Skocz do zawartości
IGNORED

sluchal ktos dynaudio audience 52

audiofilek17

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Dynaudio Focus. To kit do składania. Filozofia dźwieku jest w Dynaudio zawsze taka sama. Niezbyt duża skuteczność ok 84-86 db. Dzwiek milusi dla ucha aczkolwiek nic w nim nie ginie. Jedwabna kopułka i średnio-nisko tonowy grający piękną średnicą. Bas bez problemów w odniesieniu do monitorów oczywiście. Ja preferuję zatkany br i nie odczuwam braku niskich tonów. Nie są to kolumny do słabowitego wzmacniacza. Membrana z polipropylenu nie jest tak szybka jak papier więc raczej nie bedziemy mogli dokonywać ekstrakcji dźwięków na poszczególne trzaski. Za to mamy wyrównaną charakterystykę szczególnie fazową. Daje nam to piękną scenę, wręcz holograficzną. Audience-ów słuchałem na audio show w zamierzchłych czasach i podobały mi się. Były drogie i dlatego poszedłem drogą DIY. Nie żałuję.

Z racji wlasnie niewielkiej efektywnosci Dynaudio lubia porzadne, wysokowydajne koncowki mocy. Dynaudio zapiete do tranzystorowych monoblokow potrafi zagrac niesamowicie neutralnie ale i spektakularnie. Zapiete do przecietnej integry zagra milo, ale w zaden sposob nie bedzie w stanie ujawnic swego potencjalu. Jezeli ktoś twierdzi, że Dynaudio brzmi za miekko i aksamitnie, i jeszcze ze ma rozlazly bas to znaczy ze sluchal ich wlanie ze wzmacniaczem ktory nie potrafil ich wysterowac.

POdsumowujac: jak masz porzadny piec i sa w dobrej cenie nie zstanawiaj sie dlugo.

barni ja właśnie o tym mówię, Dynaudio ma zawsze rozbudowane zwrotnice, a to zżera prąd. Gram na MF A2 ale mam potężne zasilanie. 500 VA transformator i bateria kondensatorów 140 000 uF. Zero problemów z wysterowaniem moich kolumn. Zauważam że grają dynamiczniej jak zdrowo podgłośnię. To dlatego, że mój A2 wtedy wychodzi z klasy A i gra już w AB. Słucham małych składów jazzowych i ten zakres dynamiki mi wystarcza, a średnica powoduje ciary po plecach. Te monitory lubią też bardzo solidne i ciężkie podstawy. Teraz mam takie, że ledwo mogę je ruszyć. Opłaciło się jak zawsze zresztą przy monitorach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.