Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD614 Servisówka

soundman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Temat Philipsa CD614 przewijał się juz wielokrotnie na tym forum mam nieco odmienne pytanie.

chodzi mi o instrukcję serwisową do tego cdika ewentualnie same schematy w sieci nic nie mogę znależć a szukam już dość długo z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/23448-philips-cd614-servis%C3%B3wka/

> soundman

Tez jestem intensywnie zainteresowany - jak znajdziesz poza forum, prosze daj znac - musze z tego uczynic transport do daca, trzeba troche ukladzikow odlaczyc, wiec serwisowka przyda sie jak zloto, ew. proponuje kupienie na spolke, jak sie nic nie znajdzie

Buber

Będę bardzo wdzięczny za serwisówkę do CD 604, nabyłem właśnie taki na allegro, na transport do NOS Daca Petera i będę chciał przy nim trochę podłubać :-) Z góry Wielkie Dzięki ! :-)

Jeżeli serwisówka 604 i 614 jest taka sama, to może spróbujcie sie zwrócić o pomoc tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swoja droga przy okazji kiedyś natknąłem sie na strone o modyfikacji tda1543

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CD 604/614 ma napęd CDM 4.19 i przetwornik TDA 1543, na allegro dałem 68zł, gra całkiem przyzwoicie. Mankamenem tego CD jest obudowa, cała praktycznie z plastiku, ale to jest dobry materiał na budowę napędu - z obudową włącznie. W swoim jeszcze nie grzebałem (brak czasu) ale na pewno można pomyśleć o lepszym zegarze 8,4672 MHz (niemniej oryginalny kwarc wygląda całkiem przyzwoicie) i trzeba wymienić transformatorek przy wyjściu cyfrowym. Oprócz tego zasilanie i co komu do głowy przyjdzie... jeśli modujesz samą część cyfrową na pewno jest mniej roboty.

CD 614 różni od 604 tylko zdalnym sterowniem, do 604 wystarzy zamontować kilka części i można już każdym pilotem Philipsa sterować CD.

Buber

Mam już swojego Philipsa 604, gra bardzo dobrze, lepiej od Cambridga Audio D500 SE.

Daca Petera będę lutował na dniach, potem chciałbym wziąć się za mały upgrade 604 jako docelowego transportu. Dałoby radę z tą serwisówką, będę bardzo wdzięczny.

Pozdr.

Witan

Ja tez mam obecnie tego Philipa CD-604, jakos chyba nie gra lepiej niz CA 500.

Chce go wykorzystac jako transport do NOS DAC-a Petera, mam pytanie, co w nim nalezaloby przerobic aby spisal sie w tym temacie? O ile wogole trzeba cos przerabiac.

Mam jeszcze jedno pytanie, ktory z napedow nada sie bardziej do roli transportu do w/w DAC-a

1.Cambridge Audio Track1,

2.ten wlasnie Philip CD604

3.czy moze DVD Sony DVPS325?

pzd

Witam!

Montowałem NOS DACa Petera w Philipsie CD820, który też ma napęd CDM4/19 choć inny przetwornik, bo 1541A.

Kiedy dodałem jeszcze ukłąd zegara dlasza poprawa była bardzo wyraźna. Wg mnie jeżeli chcesz wykorzystać w pełni potencjał tego DACa musisz mieć dobry transport, a dobry transport to m.in. stabilny zegar.

Jedna uwaga - mój NOS DAC jest na magistrali I2S.

• 1 miesiąc później...

mi$kin, 3 Sty 2006, 18:56

>Kiedy dodałem jeszcze ukłąd zegara dlasza poprawa była bardzo wyraźna. Wg mnie jeżeli chcesz

>wykorzystać w pełni potencjał tego DACa musisz mieć dobry transport, a dobry transport to m.in.

>stabilny zegar.

>Jedna uwaga - mój NOS DAC jest na magistrali I2S.

Mam pytanko, jak to wszystko spiąłeś ? Wyprowadził bym sobie I2S z mojego CD 604 i podpiął do NOS-DAC'a ino nie wiem jak... jakbyś schemacik/opis podrzucił jakiś to byłbym zobowiązany.

Jaki zegar wstawiłeś ?

pozdrawiam

Witam

Jesli kotos jeszcze potrzebuje mam service manual do CD604/614, chetnie rowniez dowiem sie co i jak w nim zmieniac.

Cos juz zaczalem kombinowac ale nie wiem czy obralem "dobra droge"

Ukryta Zawartość

tu jest troche opisane pod koniec watku co chce z nim zrobic :-)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.