Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Na spokojnie ... zobaczysz za miesiąc ... gdn nie gra na początku przynajmniej u mnie nie grał pisałem że coś płasko itd...( już chciałem mietki sobie darować ) młody pisał żeby poczekać i miał racje. Oryginały też na początku nie grają powodzenia

dotyczy wpisu :"Apel do tych co już złożyli klony. Włączcie Amused to Death Watersa.

Wysokie tony i pierwsza klasa ale u mnie już :" pies nie szczeka u sąsiada" i " sanie nie wjeżdzają do drugiego pokoju" . Nic się nie "dzieje za plecami". Trochę mnie ten test zmartwił. Może jednak trzeba połączyć głośniki w fazie ... "

"....Natomiast wykonanie wysokotonwego jakie przewiduje technologia dla kanadyjczykow przewiduje dostawę osobno piamki wytłumiającej. Takiego wykonania nie możemy państwu sprzedać, bo jest jakby niekompletne. Konstrukcyjnie identyczne z kanadyjczykiem jest GDWK10/80 oraz GDWK10/80/7. Wczoraj oglądałem zamówienie kanadyjczyków oraz technologie i jestem w 100% pewien, ze otrzymacie właściwe głośniki..."

" ...10/80 jaki i 10/80/7 są w chwili obecnej produkowane. Dla mnie ma to znikome znaczenie skoro jest to głośnik z identycznym układem drgającym, identycznym układem magnetycznym. Różnica to srebrny kolor obwódki w siódemce. Tak wynika z papierów. Słowo pisane ma tutaj duże znaczenie, bo inaczej głośnik nie przejdzie kontroli. Różnice w brzmieniu jakie wychwycili słuchacze wynikają zapewne z montażu. Wiele z głośników obecnych na rynku montowanych było poza zakładem..."

Jak łatwo sie domyślić bierzemy jednak 10/80, a nie 10/80/7, bo głośniki już firmowo będą bez obwódki.

Miałem nic nie pisac na temat terminu realizacji, to i nie napiszę:)

Jeszcze trochę cierpliwości.

Pozdrawiam

morda, tak czyto teoretycznie: Jeżeli w głośniku 4 ohm stosujemy cewkę 0,85mH, to w głośniku 8ohm o identycznym przebiegu impedancji, tylko o 4 ohm wyższej dajemy cewkę o 2 razy większej wartości. 1,7mH.

Pozdrawiam

->lancaster

Dziekuje za opinię.

A co z rezystancją?...Pewnie dalej około 0,4 Ohm? (Pasowałoby poniewać średnica cewki w Polinku jest fajna około 50mm).

Forza Italia!

Jeszcze pytanie do wszystkich. Czy ktos z klonujacych Mite jest z Wrocławia?

Na audiomanii MarekW robil kolumny dodajac ferrofluid do GDWK 10/80/7, przedstawial tam zalety takiego zabiegu, pokazywal rowniez pasmo przenoszenia. Pozniej jak znajde chwilke czasu to wkleje linka.

> hoosar

tu jest opis MarkaW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakby tak doklić ten odcięty kawałek na końcówkę to będzie idealne!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"GDWK są już zmontowane. Pozdrawiam"

..no to jeszcze GDN-y...

Miałem jutro wyjechac, ale w takim razie poczekam do końca tygodnia. Jak mi się pogoda zepsuje to zatłukę;)

Pozdrawiam

Zaszedłem dziś do tego sklepu co byłem wcześniej. Wyjeżdzam na urlop, więc skoro spadkobierca Tonsilu obiecał wam ten GDN-y to pomyślałem żeby spytać ponownie o nie i ewentualnie zamówieć przez ten sklep zostawiając zaliczkę, aby przez urlop nie okazało się, że jest już "popij wodą".

Pani ponownie zadzwoniła, zapytała o te głośniki i otrzymała odpowiedź, że stanęli z produkcją i nie wiadomo kiedy ruszą ponownie. Czekają niby na ten kasowy kontrakt. Więc wyszła d... i pewnie tych głośników nie dostanę jednak w wersji w jakiej są w Mite'ach. W prezencie dostałem jeden z zaplecza - taki jak potrzeba wentylowany, bo kiedyś im upadł i został, uszkodzeń na oko nie widać, tylko w jednym miejscu odklejona gumka w miejscu przylegania głośnika do skrzynki. Podłączyłem i wydaje się że działa bez zarzutu. Ale mam tylko jeden na półce jako ciekawostkę przyrodniczą. Z wysokotonowcami raczej nie będzie problemów, ale GDN-y to wydaje się klapa.

Pytanie do was koledzy (jeszcze nie przekopałem się przez wątek, bo ostatnio czasu mało a teraz urlop), czy jest sens myśleć o złożeniu kolumn z MBC 130 P 4 ohm niewentylowany (oznaczenie "eksportowe" - trzy strony wcześniej foto vvojtka tego przetwornika) a tweeter 10/80 8 ohm - czyli taki jak założony?

Bo jak ma być z powyższym lipa to szkoda mi mojej pracy, wtedy zostanę przy swoich stuningowanych Tannojach.

clo2, straszne rzeczy piszesz;)

Od siebie powiem tylko tyle, że jezeli nie wyrobią sie z e zrobieniem tych GDNow do końca tygodnia, to zamówienie przesunie się o tydzień z mojego powodu tym razem. Nie będzie mnie na miejscu, przynajmniej weekend i kilka dni po nim.

Pozdrawiam

to ja już nic nie wiem:)

w rozmowie z tym sklepem "podpierałem" się tym, że zamówienie n te głośniki zostało już przez was położone, więc "przy okazji" produkcji sklep nie powinien mieć problemów, ale wychodzi inaczej. Cóż wypada odłożyć sprawę na czas urlopu a potem ponowię pytanie albo też znajdę trochę czasu na przestudiowanie rego wątku który trochę się już rozrósł i poczytam o ewentualnym zastosowaniu tych które są dostępne.

Do posiadaczy Totem Mite.

Czy znajduje się wśród was ktoś z Warszawy u kogo można by

posłuchać tych ładniutnich głośniczków ?

Najbardziej interesowałaby mnie konfiguracja GC + Totem Mite.

Jakby co, moge przyjechać ze swoim GC :-)

Witam

Przed momentem miałem telefon z Wrześni.

Szefowa Działu Sprzedaży poinformowała mnie, że wszystkie głośniki będą do odbioru na początku przyszłego tygodnia.

Tak jak pisałem być moze w przyszłym tygodniu nie będzie mnie kilka dni. Głośniki będę wysyłał od kolejnego poniedziałku/wtorku(chyba, że pogoda sie popsuje-wtedy od ręki)

Zybel, jak tam obudowy dla mnie?;)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.