Skocz do zawartości
IGNORED

PM-80 czy PM-66KI?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wiesz milo ze zmienilismy poziom dyskusji

jest wiele niescislosci w tym co piszesz - wpisy nie byly az tak egzaltowane i nie moim zamiarem byla sprzedaz

faktem jest ze Denony z serii ktora znasz i Marantze o ktorych pisze to dobre budzetowe choc nie nowe wzmaki - high end to na pewno nie jest choc na pewno przyzwoite hifi zwlaszcza w relacji jakosc/cena. tylko o to mi chodzilo o nic wiecej - mysle ci mlodzi ludzie ktorzy kupili te wzmaki sa zadowoleni bo taki NAD C 320 BEE to starszny szajs przy nich...

pisales gdzies ze PM 84 powinien kosztowac 700zl - i niech kosztuje w tej cenie bedzie to best buy

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tak czytam co piszesz zyzio i pieprzysz po prostu pieprzysz...

sam widzisz jak zachowuje sie Frank jest (ale chyba sam dla siebie) guru tego forum i totalnie lekcewazy ludzi - nie interesowala mnie jego opinia o Siltechu London stad maly bluff i bardzo ciesze sie ze tak zrobilem...

gwoli scislosci Copperhead ktorego dawno juz nie mam (uzywam Corala) nigdy nie byl najtanszym AQ i dosc dobrze zgrywal sie z moim systemem choc Coral robi to lepiej ale nie swiadczy to ze nie znam brzmienia kabli za wieksze pieniadze - widzisz ja nie jestem takim ignorantem i zlosliwcem jak ty i nie wygarniam ci choc swoje o tobie mysle i w tajemnicy powiem ci ze paru innych forumowiczow tez...

a propos Denonow i Marantzow napisalem wyzej... malo mnie interesuje co myslisz ty Frank i wielu innych o moim obecnym systemie choc musze przyznac ze Avatarowi ktory mnie wczoraj odwiedzil dzwiek jaki wydobywal sie z moich kolumn podobal sie... swoje wiem i nie musze sie dowartosciowywac na tym forum a jak komus sie nie podoba to niech kliknie ignoruj - mam to w d...

=> disco

Zamilcz i wstydu sobie oszczędź :-) Frank po prostu już nie wytrzymał Twojego pieprzenia i dlatego zareagował, jak zareagował...miarka się przebrała...a co o mnie myśli grupka zebrana wokół Ciebie to ja doskonale wiem i nie musisz mnie oświecać, bo ani mnie to ziebi ani grzeje ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

hehehe jakos juz sie do ciebie przyzwyczailem i traktuje jako folklor... ignoruj nie klikne bo stracilbym wiele... chwile pelne usmiechu - prawda ze czasem politowania - ale generalnie bawia mnie twoje wpisy Don Kichote ze Slaska:):):) przynajmniej sam pewnie tak o sobie myslisz...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wiesz Arek - zdaje sie ze tak masz na imie ale moge sie mylic - spieramy sie od bardzo dawna ale popatrz ze trzymamy jakis poziom... i niech tak zostanie... prawde mowiac chetnie posluchalbym kiedys tego Twojego Primare - znam 20-tke ale to podobno inna klasa... ciekaw jestem jaki jest dzwiek a la zyzio:):):) oczywiscie bez urazy - to nie mialo byc zlosliwe

Otwieram dzis audiostereo, a tu... starzy, dobrzy znajomi i stara dobra dyskusja ;-)

Mysle sobie... Jest wesolo, gra orkiestra, moze wiec i sam na impreze sie wprosze ;-)

A mowiac powaznie... (prawie). Popularny stal sie ostatnio watek samochodowy, wiec sprobujmy...

Zyzio -> wlasciciel calkiem dobrego, w miare nowego auta sredniej klasy i zwolennik tezy "Jezeli masz kupic kilkuletniego Golfa V, kup lepiej nowe Seicento" ;-)

Discomaniac -> wiasciciel calkiem dobrego, tyle ze juz troche leciwego volvo. Zwolennik tezy "Jezeli masz kupic Seicento, kup lepiej kilkuletniego Golfa V".

Zyzio jest swoistym "Straznikiem Texasu" (z Chuckiem Norrisem jest na "ty" :)) Czlowiek - jak sam napisal - bedzie "walczyl" na tym forum z okreslonymi pogladami i zjawiskami (jego najtajniejsza bron to "przypuszczenia", ktore ja nazywalem czesto inaczej...). Zyzio jest czlowiekiem z "przyzwyczajeniami" i nie toleruje wyglaszania opinii przez ludzi, ktorzy czesto zmieniaja sprzet (on nie zmienia, wiec inni tez nie musza, bo i po co? Popsute czy jak? :)). Ma wlasna, aktywna gwardie przyboczna, czyli osoby, ktore pojawiaja sie w chwili, kiedy jest "temat do wziecia". Ogolnie jest to jednak osobnik nieszkodliwy i bywa nawet sympatyczny... Ma tu swoja publicznosc i chyba o to chodzi. Faktem jest, ze raczej jest malo aktywny w dyskusjach dotyczacych konkretnych problemow, odsluchow, porad, etc. Nie polecam konfrontacji z zyziem - moze to trwac tygodniami... :)

Discomaniac to czlowiek, ktory poszukuje, zmienia, testuje i... sporo o tym pisze. I tu jest caly pies pogrzebany... Gdyby nie pisal, nie wydawal opinii, to by mial spokoj i moglby spokojnie "przesiadac" sie na kolejne urzadzenia i kontynuowac poszukiwania... A tak czasem sie mu dostanie, glownie od Straznika Texsasu, i to z polobrotu... :) Faktem jest, ze Disco potrafi sie podekscytowac... :) Dobrze jest zatem brac pod rozwage punkt odniesienia. Nie polecam konfrontacji z Discomaniakiem - moze to trwac tygodniami... :)

Co do pytania "PM-80 czy PM-66KI?" - oba to przecietne klocki i tyle ;)

Pozdrawiam,

Lete

• 7 lat później...

Jednak po latach już leciwy Marantz PM75 nadal zachwyca spore grono fanów swoim można napisać unikatowym charakterem brzmienia i co grono forumowiczów przewidziało lat temu - ceną! Która na obecne czas zaczyna się nie lada od 1400pln i w górę za model w dobrym stanie z pilotem czy bez ..

Ot taka polemika i spostrzeżenia po przeczytaniu jak że barwnego wątku (2006r.) na tym docenionym forum adiofilskim.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.