwszym i drugim sektorze po ok. 0,5 sek. straty do najlepszego czasu Hamiltona,

co teoretycznie dałoby HEI czas gdzieś na poziomie 8-go Schumachera, może minimalnie lepiej, może minimalnie gorzej.

Dla porównania w tym samym treningu na tych samych oponach Petrov wykręcił dopiero 17 czas ze stratą 2 sek. do SCH.

Jeśli można się pokusic o jakiekolwiek wnioski, to chyba tylko takie, że tragedii w sumie nie ma, ale do zachwytów raczej daleko.

wp.pl | 2011.07.27 09:04

Zespół Lotus Renault ma nadzieję, że po serii rozczarowujących wyścigów, jeszcze przed letnią przerwą uda im się zaprezentować na tyle dobrze, aby tchnąć nowego ducha w szeregi teamu. Szef ekipy Eric Boullier zapowiada odrodzenie zespołu w GP Węgier.

- Wynik GP Niemiec nie był taki jakiego oczekiwaliśmy. Na tor w Nurburgring przyjechaliśmy z pewnymi udoskonaleniami, które podniosły nasze oczekiwania co do weekendowego wyścigu. Zdobyliśmy kolejny punkt, ale wciąż byliśmy za słabi. To nie był weekend, na jaki się nastawiliśmy - przyznał Boullier.

Trudno oczekiwać, aby w GP Węgier sytuacja uległa radykalnej poprawie, jednak nikt w Lotus Renault nie wątpi, że bolid już teraz ma potencjał, który powinien gwarantować lepsze osiągi niż miało to miejsce w Niemczech.

- Podczas węgierskiego GP damy z siebie wszystko i wrócimy do gry, chociaż nie planujemy już żadnych znaczących zmian w samochodzie aż do letniej przerwy. Spróbujemy dać kibicom LRGP w Budapeszcie powód do świętowania w ten weekend, pomimo, że podium w tym momencie wydaje się poza naszym zasięgiem - realnie ocenił sytuację szef Lotus Renault.

Wyniki kwlifikacji do GP Węgier

Lp. Imię i nazwisko Zespół Q1 Q2 Q3

1 Sebastian Vettel Red Bull 1:21.740 1:21.095 1:19.815

2 Lewis Hamilton McLaren 1:21.636 1:21.105 1:19.978

3 Jenson Button McLaren 1:22.038 1:20.578 1:20.024

4 Felipe Massa Ferrari 1:22.130 1:21.099 1:20.350

5 Fernando Alonso Ferrari 1:21.578 1:20.262 1:20.365

6 Mark Webber Red Bull 1:22.208 1:20.890 1:20.474

7 Nico Rosberg Mercedes GP 1:22.996 1:21.243 1:21.098

8 Adrian Sutil Force India 1:22.237 1:22.000 1:21.445

9 Michael Schumacher Mercedes GP 1:22.876 1:21.852 1:21.907

10 Sergio Perez Sauber 1:23.067 1:22.157 -

11 Paul di Resta Force India 1:22.976 1:22.256

12 Witalij Pietrow Lotus Renault 1:23.070 1:22.284

13 Kamui Kobayashi Sauber 1:23.278 1:22.435

14 Nick Heidfeld Lotus Renault 1:24.024 1:22.470

15 Rubens Barrichello Williams F1 1:24.075 1:22.684

16 Jaime Alguersuari Toro Rosso 1:24.285 1:22.979

17 Pastor Maldonado Williams F1 1:23.847 -

18 Sebastien Buemi Toro Rosso 1:24.070

19 Heikki Kovalainen Team Lotus 1:24.205

20 Jarno Trulli Team Lotus 1:24.534

21 Timo Glock Virgin 1:26.294

22 Vitantonio LiuzziHispania Racing 1:26.323

23 Daniel Ricciardo Hispania Racing 1:26.479

24 Jerome D'Ambrosio Virgin 1:26.510

Edytowane przez parantulla

Pożyjemy zobaczymy.

Do powrotu Kubiki na tor można sobie tylko gdybac, gdzie siedzi diabeł czy ile wart jest Heidfeld.

Trochę szkoda, bo od dłuższego czasu główną i praktycznie jedyną atrakcją jest liczenie na to,

że może w tym tygodniu, może w przyszłym, a może za miesiąc Red Bull nie wygra kwalifikacji, a Vettel wyścigu,

po czym już w piątek wiadomo co będzie się działo w niedzielę, a wszyscy dalej liczą, może deszcz, może awaria, może wypadek, może inny cud jakiś...

No może i nie wygra raz jeden, drugi i trzeci, no i co z tego? Miszczem i tak będzie, chocby się inni posrali,

a mnie to akurat tyle obchodzi, co chyba wszystkich, przynajmniej sądząc po natłoku osób jeszcze piszących w tym wątku...

Co to?Nerfy zawodzą...parantulla?Sie czepiłeś ilości piszących!Heidfeld jest cienki i tyle a wiadomo to od początku..samego.Pytanie czy Kubica wróci czy nie wróci,to wróżenie z fusów..troche.W sierpniu ma być kolejna operacja i już się pogubiłem w tym.Jeśli rehabilitacja przebiega perfekcyjnie(tak trąbią media)to skąd następna operacja?Nie jest jak widać kolorowo z tą rehabilitacją skoro mówi się o następnej operacji i cicho się siedzi.Sponsorzy nie mogą wiedzieć wszystkiego?Reklamodawcy?O so chodzi?

Co do miszcza,to jeszcze nie przesądzone bo zaczynają się (po GP Węgier)wyścigi na szybkich torach a na nich szanse rosną Ferrari i McLarenów.A jak zacznie się dobieranie do tyłka RedBullowi to Vettel może mieć w gaciach i zacznie popełniać błędy.

Ukryta Zawartość

Kubica Doctor: A broken hand has regained functionality

2011th July 30

Polish fans are frequent visitors to the Hungaroring, due to Robert Kubica's rally accident in February of this year, many people stayed at home and instead on a television monitor the Hungarian Grand Prix events. While our fellow citizens will not show up on the screen, the latest news compensated for the fans: Sport1 TV has learned that the injured pilot is "a very high pace to heal." "A broken hand has regained functionality, and studies the neural and motor skills are okay found" - told the German sports television. The Lotus-Renault plans to contribute to the Brazilian Grand Prix will be deployed at the big talent contestants to satisfy themselves that the accident will not affect the performance. However, this will only be able, if Kubica gets the start permission from the physicians.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.